hizli okuma 

kapat
  1. okumayı daha az vakit alır kılmak için uygulanan bir okuma tarzıdır. amaç yazılar içindeki anafikri ve asıl verilmek istenen bilgileri ilk bakışta tespi ederek, oraları daha dikkatli okumaktır.
    #357634 (pilotmont, 19.06.2006 12:01)
  2. iş gereği çok fazla okumak zorunda olan kişiler için kolaylaştırıcı bir yöntemdir.yüzlerce sayfayı kısa zamanda taramanız gerekiyor ise tamam ama roman vs gibi sanat eseri olan bir metin ise söz konusu olan yapılmaması gereken eylemdir. her kelimesinin her cümlesinin tadı çıkarılmalıdır.
    bu konu ile ilgili çok bilinen bir anektodu hatırlarsak:

-hızlı okuma kurslarına gidiyorum
    -aa ne iyi, işe yaradı mı?
    -evet anna karanina'yı 10 dk da bitirdim.
    -harika, ne anlatıyor?
    -olay rusya da geçiyor.
    #830820 (telashe, 08.11.2006 14:32)
  3. bir de ilkokul öğretmenlerimiz yapardı bu hızlı okuma yarışmalarını. bir dakikada okuduğunuz kelime sayısını sayardı. öğretmen teker teker tüm öğrencileri yanına çağırır, seçtiği paragrafı okuturdu.

* * *
    #1039438 (steril mikrop, 22.12.2006 22:03)
  4. içinizdeki sizinle kitap okuyan sesin katili olduğunuz da ancak basarabileceğiniz durum.kurslarına gittiğim halde anladım ki eskisi kadar yüksek olmasa bile volümü ben o sesin en azından fısıldamasını seviyorum.
    #1039455 (handushka, 22.12.2006 22:06)
  5. (bkz: hızlı okuma teknikleri)
    #1466965 (ad lucem, 29.03.2007 13:16)

© 2008 - uludağ sözlük

hizli okuma başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. hizli okuma ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hizli okuma nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» mp3 kizlari » izmir den atina ya kadar yuzmek » deniz yildizi » zekeriya oz » uyku » kanitin yoklugu yoklugun kaniti degildir » kelime » bilkent universitesi » fajitas » sabirlar ihsan eyle yarabbim a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games