her gunu birbirinin ayni olan insanlar 


kapat
  1. hiçbir değişiklik olmaksızın, her gün bir öncekine denk olan insanlardır. hatta, bunların yarınları dahi bugünleri ile, dünleri ile aynıdır.
    şu dünyaya bir kez gelindiği gerçeğini sadece yüzeysel algılayan bu sürü, ölümü düşlüyor mudur acaba? gerçek anlamıyla ama? düşleyip, düşünüyor mudur? her günü, dünyadaki son günüm deyip de o mantalitede yaşıyor mudur? sanmıyorum. öyle olsa, bu kadar acı olmazdı dünuyada. bu kadar bencilce harcanmazdı zaman. ertelenmezdi hiçbir şey. yarın kavramının sadece bir hayal olduğu gerçeği zihne kazınıp hiçbir şey ertelenmezdi.

    hayaller, ümitler, umutlar, biten bir aşkın enkazı altında kaldığında, nedensizce, boktan bir sebepten yıkılan dostluğun altında kaldığında inleyerek can vermezlerdi. suyu soğuğa çevirip de ağlamazdı hiçbir yaralı yürek. yağmur altında doyasıya koşmak istemezdi hiçbir yaralı kurt. kız çocuklarına tecavüz etmezdi, öz babaları. otobüste, metroda, her hangi bir toplu taşıma aracında size selam veren tanımadığımız kişiye "deli" gözüyle bakılmazdı.

    belki tutarsız olurdu yaptığımız her şey. tutarsız ve anlamsız. kimin umrunda ama? boşver diyen budalalar, ahmaklar neyi boşver dediklerini hissedebilirler mi acaba? boşvermemizi, boşvermemi istedikleri şeyin hayat olduğunu biliyorlar mıdır acaba? biliyorlar mı? peki, onların acımıyor mu canları? biten bir aşkın enkazını kaldırmak onlar için çok mu kolay? hiç mi, kutsal bir emanet'leri yok? hiç mi, tanrı nın insanlar konusundaki hayal kırıklığı'nı düşlemiyorlar?

    cevaplar...

    duymak istemiyorum artık. sadece uyumak istiyorum ben. sadece uyumak. uykunun o bilinmez ve hissedilemez kucağına bırakmak istiyorum, kemik yaşı 27, ruh yaşı 1000 yıllık olan şu küçük bedenimi!...
    #2665586 (cennetten kovulan, 05.12.2007 18:12)
  2. cennettin cazibesine kapılıp hep cennet için çalışan insan grubudur.kimseye zararları olmamakla birlikte kendilerine de yaraları yoktur. boş hayaller için uğraşıp dururlar. bide hiç bir hayali ve amacı olmayan insanlar vardır. bunların da genelde günleri birbirinin aynı olur.
    #2665689 (azbuz, 05.12.2007 18:48)
  3. (#1304163)
    #2665973 (zargana, 05.12.2007 20:26)
  4. otopilota baglamis, dejavularin insanidir.
    #2665986 (auspuff, 05.12.2007 20:29)
  5. (bkz: iki günü bir olan aldanmıştır)
    #2666033 (grand ekinoks, 05.12.2007 20:40)
  6. çağın insanları.
    #2667267 (filozofil, 06.12.2007 00:03)
  7. hep para kazanmak, kariyer edinmek bunlarıda geçsen karnını doyurmak zorundaysan eger sabah işe, akşam eve gelmek zorundasın. mümkünse değiştir. bir zaman sonra öyle monotonlaşıyorki kendini robot gibi hissediyorsun.
    #2667829 (eageans, 06.12.2007 04:29)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

her gunu birbirinin ayni olan insanlar başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. her gunu birbirinin ayni olan insanlar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu her gunu birbirinin ayni olan insanlar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about her gunu birbirinin ayni olan insanlar. Copyrights of the articles are belong to their authors.