her sikintiyi depresyon sanmak 

kapat

1. hayatınızı yaşarken,zaman akıp giderken yaşanan ufak tefek şeylerden sıkıntı duyunca bunun gerçekten yaşadığınızın kanıtıolduğunu düşünmek yerine depresyon sanmaktır.halbuki tum duygular insanlar içindir.hepsini yaşamak çok normaldir sıkıntı da bir duygudur hayatta bir sorun olunca çekilir.*
    ama depresyon boğulmak gibi bişeydir ve boğulmanın sebebi hissedememektir.hiçbişey hissedememek,uyuyamamak,sevinmemek,üzülmemek,ağlamamak,gülmemek,....
    başlangıçta bişey anlamazsınız.bir yerde bir sorun var dersiniz, galiba ben mutsuzumdersiniz,yalnız kalmakistersiniz,acı veren şeyleri düşünür üzülüp hıçkıra hıçkıra ağlamaya çalışırsınız tek damla düşmeyince gözünüzden bu durumda da gariplik var dersiniz.melankoli bir türlü istediğiniz gibi sizi etkilemez ne yaparsanız yapın üzülemediğinizi farkedersiniz.* bu durumdan elde ettiğiniz sonuç hiçbirşey hissedememek
    sonra bu gariplik biraz şaşkınlık verir.hiçbirşeyi sallamadan sonuna kadar dağatmaya başlarsınız...okul,dersler,iş,güç,ev aile,eş,dost,bilumum ilişkiler,... ne var ne yok dağıtırsınız,dağıttıkça daha da abartırsınız,sonunda bide bakmışınız ki ortalığı birbirine katmışsınız ama hayatınızı kaybetmekle burun buruna gelseniz bile hiç paniklemediğinizi farkedersiniz!!! noluyo lan dersiniz birden!!!!!elinize geçen sonuç hiçbişey hissedememek...
    derken kendinizi denemeye başlarsınız ne yaparsanız yapın eğlenemiyosanız,gülemiyosanız,üzülemiyosanız,sevinemiyosanız ve en önemlisi sorumluluklarınızı her sartta terkedip başınıza gelecekleri sallamıyosanız ve hayatınıza ciddi zararlar verebiliyosanız bu gözlemleriniz sonucu kendinizi psikiyatra bırakırsınız anti depresanlar hayatınıza girer.birkaç hafta sonra dünya toz pembe olur.hiç gülmediğiniz kadar gülersiniz,şeker gibi olursunuz,görenler bunun quot hiç mi derdi yokquot der.
    sonra bu saçma sapan dönemde geçer... bunyeniz ilaçlara alışır,bıraktığınızda sizden kendine ve cevresine zarar veren bir canavar çıkar.devam ettiğinizde ise uyuşuk bir insan olursunuz.uyuşuk olduğunuzu da yaşadığınız çok çok önemli şeylere verdiğiniz tepkilerden anlarsınız.
    birgün çok önemli birşey olur siz ne tepki verileceğini bilirsiniz nasıl hissetmeniz gerektiğinizi sağlıklı geçmişinizdenhatırlarsınız.çırpınmaya başlarsınızhissetmek için.çırpındıkça daha da batarsınız.ne yazık ki siz artık bir zombiden farksızsınızdır ne olursa olsun hiçbir şey hissedemiyosunuzdur.
    #249695 (pasifagresif, 16.05.2006 11:28)
  2. tipik dikkat çekmeye çalışan insan davranışıdır.asık suratlı takılır,selam verirsiniz dert anlatmaya başlar.uyku düzeni bozulur depresyon der,başı ağrır depresyondadır,en ufak sorunda depresyonu bahane eder.uzak durulmalıdır.
    #454699 (j butterfly, 24.07.2006 02:32)
  3. yurdum insanının hastalık terminolojisi.burnu akınca grip olmak gibi bişi.depresyona girmek o kadar da kolay bi durum değildir.depresyon aslında hormonal bir sorundur.bir kısım bezler faaliyetlerini gerçekleştiremeyince depresyon tanısı konulabilir.bunun için çeşitli testler yapılmaktadır.
    #454708 (freedean, 24.07.2006 02:36)
  4. depresyona girmek isteyen kişinin sanısıdır bana göre.. depresyona gireyim de herkes bana baksın, benle ilgilensin.. depresyon böyle birşey değildir ne yazık ki..
    birileri çıkıp depresyondayım unutuldum derse yurdum insanı da depresyonu hemen girilip, çıkılabilir birşey sanar tabii ki..

(bkz: bi arkadasa bakip cikicam)
    #454726 (Eldaina, 24.07.2006 02:43 ~ 02:44)
  5. hayatında büyük bir depresyon yaşayan kişinin bu depresyon anında yaşadığı duygularla uzaktan yakından her karşılaşında ,panik olup tekrar depresyona giriyor olduğunu düşünmesidir
    #454909 (gelgit, 24.07.2006 04:25)
  6. bir aralar böyle bir moda vardı sanursam gençlik arasında.depresyona girme modası millet girip girip çıkıyordu nasıl şeyse o...
    (bkz: allah akıl fikir versin evladım)
    #456191 (aquantass, 24.07.2006 16:32)
  7. (bkz: kapitalist toplum hastaliklari)
    #456210 (dramtatatam, 24.07.2006 16:37)
  8. depresyonun ne demek olduğunu bilmeyen insan davranışıdır.yine doksan karakter sınırlaması nedeniyle daha çok açıklanması gereken insandır.
    #456218 (DarkLight, 24.07.2006 16:38)
  9. orta 2, orta 3, lise 1'deki tiki kızların her sevgilisinden ayrılınca yaşadığı, içinde bulunduğu duyguyu, depresyon sanması, dikkat çekmeye çalışması. (bkz: kendini duygusal yoğunluktaymış gibi göstererek her şeye ağlayan kız modeli)
    #456281 (Drall, 24.07.2006 16:58)
  10. depresyonu bile piyasa olmuş zat-ı muhterem alışkanlığı..
    #559283 (cthullhu, 20.08.2006 14:09)
  11. depresyonun nasıl berbat ve ne kadar uzun bir ruh durumu olduğunu bilmeyen insanların gerçekleştirdiği eylemdir.
    #560817 (komplikasyon, 20.08.2006 22:50)
  12. (bkz: depresyonda olmayı madah sanmak)
    #561000 (purplegoddess, 20.08.2006 23:43)
  13. depresyona doğru emin adımlarla yol almaktır.
    #561008 (dodbob, 20.08.2006 23:45)
  14. insanın kendi hayatını zehir etmesine sebep olabilendir.
    #2872239 (abberline, 21.01.2008 03:25)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

her sikintiyi depresyon sanmak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. her sikintiyi depresyon sanmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu her sikintiyi depresyon sanmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about her sikintiyi depresyon sanmak. Copyrights of the articles are belong to their authors.