histeri 

kapat
  1. duygusal patlamalar,aşırı duygusallık,aşırı hareketlilik,heyecanlanmak ve kaygıyla,endişe dindirme ve ilgi çekmeyi amaçlayan nevroz.
    (bkz: histerionik kişilik bozukluğu)
    #103641 (asiti kaçmış kola, 06.03.2006 20:59)
  2. bir psikanalistin ilk analiz ettiği kişide bulunması gerektiğine inanılan kişilik bozukluğu. *
    #573029 (kahvekremasi, 24.08.2006 17:13)
  3. law and order dizisinin en dikkat çekici bölümlerinden biri.

--spoiler--
    olivia ve elliot, hayat kadınlarını öldüren bir seri katilin peşine düşer. yapılan incelemede, kafasına vurulduktan sonra boğularak öldürülmüş hayat kadınlarıyla ilgili 20' den fazla dosya belirlenir. münch, saldırgandan kurtulan bir kadının ifadesinde, katilin feneri yukarı kaldırmasının polis olabileceği olduğunu gösterdiğini iddia eder. suçlu, annesi hayat kadını olan ve çocukluğunda onu yağmurda karda onu kapının önünde oturtan bir polis çıkar.
    --spoiler--
    #1063568 (abberline, 27.12.2006 05:31)
  4. dönüşümce-hysterie
    acı veren duygu yüklü bir düşüncenin baskı sonucunda kötürümlük ya da duyum uyuşukluğu gibi bedensel belirtilere çevrilmesi.
    #1766399 (demester, 14.06.2007 02:27)
  5. öğretmenine aşık olan bir kızın bayılma numarası çekmesi bu duruma örnek gösterilebilir.

(bkz: hysteria)
    #2067069 (pygmalion, 04.08.2007 04:52)
  6. tiyatro stüdyosunun freud ve dali yi buluşturan oyununun adı.

selim naşit in performansı enfesti.

HiSTERi
    ya da Bir Saplantısal Nevrozun Analizinden Bölümler
    "HYSTERIA"
    or Fragments of an Analysis of an Obsessional Neurosis

1996 - 1997
    Oyunun Türkiye'de ilk sahnelenişidir.

oyun

yazan : Terry Johnson
    çeviren : Ahmet Levendoğlu
    yöneten : Işıl Kasapoğlu
    tasarım : Duygu Sağıroğlu
    giysi : Sevim Çavdar
    ışık : Cafer Yiğiter
    müzik : Joël Simon

oynayanlar

Sigmund Freud : Haluk Bilginer
    Jessica : Zuhal Olcay
    Abraham Yahuda : Selim Naşit Özcan
    Salvador Dali : Mehmet Akan - Erick Garcin
    Kadın, Ceset, Yaşlı Hanım, Patrik ve "Sesler"
    #2087631 (cokmugerekli, 07.08.2007 19:18)
  7. günümüzde konversiyon bozuklukları olarak adlandırılan bozukluklara ilk dönem psikanalistlerce verilen isim.
    #2089432 (soulatabyss, 07.08.2007 23:21)
  8. daha çok kadınlarda rastlanılan ruhsal bozukluktur. geçiçi görme bozukluğu, işitme kaybı, titreme, kuruntu, gerginlik, sorumluluktan kaçma, örneğin: zor bir iş görüşmesinde bayılma numarası yapma. gibi belirtileri vardır.
    #2563604 (silte, 06.11.2007 22:33)
  9. konversiyon bozukluğunun önceki adı.
    "hystera" sözcüğünden gelir, yunancada rahim anlamındadır. hipokrat'ın konversiyonu -sadece kadınlarda olan ve rahmin bedende gezmesine bağlı olarak ortaya çıkan bir hastalık- şeklinde algılaması sonucu bu ismi almıştır. dolaşan rahmin çocuğa olan arzuyu sembolize ettiği zannedilmiştir.

aslında hipokrat sadece kadınlarda görülen bir hastalık diyerek mutlak doğruya çok yakın bir tespitte bulunmuş.*
    #2923448 (psygadjo, 31.01.2008 02:28 ~ 01.02.2008 18:18)
  10. beni bir tesadüfe bağla. yokum ki. aslım yok benim.
    fuzuli i$gal ya da yanlı$ park durumundayım.
    elbette ki $ehrin çıkı$ında arıyorum seni.
    hiçbir $ey almadım yanıma.
    ellerimi masanın üzerinde bıraktım;
    i$ine yararsa kullan. atabilirsin de.

sevi$ebileceğin, hükmedebileceğin birini bul hemen.
    onu da tesadüfe bağla yok ki. aslı yok onun da.

nereye mi gidiyorum?!
    tabii ya, güzel soru.
    güzel sorulara çirkin cevaplar vermemeli.
    güzel hüzünlere çirkin sevinçler eklememeli.

gideceğim yeri de tesadüfe bağla.
    o da yok. yolu yok onun da.

seni sevebilmeyi öğrenmi$tim bir nebze.
    kendini saldırganlardan koru çocuk!

tanrıya kadar elveda

..kucuk iskender..
    #3154126 (ceviz agaci, 17.03.2008 18:02)
  11. Disosiyatif bunaltı bozukluğu.
    #4077676 (cheapdeath, 12.10.2008 05:26)

© 2008 - uludağ sözlük

histeri başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. histeri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu histeri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» fifa 09 » ornenando » takvim i vakayi » ayyash maghanda » adanali » terorist ile askerin evlemesi sonucu olacaklar » saipsiz » fanatizmin hastalik haline gelmesi » understanding » gem of true sight » paint it black » agzi olu gotunden soguk olmak » 17 asker sehit olurken golf oynayan komutan » acliktan aglamak » ayastefonos daki rus abidesinin yikilisi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » gece vardiyasina kalan seovi turu » angel of death » itu sozluk » kagit mendil » engin ceber » pleasantville » 30 kg dashakli adam » hicbir sey demeden ayrilmayi tercih eden erkek » imper » tekin acar » fairson » shawn marion » yuha yani » biz adanaliyik kebabi severik » ataturk u mu kurtarirsin hz muhammed i mi