hipotansif atak 

kapat
  1. Bireyin kan basıncının 90 mmHg altına düşmesi sonucu beyin akan akımının bozluması ile oluşan baş dönmesi, göz kararması, baygınlık, soğuk terleme ile seyreden durumdur. Psikolijik stresle olabileceği gibi altında zaman zaman hayatı tehdit eden ritm bozuklukları, gastrointestinal sistem kanamaları gibi ciddi patolojiler bulunabilir.
    BAzı durumlarda kan basıncı normal sınırlarda da olabilir. Örneğin bireyin bir dakika önceki kan basıncı 240 mmHg iken aniden 130 mmHg'ya düşmesi de aynı klinik bulgulara neden olabilir.
    #3351896 (udnapistim, 03.05.2008 16:00)
  2. tansiyonun aniden düşmesiyle meydana gelebilen olay.
    nedenleri çok çeşitlidir, ya aniden vücuddan kan kaybı , ya da su kaybı olur.
    sonuçta tansiyon çok düşer.
    fakat ciddi sebeplere bağlı olmadan da çok terlemekle ve istifra etmekle de kayıpla vuku bulabilir.
    #3382086 (jack daniel, 11.05.2008 00:59)

© 2008 - uludağ sözlük

hipotansif atak başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. hipotansif atak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hipotansif atak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» olgar verim » henry fielding » tirbuson olmadan sarap acmak » elden henson » asfalt silindiri ile pizza hamuru acmak » omer asik » black betty » yaran diyaloglar » panora » sozlugun bekleme odasina donmesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci