hayatta basarilar 

kapat
  1. hayatımda duyduğum en gıcık cümlelerden biridir. sevgiliden ayrılırken falan kullanılımı tatlı olur.
    (veritaserum, 17.03.2006 02:25)
  2. sevgiliden ayrılırken , arkadaşa gider yaparken (bkz: gider yapmak)imdada yetişen ;söylenişi cool , söyleyenin içini ferahlatan , seyleneni delirtebilen cümle.
    (obsessive, 17.03.2006 02:30 ~ 02:32)
  3. + artık ayrılmalıyız cezmi. sana hayatta başarılar.
    - nasıl olur hayatta birakmam.
    + düş yakamdan cezmi. sen bu hayatta basima gelen en berbat seysin.
    - yalan! ben hayatta taniyacagin en mutevazi insanim sen beni sevmedin dimi?
    + ha şunu bileydin. ben hayatta en cok babami sevdim
    - nayır nolamaz! peki son sözün bu mu?
    + hayır. hayatta en hakiki mursit ilimdir. hadi bayy!

(bkz: başlıklardan diyalog kurmak)
    (july4th, 23.07.2006 21:40)
  4. (bkz: ben almam alana da mani olmam)
    (benden yazar olmaz, 24.07.2006 03:38)
  5. ironi kelimesinin gerçek anlamını bulmasıdır.
    (bresson, 09.11.2006 13:24)
  6. ayrilik cumlesidir ama genellikle telefondan mesaj olarak yazilir. kimsenin kimseye hayatta basarilar dedigi gorulmemistir.
    (Aktif matkap, 09.11.2006 15:46)
  7. iş yerinden ayrılırken de duyulması muhtemel temenni cümlesidir. ne kadar samimi olduğu ise tartışma konusudur.
    (hop tereyagli balli tarak, 10.11.2006 14:38)
  8. bu cümle içerisinde her ne kadar iyi temenni taşıyor gibi gözükse de, zerre kadar sizi önemseme duygusu taşımaz. manası; ne halt yersen ye anlamına gelir.
    (mikserde yuzen balik, 15.12.2006 19:03)
  9. Asla icten gele gele söylenmeyecek cümlelerden biri.
    Zira biz birbirimizi cekemeyen bir toplumuz... *
    (CitLemBiK, 15.12.2006 19:20)
  10. sezen'in şarkısında belirttiği gibi, içten içe de söylenebilir;

"hayatta başarılar diliyorum
    Laf olsun diye değil samimiyim
    iyiliğini istiyorum"
    (kIran kIrana, 15.12.2006 19:22)
  11. bi siktirgit çay koy un kibarcasi..
    (mesqoo, 15.12.2006 19:26)
  12. ciko ceyamoto lopez martinez gonzales in türkçesi. *
    (yaramaz, 15.12.2006 19:28 ~ 19:29)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» bos isler bakani » gotu tutusmak » retardex » bakkaldan sakiz calan cocuk » biliyorsun » ozgur sozluk » giyinmesini bilmeyen hatunlar » nasa » o cocuklari » demir kirat » uc maymun » arif keskiner » abdullah gul » amon amarth » the fountain » is baska ask baska » harun erdenay » ben gideyim » fisildayislar » peg bundy » cenk erdem » mririan » abdullah gul un excalibur u eline gecirmesi » ana avrat sovmek » tayshaun prince » adi tolga olanlarin yavsak olmasi » nazim hikmet ran » december » adana muzesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa