hayat dolu 

kapat
  1. yaşama sevincine sahip, yaşamı, insanları ve dünyayı seven kişi sıfatı.
    #816313 (asiti kaçmış kola, 05.11.2006 00:52)
  2. bir john fante kitabıdır. şöyle paragraflar barındırır.

''Ev büyüktü, çünkü planlarımız büyüktü. Birincisi yoldaydı bile, karnında bir yumru; alev gibi hareket eden, bir yılan kümesi gibi kaygan ve kıpır kıpır bir şey. Gece yarısının sessizliğinde kulağını karnındaki pınara dayayıp su seslerini, çağlamalarını ve emişlerini dinlerdim."

Taş gibi aramıza girmişti bebek. Endişeliydim, hiç bir zaman eskisi gibi olamayacağımızdan korkuyordum. Odasına girip eşarbı, elbisesi ya da beyaz kurdelesi gibi özel eşyalarından birini elime aldığımda başımın döndüğü, sevgilime duyduğum aşkın coşkusu ile kurbağa gibi vırakladığım o eski günlerin özlemiyle dolardı içim. Tuvalet masasının önündeki iskemlesi, onun o güzel yüzünü aksettiren ayna, başını yasladığı yastık, yıkanmak üzere bir kenara fırlatılmış bir çift çorap, ipek pantalonunun elimi ayağımı kesen cazibesi, gecelikleri, sabunu, banyo sonrasında hâlâ ıslak ve sıcak havluları; ihtiyacım vardı bu şeylere: onunla olan yaşantımın parçalarıydılar: ruj lekesi de hiç farketmiyordu, çünkü kadınımın sıcak dudaklarından geliyordu." *
    #3172531 (alone with everybody, 21.03.2008 19:19)
  3. tanımayan birine birini anlatırken kullanılabilecek en tırt niteleme sıfatı. biri bana henüz tanışmadığım ayşe hakkında "ayşe çok iyi kızdır yaa hayat doludur" derse misal, o dakika hükemederim ki ayşe bir zevzek, hem de elinde flamayla koşanından.
    #3172571 (beat, 21.03.2008 19:26)

© 2008 - uludağ sözlük

hayat dolu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. hayat dolu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hayat dolu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» icinde patlasin » pkk li kadin patlayiciyla yakalandi » akdeniz universitesi » 6 temmuz 2008 whitesnake istanbul konseri » autumnblaze » taste in men » hamisine nanay piy piy kaymak » matkap ile gitar calmak » harlem de siyahilerle rap yapmak » kobi nerde teb orda » dippoldism » feather geranium » takimina gol atan futbolcunun kartini yirtan cocuk » disortografi » shashkin » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » carmen electra » hifzi topuz » bag it up » cennetten kovulan insan replikleri » hilal » cehenneme gitme sebepleri » rte nin kriz sorusuna hamdolsun cevabi vermesi » hot fuzz » marty friedman » sinir hastasi bir sevgiliye sahip olmak » esra erol » 11 ekim 2008 almanya rusya maci » her boku yiyip benim kalbim temiz demek » turbanli » disfazi