heavy metal 

/ 2
kapat
  1. bir felsefe, bir yaşam(tarzı falan değil, yaşamın ta kendisi)

şuraya yazıyorum, 40 yaşıma da gelsem bırakırsam adam değilim! o yoksa hayat da yoktur!
    #1727262 (soul forged sin, 05.06.2007 04:17)
  2. bir metal müzik kolu sayılıp, ayrıca tüm metal türlerine verilen genel addır*.
    metal müziğin kolu olarak ele alırsak heavy metal genelde tüm metal kollarında kullanılan aletlerin yerli yerine oturmaya başladığı koldur.
    eğer tüm metal müzik kollarının genel ismi olarak nitelendirirsek aslında sonradan çıkanların çoğu birbiriyle alakasız olan müzik türüdür. kullanılan müzik aletlerinin aynı ya da benzer olması onları aynı müzik türünde gösterebilmek için yetersiz ve gereksizdir. çellolarla metallica şarkıları çalan apocalyptica* kullanılan çalgılar farklı olmasına karşın trash metal içinde değerlendirilebilir *. fakat bir steppenwolf ile -saygısızlık gibi olacak ama- ne dediği anlaşılmayacak kadar böğüren bir vokalin olduğu, gümbür gümbür çalan şeyin gitar olduğunu anlamak için yüz şahit gereken hardcore ve benzeri müzik yapan grubu aynı kefeye* koymak birçok eski rockçı ve gerçekten onlardan türemiş ve onların devamı olan müzik kollarını dinleyenler tarafından yanlış olarak değerlendirilir *. eski rockçı olarak belirttiğim * ve steppenwolf ile karşılaştırdığım grup arasındaki uçurum o kadar fazladır ki ilk saydığım grup üyelerinin bazıları diğerlerini, diğer müzik türlerinden * farksız görürler yani metalle alakaları yoktur.
    bu yüzden kimileri için tüm metal türlerinin geneli olarak heavy metal aslında birbirindan * kopuk, bağımsız ve ilgisiz müzik türleridir veya müzik türleri içindedirler.
    fakat bu saygı duyulmadığı veya duyulmaması gerektiği anlamına gelmez.
    ve bu bir ayrım değil bir tespittir. neyin ne olduğuna dair bir tespit.
    #1727715 (kekistanlihobbit, 05.06.2007 11:08 ~ 11:13)
  3. (bkz: gurultu etme ba$ka ihsan istemez)
    #1775903 (iktidarsiz tecavuzcu, 16.06.2007 12:19)
  4. komşuların sinir olmasına neden olan müzik tarzı.
    #1775908 (SHASHKIN, 16.06.2007 12:20)
  5. alice cooper(vincent fournier), lise yıllarında kurduğu grubu the spidersile ilk gerçek heavy metal'ci ünvanını tartışmasız bir şekilde almıştır.
    #1853851 (baz, 02.07.2007 17:58)
  6. bütün metal türlerine esin kaynağı olmuş ilk ve en büyük oluşum. çocukluktan başlar bu sevgi. yıllar geçer, eşşek kadar adam olursun herşeyin değişir, heavy metal sevgisi değişmez. vazgeçilmez bir tutkudur.
    #1854875 (wolfshade, 02.07.2007 22:11 ~ 22:12)
  7. http://img471.imageshack....492/heavymetal1pj9uy0.jpg

resimdeki gibi bir gelişme süreci göstermiştir.
    #2148395 (dolayli zarf tumleci, 17.08.2007 13:14)
  8. kaliteli bi hayatta olmazsa olmazlardan biri.*
    #2148473 (rantulas, 17.08.2007 13:30)
  9. born to be wild adlı şarkısında steppen wolf söylüyor bizler için, heavy metal thunder. burdaki heavy metal muhtemelen o gürültülü, eski model ve büyük ihtimalle üstü açık olan araba. bir rivayete göre heavy metal müziğin ismi burdan gelmektedir. neyse biz şarkıya dönelim, ... i like smoke and lightning, heavy metal thunder, ...
    #2469042 (bandito, 14.10.2007 15:55 ~ 22:03)
  10. judas priest'in ram it down albümünde yer alan ve girişiyle ortasında olmak üzere iki adet solo barındıran parça.
    #2671224 (Halitkin, 07.12.2007 01:56)
  11. yetişkinler için birbirinden fantastik ilüstrasyon ve çizimleri bünyesinde toplayan, abd menşeli magazin/dergi. tr'de yeni sayilari neşredilmese de eski sayilarini sahaflarda bulmak mümkün.

http://www.heavymetal.com
    #2671997 (Travman Olmaya Geldim, 07.12.2007 13:05)
  12. (bkz: heavy metal magazine)
    #2672027 (panicattack, 07.12.2007 13:17)
  13. heavy metalin çıkış noktası ingiliz işçi sınıfıdır. fabrikada mesaileri bittiğinde eve gitmeden önce barlarda toplanan işçiler burada küçük yerel gruplar kurarak müzik yapmaya başlamışlardır. çoğunluğunun ağır sanayi işçisi olmasından dolayı çivili bileklik ve kemerlerde bu kültürün ayrılmaz parçaları olmuştur.
    #2792220 (nekadinlarsevdimzatenyoktular, 05.01.2008 03:39)
  14. Heavy metal'de hayatla ilgili herşeyi en objektif şekilde anlatarak müziğe yansıyan gerçek. chuck schuldiner babamın da müziğidir; heavy metal yapar ancak death ezgisi de verir. Hayatta yapmak istediğim tek müzik türü. Hele ki; solo atmak yok mudur? "işte! bunu seviyorum lan!" diyorum. dinlerken ve çalarken.
    #3174018 (deathbiscuit, 21.03.2008 23:39 ~ 23:42)
  15. ''heavy metal, insan emeği ile yaratılan ve insan gücü ile çalınan analog bir yaşam kesiti oldu daima. ve gücünü bu doğallıktan aldı; insana, içindeki duygu kadar yakın oldu.
    gelecek bin yılda da politik kaygılar, sosyal değişim sorunları,gelecek korkusu gibi birçok sorun insanın daima yaşadığı sorunlar olacak ve heavy metal, bu evreleri özümseyerek yansıtacak, tanıklığını yapacak ve insanın varlığı ile hayat bulacak değişerek. belki de değişmeden, insanın beyninde ve yüreğinde şekillenecek ve parmaklarının ucunda yaşayacak yine, sonsuza dek.''

heavy sıfatının kullanılma nedeni müzisyenlerin işlerine verdikleri ciddiyet ve duyguların yoğunluğuydu. 60lı yıllarda hard rock olarak tanımlanan formun daha sert ve kompleks türevini tanımlamak için kullanılmaya başlandı.
    geçmişten günümüzü gelen birçok rock türevi kapsayan, onların kimliklerini oluşturan temel unsurdur heavy metal. -baslangicindan bugune heavy metal adlı kitaptan özettir-

yaşam tarzı diyenler vardır. gülün geçin heavy metal diye bir yaşam tarzı yoktur. rock bir yaşam tarzıdır içinde rock müziği de barındırır. heavy metal ise klasik rock soundunun değişmesiyle oluşmuş bir müzik türüdür. ben metalciyim diyenler de vardır ki örnekle açıklayayım:
    eski rockerlardan gazeteci ülkemizin en büyük rock festivalinde yaşadığı durumu söyle anlatmış gazetesinde: burada bir şey almak için önce fiş almanız gerekiyor, para yerine o fişleri kullanıyorsunuz. fiş almak içinde uzun bir kuyrukda beklemeniz gerekli. dayanamadım önümdeki uzun saçlı delikanlıya sordum
    -bu sırada beklemekten memnun musun?
    -tabiki hayır, kimse memnun değil
    -eee tepki koymak gerekmiyor mu peki?
    -işe yaramaz abi düzen böyle
    -niye sen rockcı değil misin?
    -ben metalciyim abi.
    #3386318 (johnnyturhan, 12.05.2008 03:19)
  16. kaba hatlarıyla bayan sesi çıkaran erkek vokallerle yapılan metal müzik türü.
    ayrıca heavy metalciler genellikle hardcore veya death metali saçma ve böğürdü olarak bulurlar.
    ama bana kalırsa kadın sesi çıkaran erkek daha saçmadır.
    not:***
    #3433682 (karak, 22.05.2008 23:25 ~ 23:26)
  17. david fincher' ın yeni filmi olmaya aday projesi:
    http://www.sinemaestro.co...w&id=505&Itemid=1
    #3667661 (myhosh, 15.07.2008 15:09)
  18. böyle ağırdır her bünye kaldıramaz.
    #3667688 (mutlu vatandas, 15.07.2008 15:15)
  19. bir de bunu trtden çıktığını düşündüğüm türkçeleştirme çabaları vardır agir metal diye. bir kaç rock programında şahit oldum.**
    #3717907 (kamil yusuf, 25.07.2008 12:30)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

heavy metal başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. heavy metal ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu heavy metal nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» peri masali » skydsl » ed o brien » ginobili » deluruk » shadowkiss » bir kultur olcutu olarak facebook » yalcin granit » gorukle » streamreader a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci