hayata dair gülümseten detaylar * 

kapat
  1. Hayat'ın akışı içerisinde karşılaştığınız, gözlemlediğiniz, yada çok kısada olsa tanımadığınız insanlarla girdiğiniz veya bir satıcıyla girdiğiniz komik ve tebessüm ettirmeyi başaran detaylar.

misal:

yer:eminönü/üstgeçit(yürürken)

satıcı:abi abi parfüm vereyim mi? hugo* var, tomi* var
    ben:Yok kullanmıyorum sağol
    satıcı:Abi bayan parfümleride var.Kız arkadaşına hediye edersin.
    ben:Kız arkadasım yok.*Pardon müsade edermisiniz geceyim ben,
    satıcı:Parfüm sürünmessen olmaz tabi.
    ben:* * * *
    #494534 (secretcode, 03.08.2006 23:43 ~ 04.08.2006 17:37)
  2. yaşım en fazla 5-6 o dönemlerde mahallemizin bakkalı arif amca vardı.* o dönemlerde de sepet sarkma olayları pek bir meşhurdu.Garibim arif amca'yı çok yorardım ben...

(sepet salinir)
    -arif amcaaaaaaaaaaaa sakiz varmi
    -var!
    -ama turbo varmi
    -var var!
    -arif amca 2 tane ekmek versee.
    -zktir!
    -tamam (sepet cekilir)

(kısa bir zaman sonra tekrar sepet salinir)
    -arif amcaaaaaaaaaa ekmek varmi
    -var kac tane!
    -arif amca ama odun ekmegi var mi
    -var kac tane!
    -arif amca 2 tane turbo versene
    -senin nanninavradinni....
    -tamam (sepet cekilir)
    #494581 (secretcode, 03.08.2006 23:52)
  3. yer:özel halk ötübüsü

Şile otobanından direk üsküdara giden bir halk otobüsüne iki tane kalçaları tekerlek gibi olan ve fistan giymiş iki teyze biner, teyzelerden bi tanesi "-kaç para iki kişi" der, muavin* 2.600 der, bunun üzerine teyzelerden bir tanesi elini gögüslerine daldırır (bkz: sütyen arasına para sıkıstıran kadınlar) ve daldırdığı ellerinden 10 ytl çıkar muavine verir, para üstünü alır.Tabi bu sırada otobüs hareket etmiştir.Arka sıralara dogru gecerken "-Bu ümraniye'den geciyo deeemi" der, Muavin hayır gecmez demesiyle beraber şoförde yavaslamaya baslar ve teyze bombayı patlatır.

"-Ümraniye'den geçmiyosa niye binekki"
    #497226 (secretcode, 04.08.2006 17:43)
  4. senin anlamadığın, farkında olmadığın, yalnızca kendisinin taşımakla yazgılı olduğunu sandığı, hani nerede ise lanetli bir yük gibi, bir gün gibi.. apaçıklığı, senin nasılda bilemediğine şaşarak..

bilmeyi, anlamayı, farkında olmayı,

senin yani, bilmeyeni işte,

bunu hissettirmeye çalışmanın icazetinde izlemek, dokunamamak,

dur diyememek..

}^{
    #1623401 (havada panik, 09.05.2007 02:51)
  5. -yavru bir köpegin kaldırımdan yukarı cıkmak için bitmek tukenmek bilemeyen cabalayısı.
    #1623452 (MeLaNKoLiK, 09.05.2007 03:20)
  6. bir gülümseyişi bile bize çok gören hayatın, ona detaylarda ulaşabileceğimizi bize fikrederek ne kadar acımasız olduğunu farkettirirken o gülümseyişlere biraz hüzünlü bir ruj süren detaylardır.
    #1652205 (ditty, 17.05.2007 00:42)
  7. kitabın arasından yere düşen 20 ytl.
    #2738410 (seytanalimonataismarlayanadam, 24.12.2007 04:32)
  8. (bkz: buz gibi havada mini etek giyen bayan)
    #2738411 (ExeLaNcE, 24.12.2007 04:37)
  9. kedinin yumak topuyla oynaması.
    #2738419 (eageans, 24.12.2007 04:54)
  10. platonik aşkının ingilizce kitabının bir sayfasında adına yazılmış bir söz olduğunu farketmek...

bu gülümsetir seni... yıllardır düşlerinde uğruna göz yaşı döktüğün kadın boş değildir...

ama... ama gel gör ki bu ingilizce kitabı eline en olmadık zamanda geçmiştir... yollarınızın bir daha kesişmeyeceği bir zamanda... (bkz: hayata dair iç burkan detaylar)
    #2742050 (enemyof, 24.12.2007 23:10)
  11. muhabbet kuşunun birşey yakalamaya çalışırken takla atması ve gururu incinmişçesine hemen kafesine girmesi.
    #2742171 (chitlembik, 24.12.2007 23:30)
  12. türk takımlarının avrupa kupalarında tur atlaması.
    #2742177 (abberline, 24.12.2007 23:30)
  13. her şeye rağmen hala yaşıyor olmak, unutmayın yazarcanlar yaşamak güzeldir.
    #2742183 (goodboy, 24.12.2007 23:31)
  14. hoş bir hatunun suratına nargile dumanı üflemesi. * *
    #2742187 (RockBursa, 24.12.2007 23:32)
  15. (bkz: evde çikolata bulmak)
    #2841430 (beyaz etli prens, 15.01.2008 15:39)
  16. (bkz: varım diyor)*
    #4280012 (Gore Gori Chapa Tipa Rota Hey, 25.11.2008 20:54)
  17. vizelerden beklenenden yüksek almak.
    #4280107 (erturk, 25.11.2008 21:12)
  18. sözlükte başlık açmayı öğrenmek. * *
    #4489585 (nnyykkss, 08.01.2009 16:02)
  19. çaylaklıktan yazarlığa geçmek.

en beğenilen entry.

yaran msn iletileri başlığı.
    #4489601 (ruhbiberi, 08.01.2009 16:06)
  20. otobüste yanınıza oturan yaşlı teyzedir. kucağındaki poşetlerin sizi rahatsız etmesinden korkarak özür diler. kulağınızdaki kulaklığı çıkartıp dinlediğinizde sevdirir kendini tontonum... sonra siz de bu mutluluk karşılığında inilen duraktan evine kadar yardım edersiniz onun poşetleri taşımasına... sevgilinizi arayıp "biraz bekleteceğim bebeğim" diyerek.
    #4489477 (poisonx, 12.03.2009 00:23 ~ 20.05.2009 17:59)
  21. iş yerimde kapıda duran güvenlik görevlisi bir bayan var... adını bile bilmediğim, ama her girişimde gözlerimin içine bakıp gülümseyerek "günaydın" diyen bir bayan...

bundan birkaç hafta önce, yine kapıdan girerken bana en içten sesiyle "günaydın" dedi. "günaydın" dedim, "ne kadar güzel kokuyor parfümün, bu koku ne kadar çok yakışmış sana." yine en içten gülümsemesiyle teşekkür etti. çok yoğunum(!) çok meşgulüm ya(!) ne gülümsemesine aynı içtenlikle karşılık verebildim, ne de parfümünün adını sorabildim, koşturarak içeriye girip çook mühim işlerimin başına geçtim.

bu sabah yine aynı gülümsemesiyle kapıdaydı. "günaydın" dedi. "günaydın" dedim. "pardon" dedi, hızımı kestiği, değerli(!) zamanımı çaldığı için biraz da sitemle "efendim" dedim. elinde yeşil kaplı özenle paketlendiği belli olan bir kutu vardı, bana uzattı. "bunu size aldım" dedi. "o nedir, ne gerek vardı" diye merakla, anlam vermeye çalışarak pakedi açtım. içinden o çok beğendiğim parfümünün olduğu, üzerinde d&p yazan bir şişe çıktı. kalakaldım, şaşırmaktan öte mahçup oldum, ne desem bilemedim. "çok incesin, hiç gerek yoktu" diyebildim...

yarın işe gittiğimde, kapıdan girer girmez ilk işim yaka kartından bayanın adına bakmak olacak, adını soramam ki... bu kadar ince düşünen, bütün günümün * gidişatını bu kadar değiştirmiş bir insana "adın ne" diyemem ki...

çok yakınlarda sizi hiç ummadığınız bir anda gülümsetip, hiç ummadığınız anda mutlu edebilecek insanlar var ki... ve bu insanlar her şeyi o kadar temiz duygularla, karşılık beklemeden ve iyi niyetle yapıyorlar ki, kendinizden, çevrenize olan duyarsızlığınızdan utanıyorsunuz.

yarın sabahı iple çekiyorum...
    #5051644 (yasak merve, 16.04.2009 21:31)
  22. avrupa ya ilk gelişim , havalimanindayim. kopenhag havaalani ve giristeki taksici ile yasanan dialog:

ingilizce metro soruyorum adam yüzüme bakiyor, almanca soruyorum adam halen yüzüme bakiyor. (ulan danimarkaca bilsem)

neyse taksiciden uzaklasiyorum, uzaklasinca adam yanindaki taksiciye sesleniyor - ula mehmet su cocuk ingilizce bir seyler sordu ama anlamadim, hele sen gel konus, senin ingilizcen vardir.

(ic ses:adamlar türk`müs lan)*
    - abicim ben roskilde ye nasil gidebilirim ,buralarda metro falan var mi?

(aslinda tebessüm edilebilecek bir sey olmasa gerek, adam avrupa da yasiyor fakat ne ingilizce ne de almanca biliyor, üstelik taksici) *
    #5051859 (Aufwiedersehen, 16.04.2009 22:02)
  23. eve gelenin, elinde ne varsa fırlatıp tuvalete can hıraç koşması, ve akabinde duyulan kapı kilit sesi.
    #5051934 (gecegen, 16.04.2009 22:12)
  24. akan sümüğe dur denilemeyen kış gününde cepte ya da çantada eski selpak mendil bulmak. o an için kahramandır o mendil. sırf bu yüzden mendillerimi atmadığımı bilirim.

hiç umulmadık bir anda kuytu köşe bir yer, eski bir pantolonun montun cebinde para bulmak.

yanınızdaki köpeğin karşıdan karşıya geçmek için yeşil ışığın yanmasını beklemeden koşan insanlara nazire yaparcasına durup kalabalıkla birlikte ışığı beklemesi. ışık yanınca geçmesi. akabinde sağa gitmek için karşısına tekrar ışık çıkması ve onu da beklemesi.

şenlik alanına kurulan langırt, hokey türü zımbırtılarla oynarken yanınıza üç beş veletin gelmesi. oyunu dört gözle izlemesi. "bitince topu bize verseniz olur mu?" demesi. malum finaller bitmiş mutlu mesut bir hava esiyor "bitince topu veremem ama jeton alayım siz de oynayın" cevabı. akabinde çocuk gözlerindeki müthiş pırıltı, inanamayarak defalarca sorulan "alacak mısın? gerçekten de alır mısın? alacak mısın? oluuuuum koş kooooş bize jeton alacaaak! ne olur langırt jetonu al" cümleleri...
    #5328992 (trink, 04.06.2009 12:55)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

hayata dair gülümseten detaylar başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. hayata dair gülümseten detaylar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hayata dair gülümseten detaylar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about hayata dair gülümseten detaylar. Copyrights of the articles are belong to their authors.