hizipcilik 

kapat
  1. hizip yapmaktır.
    #1727318 (peride3, 05.06.2007 05:01)
  2. ingilizcesi faction olan kavramdır.
    #1727320 (rakiyla vaftiz edilen velet, 05.06.2007 05:03)
  3. bir siyasi partide olmaması gereken en önemli şey. hizipçilik, kısacası bir siyasi parti içinde grup yaratma eğilimindeki kişilere hizipçi denir ve bu akımın kendisine ise hizipçilik adı takılır. peki bir siyasi parti nedir? ideolojik ve siyasal açıdan bir araya gelmiş kitlelerin kurdukları kurumsal politika merkezleridir. o halde bir birliktelikle bir araya gelmiş kişilerin dar grupçuluk yapmasına yalnızca koltuk hırsı denir. bunun bir diğer başka açıklaması da siyasal ve ideolojik açıdan parti içinde farklılık göstermektedir. o halde baştaki parti tanımıyla çelişmektedir. madem koltuk hırsın var ya da siyasal olarak aynı doğrultuda aynı değilsin, bas git kendine yeni bir parti kur. yok ben savaşacam diyorsan ve bunun demokratik hakkın olduğunu savunuyorsan seni şu taraftaki çöplüğe alalım. senin yerin orasıdır.
    #3788552 (kisil, 08.08.2008 15:49)

© 2008 - uludağ sözlük

hizipcilik başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. hizipcilik ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hizipcilik nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» galatasaray amblemi » iki penisli dogmus bebek » kazanan baris olacaksa pkk nin amina koyayim » turkiye de futbolcu olmak » leonce ile lena » yapilmis en aptalca dalginlik » petrus » can yucel cevirisi » turklere ozgu davranislar » charlie wilson s war » duvarim su aliyor yetis yusuf usta » evli bir erkekle yatmak » till there was you » avasin » kaynima kaydim » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » metroda cift kale mac yapmak » kas gerilmesi » yillara gore kahvalti aliskanliklari » erkegin sevdigi kiza acilamamasi » renaudot odulu » pozitivizm can cekisiyor bergson bize gulumsuyor » turbanin altina giyilen bere » matrixxx » egyptian premier league » sevgilinin hasta olmasi » hold me tight » porshe gibi tasarlanmis elektrikli ev aletleri » dolunayisi » 25 yas sendromu » internet gazetesi