hediye 

kapat
  1. karşılık beklenmeden (yada çok derin karşılıklar beklenerek) karşı tarafa iletilen meta.
    (bl, 05.02.2006 04:21)
  2. güzel bir kız ismi.
    (hoscakal, 26.11.2006 00:20)
  3. kisinin icinden gelerek birisi icin aldigi şeyin manevi ismi. en önemli ayrintisi "icten gelme" durumudur.
    (cagdas, 04.01.2007 09:37)
  4. armağan.
    (sophie, 04.01.2007 11:19)
  5. (bkz: hedike)
    (kutupsal form, 04.01.2007 11:20)
  6. an itibariyle sevgilimden aldığım anlamlı siir hayatımda aldığım en anlamlı hediye...Hediye kavramını anlam kavramıyla özdeşleştirmek doğru olsa gerek..
    (blossom, 17.02.2007 01:47)
  7. hatırlanmayı somutlaştıran nesnelere verilen isim. karşılıksız beklentilerin vücut bulmuş hali. zordur birine hediye beğenmek, ona verebileceğin tüm güzellikleri bir şey de toplayabilmek.
    hele hediyeyi süprizle harmanlamak istersen, işte ozaman işin içinden çıkılmaz bir hal alır; hediye beğenme ve alma süreci. hediye beğenme, hediye alma ve hediyeyi verme olgusunu bir ana kümede toplar ve bu alt kümelerin hepsine birden hediye dersek; hediyenin bir amacı olmalıdır. hediyenin acı dindirici bir özelliği olmalıdır.
    lokantada ki garsonun acı koyayım mı abi sorusunun basitliği gibi olmalıdır hediyenin acı dindirici özelliği. acı yemeğin sonrasında içilen su olmalıdır hediye.

tanımadığın birine hediye beğenmek, almak ve vermek daha da zordur. an itibariyle yaşadığım durumdur aslında. ne şekilde, ne diyerek ve yanlış anlaşılmadan hediye vermek, sanat icra etmenin verdiği yorgunluk gibidir onun kadar meşakkatlidir.

bu arada garson bey, benim yemeğe sen bol bol acı koy ve sakın bana su getirme tamam mı ? benim hediyem zaten kötü. üstelik bu basit ve esprili hediyeyi ona vermeye üzerinde oturduğum organ dahi yemiyor. yanlış anlaşılmadan, küçük bir hediye verebilmektir belki de güzel olan. üzerinde merhaba demeden girmek yasaktir yazan bir kapı stickerı mesala benim hediyem. *
    (romolo, 27.02.2007 15:29 ~ 15:30)
  8. hediye veren aslında kendine hediye verir...
    (demolay, 27.02.2007 15:35)
  9. bir değişim aracı olarak alınıp verilen bir şey değil, alanla veren arasında duyguların aktarımını sağlayan bir "dil"dir.
    (resul balay olmak, 03.03.2007 01:23)
  10. ozcan deniz ' in yeni albümünün adı.
    (Alfie, 01.06.2007 03:55)
  11. sözlerini Sezen Aksu'nun yazdığı şarkı. Yeni mi derseniz hayır, daha önce gönül akkor söylemişti.
    (kIran kIrana, 01.06.2007 03:58)
  12. ben hayat hırsızı, sevgi arsızı
    dolaştım aşktan aşka yoruldum artık
    kalbimi satsam olmaz
    yerlere atsam olmaz
    ben bu gönül işinden usandım artık
    gel gör ki şu aklım bir sende kaldı
    bu gönül deli bir senden iz aldı

sana bir hedıyem var
    su kırık kalbi yüreğine sar sakla benim ıcın

bir küçük hatıra
    kabul et benden
    kalbimi gönderdim söküp yerinden
    bir küçük hatıra
    kabul et lütfen
    kalbimi gönderdim sokup yerinden
    (Bohemian Rhapsody, 10.06.2007 14:04)
  13. albüm içeriği şu şekildedir;

1 bir dudaktan
    2 kayboldum
    3 zorun ne benle ask
    4 karsiliksiz ask
    5 eyvallah
    6 sacmaliyorum
    7 nasip degilmis
    8 yar
    9 sevda tanricasi
    10 hediye
    11 ne gezer
    12 kapi kapi
    13 her dem ey
    14 bir dudaktan remix
    15 zorun ne benle ask akustik
    (tabuttamenemenyapanimam, 23.06.2007 22:43)
  14. uzun hasan, fatih sultan mehmet'e kutu içinde bir hediye gönderir. kutu açılınca içinden yılanlar ve akrepler çıkar. bunun üzerine fatih'de, uzun hasan'a hediye olarak bal gönderir. bu durum bazılarının şu soruyu sormalarına vesile olur;
    "padişahım neden böyle yaptınız?" fatih şöyle yapar açıklamasını;

"herkes yediğinden gönderir."

insanların manevi olarak birbirlerine verdiği değeri gösteren, içine emek karıştırılmışı makbul olan, maddi değeri manevi değerinden fazla olmaması gerekirken; tüketim toplumu olma yolunda danışıklı dövüş şeklinde gelişen, her geçen gün manasını yitiren bir nezaket göstergesidir.
    (fashiondesigner, 07.07.2007 19:49)
  15. "hediyenin büyüğü, küçüğü olmaz" lafına sığınanların geçiştirdikleri bir zorunluluktur. elbette olmaz. ama bir başkasına çok daha fazlası yapılıyorsa, değeriniz hediyeyle ölçülür. bal gibi de ölçülür.
    (tepesersemi, 06.02.2008 18:18)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» ogrenci komsularina yemek gonderen teyze » burden » adana nin tarihi eserleri » ikiz » insan bunyesine en agir gelen muzik » darbe olursa turkiye 15 yil ileriye gider » kendini kopek sanan koyun » dugun gecesi evlenmekten vazgecmek » fenerbahce nin 3 yil ust uste sampiyon olmasi » yakiyor bagrimdaki ates » antakya nin tarihi eserleri » oyle bir horlamak ki komsunun duvara vurmasi » bingol belediyespor » gerger in tarihi eserleri » adiyaman in tarihi eserleri » emre kongar in turkiye de yasadigina inanmak » konya bulbulu » smiley sentetizmi » ferrari enzo » thalia » ankuva » guleycan » aglatmayan sogan » sultan » su uyur ibne uyumaz » alexandre dumas » joe wright » savas ay » ilker basbug a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa