her boku yiyip benim kalbim temiz demek 

kapat
  1. görünüşte müslüman olan insanların kendilerini savunurken kullandığı argüman.

hatta ünlü şair neyzen tevfik'e atfedilen o yüce, o eşsiz, o benzersiz şiirde bakın nasıl da destekleniyor bu sav?

"raki, sarap iciyorsam sana ne.
    yoksa sana bir zararim, icerim.
    ikimiz de gelsek kildan kopruye
    ben durustsem sarhosken de gecerim. "

çok güzel gerçekten. rakı şarap içip de dürüstlükten yırtmak. yallah.
    #4034888 (enderun sevgiler, 02.10.2008 16:19 ~ 16:20)
  2. dedikodu yapıp, insanlara iftira atıp, kendi gibi olmayanlara her türlü suçlamayı mübah görenlerin, tanrıya inanmıyorum diyip de lan ya varsa diye içten içe tırsıp ben hepinizden iyiyim, temiz kalpliyim ayağı yapmaktır. hade len ordan.
    #4034891 (yavuzum, 02.10.2008 16:22)
  3. dinini yaşam felsefesi haline getirmiş insanları keriz yerine koyduğunu sanmaktır.
    #4034895 (iroh, 02.10.2008 16:24)
  4. din iman sadece ibadetten meydana gelmez, ama şüphesiz ibadet dini ve imanı kuvvetlendirir.

şems-i tebrizi tanır mısın minik cahil çocuk ?

birgün mevlana tekkesinde alkol'un zararlarından dolayı bir hutbe vermekteyken, sofulardan birisi ayağa kalkar ve der ki;
    " bize şarabın kötülüklerini anlattın ey mevlana, peki ya üstadım dediğin şems'den haberin var mı ? elinde testisiz gezdiğini görmedik, bu nasıl iştir ?"
    tabi kalabalık uğuldamaya başlar, herkes te bir endişe eyvah bu kendini bilmez ne dedi mevlanaya karşı, yalnız içlerinde de bir çekişme haydi bakalım mevlana bunu cevapla da görelim tadında, neyse mevlana verir cevabı
    " kimilerinin gönlü bir tas su gibidir, yarım damla şarab değse 40 yılda çıkmaz, ama şemsin gönlü okyanus gibidir, dünyayı içse zerre dokunmaz, marifet şems olmakta"

der, ve hutbeyi keser, artık ordaki halkla işi kalmamıştır, terk eder ortamı, halvete geçer...

gerçektir...

anladın mı ?
    #4034919 (koca haydar, 02.10.2008 16:32)
  5. günümüzde çokca bulunan müslüman diye geçinen mahluklar. öyle bir hal almışki hepsi kafasına göre bir islam dini üretmiş. ona göre yaşıyorlar ve "acaba yanlışmı yapıyorum?" sorusunu kendilerine sorduklarında şeytan ve nefisleriyle yaptığı ittifak sonucunda da vicdanlarını rahatlatacak bir dünya salakça görüş öne atıyorlar.

amaç tamamen şudur;
    - ulan dünya güzel, çıtırlar, alkol, haram para... e bide öteki dünya var. hem götümüzü tutmayalım hemde göte gelmeyelim. azcık şunların tadına bakayım e şükür haftada bir cumaya giderim, bayram namazlarını kaçırmam. ramazanda alkolden uzak durur karıya kıza bulaşmam. bölece götü yırtarız heralde.

(bkz: oldu gözlerim doldu)

bide bu mahluklar dine biri laf ettiğinde en önde analarına söven tayfadan oluşurlar. inanmayan biri bu mahluklara baktığında; ulan islamiyet islamiyet diyorlar e bakıyosun benim gibi içip sevişiyorlar yedikleri lokmanın helal mi haram mı olduğunu araştırmıyorlar namaz desen yok küfür desen benden beter küfür ediyorlar. ee fark nerede? müslüman mısın? elhamdürillah. doğal olarak inançsız kardeşlerimizde güzel bi siktir çekiyorlar.

(bkz: her müslüman cennete gidecek)
    -serin yerlerden ayırtın bari yerinizide sonra sıcak gelmesin size-
    #4075064 (1a1r2s 3m5a8g13n21a, 11.10.2008 18:01)
  6. (bkz: her boku yiyip namaz kılmak)
    (bkz: her boku yiyip hacca gitmek)

her müslüman cennete gidecek değil mi? ohh mis gibi, mala da vururum, haram da yerim, adam da öldürürüm neyse cezası çekerim. oh ne ala dünya...
    #4075090 (juve, 11.10.2008 18:08)
  7. "önemli olan niyettir" ya da "niyetine bakmak lazım" tayfasının ürünüdür.

Bazı olaylarda sadece niyet,
    bazılarında sadece fiil,
    bazılarında ise hem niyet hem fiil önemlidir.

Birine tecavüz edip sonra da "ama benim kalbim temiz" ya da "evlenmek iyi bi'şeydir ben de evlenmek niyetiyle tecavüz ettim" demek zırvalamaktır.

Sadaka verirken sadece niyete bakılır, "gerçekten" niyet ettiği halde veremese de vermiş gibi sevap alır.

Boşanmada sadece fiil önemlidir. Bi adam karısını boşayıp "ben sana şaka yaptım" diyemez.

Namazda hem niyet hem de fiil önemlidir. ikisi de "olmazsa olmaz"dır.

Tüm bunlara rağmen bu durum, "gidin de günah işleyenleri öldürün" demek değildir. Vur deyince öldürmemek lazım. Şayet bi'şeylerin yapılmasını istiyorsanız lafla değil yaşantınızla örnek olacaksınız. Yoksa her günah işleyeni öldürseydik ortada insan kalmazdı.
    #4106267 (tarum4r, 18.10.2008 18:51)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

her boku yiyip benim kalbim temiz demek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. her boku yiyip benim kalbim temiz demek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu her boku yiyip benim kalbim temiz demek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about her boku yiyip benim kalbim temiz demek. Copyrights of the articles are belong to their authors.