hayat bir yardimlasmadir 

kapat
  1. darvin denen keferenin ortaya atmış olduğu '' hayat bir mücadeledir'' savının tezat, savıdır. doğrudur ve hayatın çekilebilir olması için gerçekten bir yardımlaşma olması gerekir.
    örneğin; ''büyük balık, küçük balığı yutar'' sözü söylem olarak antipatik gelse de, denizdeki yaşamın sürmesi için şart bir eylemdir. her bir balığın ortalama 3.000.000 yumurta bıraktığını düşünürsek, ve bu yumurtaların hepsinin balığa dönüştüğünü düşünürsek, denizlerde hayat biter... işte bu muhteşem ekolojik denge denizlerde hayatın sürmesi için bir yardımlaşmadır.

olan olmayana yapacak kardeşim, herkes çapı kadar birilerine ya da birşeylere yardım ederse, şu boktan dünya çok daha yaşanılabilir hale gelecektir.

egoist ve ben merkezli bir hayata hayır...
    #1784573 (karpuzkabugu, 18.06.2007 12:51)
  2. mücadele bir şeylerle savaşım içinde olmaktır. en büyük mücadele ise yaşamaktır. yaşam paylaşımla süre giden bir olgudur. paylaşımsız hayat yalnız çekilmez. fakat gün gelir bunları çürütecek şeylerle karşılaşırsanız , yalnızlığın bir insanla yaşamaktan daha iyi olduğunu düşünürsünüz. her ne çıkarsa karşınıza mücadele etmekten ve paylaşmaktan yine de uzak durulmamalıdır. birbirinin zıttı değil bütünleyici öğretilerdir bunlar. gün gelir mücadelenizi beraber yapacağınız insanla devam edersiniz bu yolda; çünkü insan toplumsal bir varlıktır.
    #1785832 (demester, 18.06.2007 18:29)
  3. lucifer anarchos isimli zatı tanıdığımdan beri daha fazla inanır olduğum önerme.
    #1785837 (dancerinthedark, 18.06.2007 18:31)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

hayat bir yardimlasmadir başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. hayat bir yardimlasmadir ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hayat bir yardimlasmadir nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about hayat bir yardimlasmadir. Copyrights of the articles are belong to their authors.