hicaz makami 

kapat
  1. Klasik Türk müziğinde dügâh perdesinde karar kılan bir makam.
    #264633 (italiano, 20.05.2006 19:34)
  2. do'ya bakıye diyezi ile si'ye -ne bemolü idi unuttum- ve fa'ya çıkarken bakıye diyezi koyup la'dan ince la'ya bir dizi nota sıralarsak işte hicaz makamı oluşur...
    #264657 (sidikli, 20.05.2006 19:41)
  3. farabinin makamların ruha etkisini sınıflandırmasında bu makama da tevazü yani alçak gönüllülüğü yüklemiş.
    #264882 (nıhavend, 20.05.2006 20:53)
  4. rast makami ile pespese pek bir guzel giden makamdir.
    (bkz: nasil gecti habersiz)
    #1990946 (Nick Gereksiz mi ne, 23.07.2007 05:04)

© 2008 - uludağ sözlük

hicaz makami başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. hicaz makami ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hicaz makami nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» maldonado » eva mendes » direksiyon sinavina araba surerek gitmek » memur maasiyla araba ev ve yazlik alabilen aileler » keneyi gorunce yapilacaklar » sadece denizcilerin hissedebilecegi duygular » her sey insanlar icin » faul yapan futbolcu sapsalligi » yalnizligin paylasildigi anlar » lomonosov universitesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games