hitler i anlamak 

kapat
  1. (bkz: hitler i haklamak)
    (bkz: hitler i banlamak)
    (bkz: hitler i hit lemek)
    #3700049 (benim amcamin cevresi genis, 22.07.2008 00:58)
  2. "sezar'ın hakkı sezar'a" gibi bir anlam içerse de yanlışlığı bal gibi ortada olan eylem.

"herkesin kendine göre bir gerçeği vardır, ama aslında gerçek dediğimiz şey, tek bir şeyden ibaret.".

işte, "hitler'i anlamak" o, evrensel gerçeğe ters düşer. ulus sevgisi güzeldir fakat bunun için kendi milletini katletmek mantıksızdır. üstelik, hitler'inki de abartıdır, vahşettir.

vaktiyle, bir teyze, şakasına, "keşke atatürk, bütün yobazları kesseydi" demişti. ben de cevap verdim : "o zaman adam kalmazdı ki, kimi yönetecekti atatürk!"
    #3700113 (sonkuzu, 22.07.2008 01:06 ~ 17:26)
  3. (bkz: yeni başlayanlar için faşizm)
    #3700117 (pergamon, 22.07.2008 01:08)
  4. gereğinden fazla empati kurmaktır.
    #3700123 (sfenks, 22.07.2008 01:09)
  5. bir düsünün: bir insani ne zaman anlarsiniz veya ne zaman anladiginizi sanirsiniz?
    empati kurabildiginiz ve kendinizi anlamak istediginiz insanin yerine koyabildiginiz zaman. "seni anliyorum"un anlami biraz da "senin yerinde olsam ben de böyle yapardim" düsüncesi barindiriyor.

hitler gibi bir canavari anlamak ve hitlerin yazdigi tarihin sebeblerini benimsemek, bana fasizmi hatirlatiyor.
    milyonlarca insan sucsuz yere katledildi ve hala birileri "hitleri anliyorum" diyebiliyorsa, yaziklar olsun!
    *
    #3700258 (Cevriye, 22.07.2008 01:30)
  6. emperyalizmin ne oldugunu fark etmektir.

hitler emperyalist gucler sayesinde yukselmis,yine emperyalist gucler tarafından indirilmistir.

hitler sosyalizm kurdu,zengin insanlar yoktu,savas vardı herkes haraptı, hitler zamanında buyuk para babaları zenginliklerine zenginlik katmadı demeyin.
    #3700281 (syme, 22.07.2008 01:36)
  7. - in einer Vielzahl von Anwendungen zum Einsatz, bei denen inhaltliche Flexibilität mehr als Repräsentanz zählt. Dazu gehören Dokumentationen in Wirtschaft, Wissenschaft und Kultur.

- ne diyorsun lan sen?

- Interesse: Informationen aus einzelnen Projekten oder Abteilungen sind längst nicht für jeden Mitarbeiter interessant.

- bir bok anlayamiyorum ki sensin o, danke canım danke gudenuben zie.

cok ugrastim cok denedim olmadi o alamanca ben türkce anlasamiyoruz, biri gelsin de tercümanlik yapsin yahu. kıcını yırtarak züttür püttürü birşeyler diyor ben var anlamamak biyikli adami ugh!

boyle buyurdu titisano
    #3700297 (mulayim, 22.07.2008 01:40)
  8. alman fuhreri anlasilmayi gerektirecek kotu bir sey yapmamistir. o'nun milyonlarca masum insani oldurdugunu soyluyorlar. kim ? yahudi sermayesi ile cekilsen filmler, belgeseller, dergiler vs..
    oysa o ulkesi ve german irkinin bekaasi icin tum omrunu feda etmis gercek bir vatanseverdir. oldurulenler vatan hainleri, asker kacaklari ve devlet icinde devlet kurmak icin devletin tum yonetimsel mekanizmalarini ele gecirmis durumda olan yahudilerdir.
    savasta olenlerin hesabi da ondan sorulamaz. savas cunku o. savasin tabiati boyle. kurunun yaninda yas da yanar bazi bazi.
    #3700321 (migfer, 22.07.2008 01:45)
  9. insanı canavara dönüştüren karmaşık zihinsel yapıyı anlamaktır. ağrılara ve öfkeye gebedir.
    #3700332 (abberline, 22.07.2008 01:50)
  10. hitler'in düşüncesini bugün yansıtan nazilerin almanya'da türklere * karşı uygulamalarını da anlayabiliyor musun diye sorulması gereken önerme.

yoksa onlarda mı vatanseverdi!!! şahsıma saygı duymuyorum.

hala kanaması nedendir faşizmin göğsünde
    utangaçlığı bile vuramadan yanaklarına yasının...
    #3719940 (exclamar, 25.07.2008 18:57)
  11. adam yahudilerin dünya'yı yöneteceğini insanlara zulm edeceğini kaç yıl önceden görmüş dediğim başlık.
    #3719954 (Alcapon, 25.07.2008 19:00)
  12. zordur. ama imkansiz degildir. (bkz: potansiyel psikopat) *
    #3720133 (raziye, 25.07.2008 19:41)
  13. (bkz: hitler'i aklamak)
    (bkz: solingen'i alkışlayan türk faşisti bünye)*
    #4050473 (dr cureklibatur ve bay arkin, 05.10.2008 21:37 ~ 21:40)
  14. (bkz: kavgam)ı okumanın gerekliliği.
    #4050497 (tia dalma, 05.10.2008 21:43)
  15. "hitler'in düşüncesine, kutsal amacına, inandığı şeye, askeri onuruna sıçayım" diye karşılık verilesi fiil.

hatta annesiyle babasıyla birlikte gaz odalarında ölen çocukları düşününce oldukça hoş ve ağza cuk diye oturan bir karşılıktır. * * * *
    #4050513 (karin, 05.10.2008 21:45 ~ 21:46)

© 2008 - uludağ sözlük

hitler i anlamak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. hitler i anlamak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hitler i anlamak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» orhan pamuk » schenardi » makineye bagli yasayan insan » seriat duzeninde dinden cikanin oldurulmesi » tarih bir kere yazildi tisortu » yourgirlfriendfuckinglikechamp » okayi yamasika kombamba kombamba » max payne 2 » hadise acikgoz » izmir de carsaf giymek » iki sozluk yazarinin evlenmesi » elfmsd » kisiyi suc islemeye iten etkenler » command and conquer saga » tehlikeli saplanti » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » ben hep seni yazdim » eksi sozluk » agri » adalet ve kalkinma partisi » uluslararasi kastamonu kufur yarismasi » uzay » catismada hep erlerin astsubaylarin sehit olmasi » imhotep » paranormal phenomena » subay » bizim tikky bizden kacar onunu orter ardini acar » ercan » geri donusum kutusu » talat ve hristofyas in her hafta gorusmesi » trt de iran dizilerinin yayinlanmasi