hic 

kapat
  1. hic
    degersiz, önemsiz, sonsuz kere sonsuz anlamsızlık.
    #50467 (mintiminti, 03.02.2006 01:47)
  2. neyzen tevfik in hayat anlayışı.
    #50537 (machados, 03.02.2006 02:25)
  3. Olumsuz yargilı cümlelerde fiilin anlamını pekiştiren bir soz.
    #99458 (can, 04.03.2006 09:42)
  4. bazen hic olmadıgı kadar çoktur aslında. sorulan soruya yanıt olamayacak kadar derin anlamlar barındırır. cevap kısadır, uzarsa derinliklerde bogulunulur.

-neden susuyorsun?
    -hic.
    #201591 (mintiminti, 27.04.2006 02:27)
  5. nihilistlerin hayat anlayışı.(nihilizm=hiççilik)
    #245490 (freedean, 15.05.2006 00:37)
  6. "bugün ne yaptın" sorusunun cevabı..
    #334571 (can, 10.06.2006 14:54)
  7. *yok'un hiç'i olmaz
    #334606 (rakıbalık, 10.06.2006 15:03)
  8. en anlamsız kelımelerden denebılir lakın bazen sıze 'hiç' diyen bir çok manalı bir sey de söylemiş olabilir. buunçün dikkatli kullanılması ve söylenildiğinde altında başka bir şeyler aranması gereken tek hece kelime
    #334614 (vezir tonyukuk, 10.06.2006 15:06)
  9. sebep sonuc iliskisinin sonucudur. sebebi olmayan ilişkilerin de sonucudur. sebep aranmayacak kadar kesin ve net bir sonuçtur.
    belki böylelikle; kişi kendinde aramalıdır bazı şeyleri.

misal;
    -ben hic var mıydım?
    diyebilmeli yani.
    misal;
    hic yandım mı onun gibi?
    diyebilmeli yani.
    misal;
    hic elimi taşın altına koydum mu?
    diye sorabilmeli hani.

ve bunlara yanıtı; "hiç"se, güzel bi'sonuç olmuştur zaten hic olmamış biri için. biri için hic olmak; hiç o kadar da zor degilmiş. zaten hic olmamış, sadece olmuş gibi görünüp kandırmış.
    kananın * , kandıgı o birinin koskocaman hicleri olmuş aslında. şimdi aymış *.
    ayrılıkları da hic sevmezmiş, o yüzden de bir el sallamadan çekip gitmeyi tercih etmiş. hiç ayrılmamış gibi yani. gitmiş...
    #821112 (mintiminti, 06.11.2006 05:11)
  10. içinde her seyi barındıran erkan ogur ve okan murat ozturk albümü.

hic, yoktan iyidir.
    #974717 (sersem tavuk, 10.12.2006 00:49)
  11. ...hiç, ne uluslararasi durumcularin çoculça teorilerine dayanir, ne de klasik anarsistlerin sendikalist yaklasimlarina. teorisi yoktur.varsayimlari yoktur. herseyi reddeder; kendisini bile.üzerinde durulmasi çok zor bir iptir.o kadar incedir ki; üzerinde yürüyenin tabanlarini keser.hiç hareketi dünyayi hak ettigi kaosa götürecek bir çilginliktir.insanin delirmesinden alir gücünü. bilinen herseyin unutuldugu, hiçbir kuralin geçerli olmadigi bir harekettir. hiç silahi sever, kargasayi ve en basta kiskirtmayi sever. otoritenin sabriyla ve polisiyle oynar.çok uzaklardaki bir gezegene gönderilen ilk insan gibi otoritenin tirnaklarini çikarmasina neden olacak hareketi ilk yapan odur. hiç' in lideri yoktur.ancak davranislarini örnek aldigi adlar vardir. kesin sinirlari olmadigi için Hiç' in varligini sadece harekete bagli insanlar belirler.ne olacagina onlar karar verir. onun için Hiç sürekli degisen ve kimsenin tarifinin kalici olmamasini saglayan bir harekettir.dogaçlama bir devrimdir; dogaçlama bir hayat tarzidir. müzeleri sevmez, sanat galerilerini asagilik görür, hiçbir siyasi doktrine hosgörüyle yaklasmaz.alti yasindaki bir çocuk kadar dogal ve saldirgandir. korkusuzlugu deliliginden gelir.
    Dünyayi degistirmemnin degil yok etmenin pesindedir....

demiştir hakan gunday zargana' da
    #1251278 (seybn, 03.02.2007 10:42 ~ 11.06.2008 18:39)
  12. yalovalı müzik brit-pop, alternatif rock müzik grubu.
    #1594900 (snmat tablet, 01.05.2007 18:28)
  13. trt 2'De 2006 senesinde yayınlanan 6 bölümlük anadolu baskentlerinde turk sehirciligi belgesel dizisinde parçaları kullanılan erkan oğur & okan murat öztürk ortak yapımı leziz albüm.
    #1926097 (sayincevizkabugu, 13.07.2007 16:09 ~ 16:13)
  14. metal tanrilarina inanan sıkı kesme org takipçisi. çok seviyoruz onu. ayrıca izmirde bir kesmeseker toplantısı için canla başla uğraşan metal mürididir.
    #2105028 (ben bir yolcuyum, 10.08.2007 13:09)
  15. hiç, aşağıdaki mektubun yerini tutan zamirdir..

işte yazıyorum, yalnızca kalbimin okunacağı bir dil inşa etmek kadar zor ve kelimelerin kudsiyetini kaybettiğine iman etmiş bir yürekle. bu mektup hiç kimseye.. hiç kimseyle saklanbaç oynuyoruz sanki. ben ebeyim; sonsuza kadar varolmayanı aramak şiirden özge bir şey. 'O aramakla bulunmaz ne ki onu bulanlar yalnız arayanlardır' diye yazıyor bir yerlerde. Şiirden özge bir yerdeyim, hayatla şiir arasında duran ne? Şiirden öte bir yer mi var? Sözsüz şiir 'ilahi olan'a mı tekabül ediyor? Oradayım ben. Belki de.. 'belkiler mührüsüleyman çiçekleri gibi açsın kalbinin civarında' diyordu Şair. Belki de bir ihtimaller sandigi nda penelope 'nin örülemeyen duvağı olduğumuzu o gün anladım ben. yollari catallanan bahce diye bir yere gittim, meğerse giden kalbimmiş, işte bu söylemden bize kalan da yollar olsun, deftere işlenir elbet dedi biri..

Uzun yaz mektubunu yaktım da geldim, temmuz'un kendine has bir mitologyası olmalı ki yalnız temmuzda görünen ejdarhalar üflüyor efsunlu nefeslerini kalemimin üstüne, o an ne yazdımsa siliniyor defterden. "Öyleyse oku, yazmadıklarımı da!" Sözsüz şiire giden yol temmuzdan geçiyor olmalı. Bak işte ihtimallerden ötesi yok, sis! Sis ince bir selamla yerini hayal gücüne bırakıyor bu perdede. Sis efsunlu bir büyücü olmalı ki şeyleri olmadığı gibi gösteriyor. Sis, ey güzel kandırıcı! Giz ile sır arasındaki farkı fısıldıyorum kulağına;- sırrımızı söyleme kimseye, giz olarak kalsın..

Önce söz vardı da hangimiz tutmadı sözünü? 'baba beni neden bıraktın?' diyen sadece isa mıydı? Konuşarak hiçbir şey anlatmamaktansa sustum sonra. 'Balı içinde kurumuş bir incir sallanıyor dalında' deyiverdim aynaya bakınca. ' bir başka adaya gider incir kuşları kalbinin balı içinde kurursa' dedin sen. Yahut demedin de ben bir romancı olup konuşturdum seni. Sahi, nereye gittin sen? Denize bir şişe bıraksam ulaşır mı sana bu yazdıklarım? Beni neden bıraktın baba? Biliyorum, geç kalmış bir muhasebe bu, ama kalbim göçük altında bir enkazdı benim, zaman kayması..

Kar gibi yağmıyor melekler..
    #2450608 (usuyitik, 10.10.2007 01:52 ~ 10.01.2008 15:44)
  16. asfalt dunya nın ormanlar krali isimli albümündeki en hareketli parçası. oldukça da güzeldir.

hiç bestemiz olmadı hiçbir şeyden daha güzel
    hiçbir şeyi sevmedik hiçbir şeyden daha fazla
    hiçbir yere gitmedik dönmedik hiçbir yerden
    hiçbir gerçeği yaşamadık düşlerimizden daha gerçek

dünya bir sanı sanı herşey
    doğmadık ölmeceğiz
    var olmadık hiçbir yerde
    hiçliklerde yiteceğiz

hiçbir zaman eğilmedik ezmedik hiçbir zaman
    hiçbir şeye inanmadık benliğimizden daha fazla
    hiçbir zaman istemedik ama yaşadık hep tam içinde
    bir şeyleri ararken biz hiçiz hiçbir yerde
    #2465771 (infectus, 13.10.2007 19:32)
  17. erkan ogur un 1999 yılında cıkardıgı enstrumantal albumu. albumde okan murat ozturk kendısıne eslık etmekte. dede ile balta adlı eserde erkan ogur un,

gonca güller gibisin
    sen baharın ilk günüsün
    dinle ruhum dinle
    sesini duysun

sozlerıyle gırısı ve ardından gelen muzık ruhun en ucra, harap koselerıne huzur damlatarak kanınıza ısler. albumun dıger parcaları,

tutam yar elinden (erzurum)
    zahid bizi tan eyleme (uşşak, nefes)
    güzel aşık cevrimizi (saba, nefes)
    yağcılar zeybeği (izmir)
    dedim kız yaşın nedir (azerbaycan)
    dede ile balta
    bulut (mersin, mut)
    pınar başından bulanır (erzurum)
    zümre-i nacileriz (hicaz, nefes)
    söğüt'ün erenleri (bilecik, söğüt)
    yüzün gördüm dedim (uşşak, nefes)
    #2471152 (parkinson, 15.10.2007 00:44)
  18. belgisiz sıfat olarak herin karşıtı. boş küme, boşluk anlamına gelen hoşluk.
    #2597035 (fredo bebe, 16.11.2007 15:36)
  19. her $ey hiçtir, hiç her $eydir.

(bkz: charles manson)
    #2610891 (enjoy the silence, 20.11.2007 18:54)
  20. 98 çıkışlı ozlem tekin albümü olan öz'den bir şarkı. sözleri aşağıda:

Hiç kafa yormam
    Bir zor varsa bir de kolay var hayatta
    Hiç medet ummam
    Bir giden varsa dönenlerde var bu yollarda

Yine kara kara geceler bana boyun eğerse
    Hele kalbim benden ayrı düşmezse

Ölüsünü dirisini
    Bulurum ben birisini
    Daha iyisini
    Sana olan oldu
    Ölüsünü dirisini
    Bulurum ben birisini
    Daha iyisini
    Bana neler oldu
    #2684485 (tifosi, 10.12.2007 22:56)
  21. "kimseye kin tuttuğu yoktu.

sadece...

umursamıyordu;

hiçbir şeyi umursamıyordu.

artık her şeyi yapabileceğini hissediyordu.

madem ki her şeyi yapabilirdi,

en iyisi hiçbir sey yapmamaktı.."
    * *
    #2745311 (endless, 25.12.2007 18:33)
  22. carmen laforet'in yazdığı, ispanyol edebiyatının klasiklerinden biri olarak kabul edilen roman.
    #2748196 (cevapsiz soru, 26.12.2007 09:46)
  23. -napıyorsun lan?
    +hic.
    -nasıl hiç? hiç yapılır hiç ehi.

vizontelede vardı böyle bi sahne.
    #2768661 (kasgarli tost, 30.12.2007 21:47)
  24. hiç olarak yazılıp hiç olarak okunmasına rağmen genelde hiiiç şeklinde kullanılır bu kelime.

çocukken aklından bi çakallık geçerken babana yakalanırsın "ne düşünüyorsun?" diye sorar, hiiç dersin.
    ergenliğinde sevgilinle bir bankın üstünde oturup denize bakarken sen sorarsın bu defa "ne düşünüyorsun?" cevap aynıdır yine; hiiiç.
    kocaman adam olursun telefonda arkadaşın sorar "ne yapıyorsun?" hiiiç.
    bir insan hiç diyorsa hakikaten hiçtir. ama birisi hiiiç demişse o asla hiç değil. o hiiiçin içinde kimbilir ne hayaller ne zırtapozluklar gizlidir.
    #3524982 (hemfuckirhemsuurlutospaga, 11.06.2008 17:08)

© 2008 - uludağ sözlük

hic başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. hic ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hic nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kartonpiyer » oss 2009 » gocmen sozluk yazarlari » sucugun yumurtayla fantezi yapmasi » kaos » ntv spor » carnot cevrimi » people you may know tool » kurtlar vadisine ozenen firma sahibi » alaca sinekkapan a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci