hilal i ahmer 

kapat
  1. (bkz: kızılay)
    #246374 (montajelemani, 15.05.2006 12:18)
  2. Cenevre sözleşmesinin hükümlerinden yararlanabilmemiz için Mecruhin Askeriye imdad Cemiyet-i Osmaniyesi olarak kuruldu. 1908' de kurumun adı hilâl-i ahmer olarak değiştirildi.

kuruluş amacı yardıma muhtaç insanlara karşılıksız yardım etmektir.

günümüzdeki adı kizilay dır.
    #3316907 (devrimim, 25.04.2008 14:24)

© 2008 - uludağ sözlük

hilal i ahmer başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. hilal i ahmer ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hilal i ahmer nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» temp » kazanan baris olacaksa pkk nin amina koyayim » kadini seksi gosteren unsurlar » gul ki » adnan senses » dalgaci mahmut » gecegece » fatal » yatak odasinda takimli nevresim kullanan cift » carriye roxalina » desifreolmusdisiuuser » nefesim nefesine » kucuk kizlari gorup uzulmek » serkan gedik » ya rabia » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » coleslaw » fuck buddy » tum sozluk across the universe izliyoruz zirvesi » janos eckmann » jet turleri » albert finney » kendi derdim yeterken bir de sen dert oldun basima » politik ve stratejik arastirmalar toplulugu » yaran diyaloglar » mustafa denizli nin besiktas in basina getirilmesi » sozlugun en durgun oldugu saatler » blitzkrieg » grup test » little child » horozu cok olan koy