helal ettim hakkimi 

kapat
  1. Gözü kör, dili taş duvar
    Konuşmaz istasyonlar
    Trenler çığlık çığlık
    Ayrılık katar katar

Bir bahar akşamıydı
    Beni burda koydun yar
    Söz verip de almadın
    Sarı ayva kızıl nar

Yemin ettin bin kere
    Kutsal kitap üstüne
    Ben ölemedim bi türlü
    Vurgun vurgun üstüne

Tutamadın ahdını
    Düğün bayram ettiler
    Baban yazdı bahtımı
    Bizi kurban seçtiler

Ben başka yastıktayım
    Sen ele kuşak çözdün
    Ne ben mahremim ne sen
    Kavlimizi sen bozdun

Bahtiyar ol gözüm yok
    Rabbim verir sabrını
    Bu hesap böyle bitsin
    Helal ettim hakkımı

Ben başka yastıktayım
    Sen ele kuşak çözdün
    Ne ben mahremim ne sen
    Kavlimizi sen bozdun

Bahtiyar ol gözüm yok
    Rabbim verir sabrını
    Bu hesap böyle bitsin
    Helal ettim hakkımı

şeklinde sözleri olan goran bregoviç müzikli hareketli ama damar sezen aksu şarkısı
    #379391 (lost, 27.06.2006 18:05)
  2. şarkıda kullanılan müziğin asıl adı ederlezi avela'dır. "çingeneler zamanı" adlı filmde (perhan'ın sarhoş olup dağıttığı sahne) kullanılmıştır ancak soundtrack albümünde kullanılmamıştır.
    #1803929 (spartacus, 22.06.2007 02:57)
  3. çingeneler zamanında çaldığı sahneye çok yakışan, sezen'in en güzel şarkılarından biridir. kalbinize oturur bu şarkı, ağlamak istersiniz ağlatmaz, bu hesap bitsin der ama size laf anlatamaz..
    ''ben başka yastıktayım,sen ele kuşak çözdün..''
    ''bahtiyar ol gözüm yok, rabbim verir sabrını! bu hesap böyle bitsin, helal ettim hakkımı!'' demiş aksu ve okay, bunun üzerine daha başka ne denilebilir ki?
    #2005613 (duru, 25.07.2007 10:27)
  4. sözler o kadar güzeldir ki insanın içine oturur adeta..hele müzikle birleştiğinde şahane bir şarkı çıkar ortaya..boğazınızda bir şeyler düğümlenir...bir de çingeneler zamanındaki sahne gelir gözünüzün önüne...
    #3080741 (narf, 01.03.2008 21:41)
  5. müziği de sözleri de enfes bir sezen aksu şarkısı.

ilginçtir ki, müziğindeki hareketlilik insana mutluluk verirken, sözlerine dikkat ettiğiniz zaman ister istemez hüzünlendiriyor.
    #3110166 (filozofil, 08.03.2008 12:46)
  6. sözleri meral okay'a müziği goran bregoviç'e aittir. düğün ve cenaze albumunun 8. parçasıdır. üflemeliler bu şarkıyı daha bir etkiliyici kılar. en sonunda hele hele sezen aksu "helal ettim hakkımı" diye bağırdığı esnada insanın o an eline ne geçirirse atıp duvara kırıp param parça edesi gelir. tıpkı pare pare olmuş yürek gibi.
    #3885651 (otherside87, 29.08.2008 01:49)
  7. tüyleri diken diken eden sözlere sahip şarkı.
    #3885750 (m ilginc olsun istedim, 29.08.2008 02:15)
  8. derin acıların üzerine yazılmış mükemmel sözlü şarkı.
    (bkz: çingeneler zamanı)
    #3980085 (mersa, 18.09.2008 22:01)
  9. sezen aksu'nun hikayesi olan ender sarkilarindandir. disavurumcu degil, realisttir. zaten en cok da bu yuzden koyar.

vicdani yorum: hayatinizla iliskilendirirseniz hayatla iliskinizi keser, aman diyim.
    #4898140 (sydera, 21.03.2009 22:58 ~ 22:59)
  10. muzigi umutlandirip, sozleri aglatan guzelimsi sezen aksu sarkisi.
    #4935928 (cumartesi, 28.03.2009 04:31)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

helal ettim hakkimi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. helal ettim hakkimi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu helal ettim hakkimi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about helal ettim hakkimi. Copyrights of the articles are belong to their authors.