her x bir y dir ama her y bir x degildir 

kapat
  1. lise sıralarında kafamızı çürüten, beynimizi emen, sulandıran bir deyiş. mesela:

(bkz: her fonksiyon bir polinomdur ama her polinom bir fonksiyon değildir)
    #1027905 (gudnayt, 20.12.2006 18:59)
  2. o halde x lerin bulunduğu küme, y lerin bulunduğu kümenin altkümesidir gibi bir hipotez kurmama neden olan sözdür.
    #1778424 (HunTR, 17.06.2007 00:03 ~ 00:04)

© 2008 - uludağ sözlük

her x bir y dir ama her y bir x degildir başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. her x bir y dir ama her y bir x degildir ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu her x bir y dir ama her y bir x degildir nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bulvar gazetesi » kemal sunal » mykalkan » ncldlbz » bana sen lazimsin » zlatan ibrahimovic » emilio » esnek calisma saatlerine uyumlu olmak » daniel gonzalez guiza » ergenekon denen sey a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci