hayata gecirmek 

kapat
  1. uygulanır duruma getirmek, canlılık kazandırmak*

hayatın kendisine geçirmek isteyenler buyur ola,

(bkz: yazarların tek cümleyle hayata serzenişleri)
    #3150657 (serazat, 16.03.2008 22:21)
  2. faal hale getirmek. misal ; entrym hayat buldu şimdi.
    #3150671 (Gizli Ozne, 16.03.2008 22:23)
  3. düşünülen bir şeyi uygulama haline getirmek.
    #3150905 (yorumsuz, 16.03.2008 22:50)
  4. hayata meydan okumak, sonra da dedigini yapmak.
    mesela ibrahim tatlises ilk geldiginde istanbul icin, "istanbul sen buyuksun, ama senin canina okuyacagim, beni yutamazsin" demis, sonra da bugunlere gelmistir. yani meydan okumus ve dedigini yapmistir.
    sonrasinda da "nasil da gecirdim, eheehe" diye dalga da gecilebilir.
    #3150974 (kisladankampuse, 16.03.2008 22:58)
  5. (bkz: nasil gecirdik ama) *
    #4258674 (bairam hoshtempo, 21.11.2008 01:26)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

hayata gecirmek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. hayata gecirmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hayata gecirmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about hayata gecirmek. Copyrights of the articles are belong to their authors.