hayati sorgulamak 

kapat
  1. -hayat nedir?
    -nereye gidiyor?
    -hayatta aslolan nedir?
    -hayatın merkezi, çekirdeği nedir?
    -ben bu hayatın neresindeyim?
    -değişen hayat mı yoksa bizler miyiz?
    -hayat maddesel bir kavram mıdır?
    -hayatı ıskalamak nedir?
    -hayat öldükten sonra mı sona erer?
    -hayattaki varoluş amacı nedir?
    -sonsuzluğun bir sonu var mı?
    -hayatlar başka başka mı?
    -herkesin üzerinde birleşebileceği bir hayat kavramı var mı?
    -hayatın anlamı ne?
    -hayatı anlamlandırmaya gerek var mı?
    -hayata tutunmak nedir?
    -hayatta kalmak nasıl olur?
    -hayattaki uçlar nelerdir?
    -uçlarda olmak kötü müdür?
    -hayat bizim seçimimiz dahilinde midir?
    -hayata gelmek kimin seçimiydi?
    -hatalarda kimi suçlamak gerekir?
    -hayat bilinci nedir?
    -hayatı sorgulamak gerekli midir?
    soruları ve daha fazlası.
    #288563 (asiti kaçmış kola, 29.05.2006 04:02)
  2. bu sorulara cevap bulamayan kişinin sinir krizi geçirmesi,delirmesi veya intihar etmesi muhtemeldir.
    #288565 (AkreP, 29.05.2006 04:03)
  3. abartıldığında manik durumları ortaya çıkaran eylemler bütünü.
    #288568 (scarface, 29.05.2006 04:04)
  4. saçmadır. Yaşıyosundur. Sorguladıkca cıkmaz yola gidilir. Bazen düşünürüm insanlar bu yüzden intihar eder.
    #288583 (hendrix, 29.05.2006 04:09)
  5. (bkz: gereksiz baslıklar)
    #431295 (karpuzkabugu, 16.07.2006 14:41)
  6. NE ZAMANA KADAR?
    NEREYE KADAR?
    KIMI?
    NEDEN?
    DIYE KENDI KENDIMIZE SORARIZ HEP OYSAKI HAYAT ZATEN BUNLARIN BIR BUTUNUDUR.
    HAYAT DOLAMBAÇLI BIR YOLDUR NEREDE HANGI ZAMANDA ONUNE NEYIN CIKACAGI BILINMEMEKTEDIR.HAYATI SORGULAMAK HAYATTA YALNIZ KALMAMIZI,HAYATTAN ZEVK ALMAMAMIZI ON GORSEDE YINE DE KENDIMIZI BUNDAN GERI KOYAMAYIZ.
    #431322 (no promise, 16.07.2006 14:52)
  7. çok kurcaladıkça ele yüze bulaşan bir durumdur. aradığınız sorunun cevabını bulmanız hayatınızın sonuna dek sürebilir, hiç gereği yoktur. vitesi boşa alıp devam etmek en mantıklısıdır bazen. bu durumlarda da yapılması gereken de o'dur sanırım.
    #682684 (istanbul icin efkar vakti, 01.10.2006 10:08)
  8. hep yarın için yaşayanların ve yapmak istediklerini ister istemez erteleyenlerin, geçmişteki pişmanlıklarını ve mutluluklarını, gelecekle ilgili umutlarını düşünmesi. Bir an için herşeyi dondurup, "şu an burada ne yapıyorum?" sorusunu sorması.
    #945576 (goksunv, 03.12.2006 22:36)
  9. -konus lan adın neee????!!
    -hayat akkaya
    -olay saatinde nere.....*
    #945611 (amd, 03.12.2006 22:42)
  10. dunyanin en yuzeysel adami okudugu onlarca kitaptan sonra hala sorusuna yanit alamamanin verdigi ofkeyle,
    'lanet olsun! bu dunyaya niye geldik haaa niye geldik.. bilmek istiyorum' diye bagirir.
    20 dkk sonra elemanimiz yillardir kafasina takilan sorunun cevabini bulmus olmanin rahatligiyla, cosarak haykirmaktadir.'olmeyee olmeyeeee olmeyeee geldiiikkk!!'
    #945636 (cemcuk, 03.12.2006 22:44 ~ 22:46)
  11. başa gelen kötü bir olaydan sonra yapılan şey.
    #1057992 (sleepless, 26.12.2006 10:13)
  12. (bkz: felsefe)
    #2020255 (nicomedian, 27.07.2007 14:26)
  13. (bkz: hayata elektrik vermek)
    #2688401 (beyazyelkenli, 12.12.2007 02:10)
  14. mutsuzluk belirtisidir. bir insan hayatı sorguluyorsa mutsuzdur. bu kadar net olma diyenler için evet bu kadar net.
    #2688404 (only want to be exist, 12.12.2007 02:12)
  15. konuşup dinlemeyen, düşünmeyi ve kitap okumayı yorucu bulan egoist toplumdan tamamen kopulmasına sebep olabilecek, anlamlar karmaşasında doğruyu anlamlandıran bir şeyler arama durumu.
    #2897925 (abberline, 26.01.2008 10:29)
  16. dincilerin yapamadıkları şey, sorgulamak yasaktır zira sadece hayatı değil hemen öğrendikleri her şeyi, bir ön kabulle alırlar sonrası allah kerim.
    #2897956 (ben bugun bunu gordum, 26.01.2008 10:39)
  17. (bkz: insanları sorgulamak)
    #3110747 (kasgarli tost, 08.03.2008 17:11)
  18. sonuçsuz eylem.
    doğrusu için (bkz: hayatı sevmek)
    #3606848 (whynot, 01.07.2008 21:14)
  19. ne filozoflar, ne psikologlar sorgulamış hayatı, daha anlayabilene rastlamadım. en güzeli sorgulama, yaşa.
    #3606982 (myosotis, 01.07.2008 21:46)
  20. insan bedenleri görüyorum her yerde hepsi canlı, başları hayvan başları.
    insan düşünceleri görüyorum her yerde anlatımları güzel manaları yok.
    hayat nasıl göründüğün ve onu nasıl yansıttığından ibaret olmuş. gerçekte nasıl düşündüğünün bir önemi yok. herkes rol yapar olmuş binlerce maske yüzlerinde...
    ruhlarımız yaralı, duygu kırıntıları arıyoruz, hayata dair. mehlem olsun istiyoruz yaralarımıza.
    kendin olmak en zor olan ama yinede yaşıyoruz kendimize dahi itiraf edemeden. kırılgan yapıları insanları zorluyor hala umutlarımız var yaşama nedenleri olarak saklıyoruz kapalı sandıklarda... ve hala şeytanın bacağı üzerinde zayıf noktalar yakalamk için uğraşımız. üstelik şeytan sadece beynimizde bunu göremiyoruz
    insanlar görüyoruz sen neden böylesin diyen insanlar ilgiliymiş gibi görünmek için... sözlerimiz var hala ama hepsini susuyoruz, konuşmanın manasızlığını bildiğimiz için... bazen anlatmak yetmiyor bazen karşındakinin seni anlaması da, sorguluyoruz hayatı anlaşılmak ne değiştirir...yaşamın manası nedir, bir önemi de yok yaşamı sorgulamanın ama elimizde değil bir yerde. o kadar aciziz ki beynimize hükmedemiyoruz. Öyle yada böyle ucunda ölüm var, bizi ilgilendiren kısmı ölecek olmak değil ölüme kadar olan kısımda yaptıklarımız...
    bulabildiğimiz manalar...
    yaşayabildiğimiz duygular...
    #3700229 (parktaki amca, 22.07.2008 01:26)

© 2008 - uludağ sözlük

hayati sorgulamak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. hayati sorgulamak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hayati sorgulamak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» muhlis bey » unutulmayan melodiler » anne terligi » eski sevgiliyi her gece aramayi dusunmek » melek » tisri ayi » taksilerin gece tarifesi » bilgehan » buzlu » bundan sonraki amacim taksim meydani nda soyunmak » yapacak is bulamayinca sozluge saran yazar » orduevlerini satip karakol yaptiralim kampanyasi » rate my turban » allah im neden sevgilim yok diyen sevgiye ac insan » sumuk » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » felsefe » camur » joy ride » disisleri bakanligi » esref saati » ikinci adam » zekeriya oz » pusulam yok » aktutun saldirisindan sonra gazete mansetleri » sehit verince sevinen serefsiz » thunder ekmegi » turk silahli kuvvetleri » msn de yazisirken virgul kullanan insan » the kene » dedeyle okcuyla futbol oynanmaz