hayati hafife almak 

kapat
  1. üstüne uzun uzun konuşup yazmak gereklidir.

en başta "hayatı ciddiye alsan ne değişecek ki", demek lazımdır. insan hayatının ne kadarını şekillendirebilmektedir ki?
    belki şu tarz bir yaklaşım hayatı şekillendirmek değil ama, daha huzurlu bir yaşam için faydalı olabilir.

hayatının iyiye gitmesi için gereken her çabayı göstereceksin ama büyük bir getiri beklemeyeceksin. uygulayanlar sonuçda başarılı olmaktadır ama bunu uygulayabilecek teknisyen sayısı azdır.
    (bkz: teknisyen)
    #1686334 (pilotmont, 25.05.2007 21:16)
  2. hayat hakkında konusulmayacak kadar ciddi ama pek öyle baglanilmayacak bir limandir. şimdi diyelim ki hayati pek ipine takmiyorsun affedersin şikin tasağina denk götüne trampet gecinip gidiyorsun. bu guzel bir şeydir ama.. işte amasi var işte bu yasam denilen melaikeyi bir hiyar gibi yaşamaya hakkın var mi? dünyaya bir iz birakmadan gelip dört kollu ile gitmek senin hakkın mi? herşey önce dünyaya sorumlusun yahu, hayata borclusun... borçlu gebermek mi istiyorsun?

hadi diyelim hayati ciddiye aldin, bir hedefler falan sectin o hedefleri yapmak için ömrünü gencliğini enerjini gömdün hatta ve hayati erteledin. bir dakikayi kacirmamak için kicini yere caktin. peki behey dangalak en kötü seyin hedefe varmak oldugunu bilmezmisin? peki ne için yaptin bunu? dünya üzerinde senden daha zeki ve melaikleri gelişmiş insanlar bile toprak oldu git. koskoca devlet-i al-i hükümdari bile senatonun önünde cizbiz olodu. ondan geride kalan allah bilir ne oldu? belki bir kenefin kuburunun dibindedir onun naciz vucudu. gelen siciyor giden siciyor. keyfine bak yaşa yahu ... yasadiğin kadar yasayacak misin?

madalyonun iki yüzü var işte... birinden birini secmek lazim, yahutta o ince siniri tutturabilmek lazim zannedersem.
    bu siniri tutturabilenler - öyle aman aman değildir habu sayi en fazla %1- iyi bir hayata malik oluyorlar. gelsin bakalim yahya kemal den bir şiir:

ülfet belâlı şey, fakat uzlet sıkıntılı,
    bilmem nasıl geçirmeliyim son beş on yılı?
    insanlar anlaşıldı. cihânın da sırrı yok,
    kalsaydı terkeşimde bugün tek bir altın ok
    en tatlı bir hayâl için atmazdım ufkuma.

dalsın yakında gözlerim artık son uykuma!

'yalnız duyan yaşar' sözü, derler ki, doğrudur
    'yalnız duyan çeker' derim, en doğru söz budur.
    gördüm ve anladım yaşamak mâcerâsını,
    bâkiyse rûh eğer dilemezdim bekasını.
    hulyâsı kalmayınca hayâtın ne zevki var?

bitsin, hayırlısıyle, bu beyhûde sonbahar!

ölmek değildir ömrümüzün en fecî işi,
    müşkül budur ki ölmeden evvel ölür kişi.
    #1686377 (mulayim, 25.05.2007 21:29)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

hayati hafife almak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. hayati hafife almak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hayati hafife almak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about hayati hafife almak. Copyright of the articles are belong to their authors.