hayvanlara karsi acilan davalar 


kapat
  1. eski avrupa'da bol bol görünen davalardır. kaydı duran 144 dava vardır ki bunların sayısının çok daha fazla olduğu kesindir. Hayvanların genel olarak işlediği suçlar insan yaralamak olarak geçer. Hatta savunmanın kutsallığı ilkesi içerisinde hayvanlara avukat da tayin edir. Hayvanlar genellikle ölüm cezasına çarptırılır ki bunlar klasik engizisyon mahkemesinin idan cezaları olan işkenceli ölümlerdir. Örnek bir dava olarak:
    1488 yılında farelere karşı bir dava açılmıştır. Müvekilleri savunma görevini ise bu alanda ün salmış olan Chasseneux üstlenmiştir. Mahkeme ise usule uygun olarak davet çağrısı yapmıştır. Hukuka saygısız fareler ise gelmeyi reddetmişlerdir. Avukat ise bu durumu müvekkillerinin çevre köylere dağılmış olduğundan gelemeyeceklerini belirtmiştir. Yargı ise inatla bu sefer tanıklar önünde kamuoyuna duyuru yapmıştır. Avukat bu sefer müvekkiliin can dostu olan kedilerden kaçındığından mahkemeye gelmediğini savunmuştur ki elinden gelen de budur. Bu itiraz da kabul edilmeyince, hakimin insanlığına ve adaletine sığınarak müvekkillerinin affını diler.

    Ayrıca islam ülkelerinde de böyle durumlar bu kadar komikleşmese de yine de görülür, Arabistan'da camiye giren köpeğe kırbaç cezası gibi.
    *
    #2876040 (venividivici, 21.01.2008 22:37)
  2. bir örneğide ufacık bebeye annesinin bilgisinde tecavüz eden hayvanlara karşı türkiye'de açılmıştır .
    #2876198 (thiothrix, 21.01.2008 23:04)

© 2008 - uludağ sözlük

hayvanlara karsi acilan davalar başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. hayvanlara karsi acilan davalar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hayvanlara karsi acilan davalar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» minibuste dikiz aynasindan kiz kesmek » otururken bacak sallamak » barbecue » journey to the center of the earth » risale i nur » kartalkaya » gecen hafta acilan baslik » tobi » yakisiklim » club prestij a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci