hemsinli 

kapat
  1. hemşinli. musluman olan ermeniler için kullanılan bir kavram.
    #672080 (lilith, 27.09.2006 20:47)
  2. doğu karadenizde yaşayan kendilerine ait dilleri olan ermeni kökenli bir azınlıktır.
    #1587019 (pangea, 29.04.2007 21:39)
  3. ermeni kökenleri pek kesin olmamakla birlikte ana dilleri ermenicenin bir diyaletki olan türk vatandaşlarıdır. türkiye'ye yayılma noktaları artvin-hopa'dır. sakarya, düzce ve bursa'da da bol miktarda bulunurlar. tulum kendilerinin saydıkları bir müzik aleti olup, tulum eşliğinde oynanan hemşin de en önemli oyunlarıdır.
    işin ermeni köken meselesi biraz karışık aslında. zira, hemşinli köylerinde hala ermenice isimler mevcuttur ama onun dışında pek ermeni adeti bulunmaz. zaten bu konuyu araştıran insanlar da bu konuda kesin hükümler belirtmemişlerdir. en azından ermenilerle uzun süre iç içe ya da çok yakın yaşamış bir halk oldukları kesindir. eğer diyorsanız ki, ben illa ki hemşince bir şeyler duymak istiyorum, sizi şöyle alalım; ella ella
    #2393907 (siyah inci yagmuru, 28.09.2007 14:18 ~ 31.10.2007 14:41)
  4. ince sesleri olan ve çok hoş karşılıklı atışma şeklinde türkü söyleyen misafirperver insan güruhu.öyle ki ayder yayla'sında, gecenin bir vakti arabayla geçmekte olan sizi el ederek çağırıp,içkilerini paylaşıp, sabaha kadar beraber eğlenmenizi,türkü söylemenizi,horon tepmenizi ve sabaha karşı sizi evlerine konuk etmeleri ihtimali çok kuvvetlidir *.

misafirperverlik yerine sert bir tepki görebilmenizin en kolay yolu ise;siz ermeni misiniz ya da hemsince ermenicenin bir kolu mu diye sormaktır.siz azınlıksınız derseniz şayet o da noluyu ki demeleri muhtemel olan vatan evlatları.

(bkz: azınlık sorunsalı)
    (bkz: t.c vatandaşı)
    #3452197 (hepimiz caylagiz, 26.05.2008 23:38 ~ 23:40)
  5. bir zamanlar gürcistanda bol bol yasayan bir topluluk olmasina ragmen, 1944 deportasyon karariyla yerinden yurdundan edilmis, mazlum bir topluluktur.
    türkiyede sadece karadenizde ve hatta karadenizin ancak bazi yerlerinde yasadiklari düsünülür * ancak bu tam olarak dogru degildir.
    gürcistan'a siniri olan illerde ve bu illerin komsu illerinde de aslinda hemsinliler mevcutturlar, ancak Artvin ve Rize'de oldugu kadar büyük bir konsantrasyona sahip olmadiklari, bölgede ermenilere karsi olumsuz duygular beslendigi ve hemsinliler ermenilerle özdeslestirildikleri icin, kendilerini belli etmemekte hatta saklamaktadirlar.
    bir cok ilde misal "kürt" olarak algilanirlar.

cok sen, cok sakrak bir millettirler. tulum'un hem hastasi hemde ustasidirlar. cok icli, yanik sesler cikar hemsinliler arasindan. costurmayi da, efkarlandirmayi da, üzmeyi de bilirler o allah vergisi sesleriyle. ha bir de kadinlari delidir. "vurdum mu indiririm" havalari vardir; topluma ciktiklarinda erkek misali bir yürege sahiptirler ama bir tenhada görmeye durun. öyle anac, öyle yufka yüreklidirler ki, öz annenizmisler gibi hissedersiniz yanlarinda.
    *
    #3680784 (kararti, 18.07.2008 03:10)
  6. Vakti zamanında bir dedenin anlattığı kadarı ile ermenilerle sorun yaşayan türkler herkesi ülkeden sürer iken türklerle işbirliği yapmış ve müslümanlığı kabul etmiş ermeni olduğumuzu anlatmıştır.
    #3927077 (LocK, 06.09.2008 23:14)

© 2008 - uludağ sözlük

hemsinli başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. hemsinli ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hemsinli nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» yarim yarim yarilmak » sexual abuse » deja vu » legal teror orgutleri » the morgue » hayatin insana istemedigi seyler yaptirmasi » yol su elektrik » there will be blood » mutfak robotu » oldu gozlerim doldu » supermen » dun yine sokaktaydim » turkiye cumhuriyeti since 1923 » moderatoru ayar manyagi yapan kizlar » lig tv yorumculari » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » mariachi » nakajima ka nate » sonderkomando » semra hanim » tobias beecher » enver aysever » sozlukle ilgisiz istekler » yarali erkek karizmasi » nwankwo kanu » kulak misafiri olunan yaran diyaloglar » sukela » niye cattin kaslarini » maradona nin aziz baskanim beni al demesi » konusmaya yeni baslayan bireyin ilk sozleri » kayserispor yenilgisinin sorumlusu hakemdir