helal gida 

kapat
  1. şuan dünyada uygulayıcısı tek olan gıda yontemidir. malezya dünyada helal gıda kavramını ürünlerinde kullanan tek ülkedir. iran helal gıda kapsamı içinde gördüğü saç kesimi için uygun saç kesimi yapmayan kuaförlerin işyerlerini kapatmıştır. iran bu modeli uygulamak için çalışmalar yapmaktadır. türkiye' de aynı yontemi kullanmak amacıyla çalışmalar yapmaktadır. tsi' nin belirlediği kozmetik ve ilaç sektörü gibi 7 farklı ürün çeşitinde helal gıda uygulamasına geçiş çalışması yapılmaktadır. türkiye bu uygulamaya geçmek için fetva verecek din görevlisi araştırmaktadır. eğer türkiye içinden bu konu hakkında helal gıda kavramını ayırt ederek fetva verebilecek bir kişi bulunamaz ise islam birligi konferansi' ndan yardım istenecek. gerekli çalışmaların tamamlanmasından ve gerekli fetva' nın verilmesinden sonra belirlenen çeşitli ürünlerin üzerine helal gida damgası vurularak satışa çıkarılacak. turkiye ve iran' ın yarış içinde olduğu bu helal gıdaya geçiş yarışmasında bakalım kim önce geçiş yapacak. yetkililer helal gıda' ya geçişin satış patlamasına vesile olacağına inanıyorlar.**
    #2186107 (carlott, 23.08.2007 21:13)
  2. (bkz: helal gıda standartı)
    #2189515 (carlott, 24.08.2007 13:02)
  3. (bkz: din sömürüsü)

-abd nelerle uğraşıyor biz nelerle uğraşıyoruz... *
    #2189572 (angelripper, 24.08.2007 13:13)
  4. - helal gıda, helal edilmiş gıda demektir. bir yere gidip yemek yediğimizde, bize o yemeği ikram eden kişinin helal olsun demesi ile ortaya çıkan gıda çeşitidir.
    - Alternatif tanım: çok hoşa giden gıdalara denilen beğeni cümlesidir. "hiç böyle bir şey tatmamıştım, helal be gıda!" cümlesi şeklindedir aslında. işte buradaki gıda "helal gıda"dır.
    #3316659 (children of condom, 25.04.2008 13:06)
  5. türkiye de gıda ve üretim standartlarının belirlenmesi için devlet tarafından kurulmuş alanında uzmanlaşmış kişilerin bulunduğu tse nin yerine bir kaç imam getirilerek haram mıdır helal midir değerlendirilmesinin yapılmasıdır. * *
    (bkz: domuz etinin helal edilmesi) *
    #3316685 (ysfkdrklc, 25.04.2008 13:18)

© 2008 - uludağ sözlük

helal gida başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. helal gida ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu helal gida nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» julio baptista » cuha cicegi » christian timm » ortaklik senedi » sener eruygur un belgelerim klasoru » turk futbol taraftari » ercan taner » bir insanin kendisinden utanma sebepleri » aiesec » saafi brothers a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci