herkese lolo bana da mi lolo 

kapat
  1. doğu ve güneydoğu anadolu bölgesine has bir söz. '' birbirimizi tanıyoruz, başkalarına yamuk yaparsın ama bana yapman yakışmıyor.'' şeklinde anlaşılabilir.
    #772761 (shawnshank, 25.10.2006 12:09)
  2. 25 kişinin katili, idamla yargılanıyordu. Cezaevindekilerin ısrarı üzerine kendine bir Avukat tuttu. Avukat, sanığa - "Bak şimdi, ben sana ne tembih edersem, mahkemede onu söyleyeceksin, hakim sana ne sorarsa ona lolo şeklinde cevap vereceksin" diye tembih etti. Nihayet duruşma başladı, hakim sordu: -"Adın soyadın?", sanık: - "lolo" --"babanın adı?" -"lolo" -"kaç doğumlusun?" -"lolo" -"evli misin, bekar mısın?" -"lolo" -"sabıkan var mı?" -"lolo" Bu konuşmalar üzerine Avukat, hemen mahkemeden söz isteyerek araya girdi: -"Efendim, gördüğünüz gibi müvekkilimin aklı başında değil, ne yaptığını bilmiyor, kendisinin bu yönden tetkikini talep ediyorum" dedi. Sanık, adli tıp'a sevkedildi ve rapor alarak beraat etti. Ve avukatın yazıhanesine geldi, "Ee Avukat bey, çok uğraştın, yaman adammışsın, beni ipten kurtardın, sana teşekkür etmeye geldim" dedi. Avukat da "geçmiş olsun kardeşim, artık benim vekalet ücretimi ödermisin?" Sanığın avukata cevabı: - "lolo", Avukat: -"Yahu herkese lolo, bize de mi lolo", Sanık: -"lolo, lolo sana da lolo."

* ~ http://yusufebb.sitemynet.com/beddua/beddualar.htm ~
    #772799 (yasak merve, 25.10.2006 12:17)
  3. (bkz: bana da lololo yaparsın artık)*
    #772804 (grandmaster flash, 25.10.2006 12:20)
  4. bana bir seyhler oluyor adlı yılmaz erdoğan'ın yazdığı oyunda geçen bir cümle. karakterlerimizden hilmi *, loktanta açma niyetindedir ve adnan bey'in (yılmaz erdoğan) asabi soruları karşısında heyecanlanmaktadır;

-yahu senin hedefin nedir?!
    -lolo...
    -lolo mu? aşkolsun hilmi. bize de mi lolo? lolo nedir ya? 78'den beri ilk defa duyuyorum lolo nedir ya? argoda böyle bir sözcük var mıydı, ben, burası, mahalle... lolo nedir ya?!
    #3400764 (c2d, 15.05.2008 16:22)
  5. banada lololo yaparsın artik diye bir şarkı vardı.söyleyen kadının adını unuttum.komikti ama.
    #3400769 (tutamadim kacirdim, 15.05.2008 16:24)

© 2008 - uludağ sözlük

herkese lolo bana da mi lolo başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. herkese lolo bana da mi lolo ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu herkese lolo bana da mi lolo nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» urunun kasada kalmasi » dshk » 2 puan birakmak » hemsehricilik » gs nin sukru saracoglunda kupa kaldirma hayali » iplikci nedim » hayrunnisa gul » gumruk mustesarliginin sitesindeki turk bayragi » cinsel iliskide sevgilinin yuzunun eskimesi » zengin insanlarin duyarsiz olusu » pelin batu » elven blood » i love you baby diyen bebek » gizemli yazar » ozgurluk ve dayanisma partisi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » arabanin on koltugunda fotograf cektirmemis erkek » meslek orgutu » 16 nci yuzyil » sosyallesmek icin yanlis insanlari secmek » iade i ziyaret » the godfather » olu sessizligi » tasarruflu ampul » ozcan deniz kendini cok gelistirdi » fernando jose da silva freitas meira » iran in amerikan savas ucagini indirmesi » sen » yilmaz ozdil » pozitif milliyetcilik » recep tayyip erdogan