hayal kirikligi 

/ 6
kapat
  1. (bkz: eric gerets)
    (bkz: galatasaray ın bu yılki futbolu)
    (bkz: türk siyaseti)
    (bkz: özelleştirme)
    (bkz: tv anlayışı)
    (bkz: türkiye nin eğitim sistemi)
    (bkz: türk hukuk sistemi)

bonus;

(bkz: türkiye)
    #3204772 (suspus, 29.03.2008 10:55)
  2. camdan bir fanustur sizin ilişkiniz.

benzeri yoktur yaşadığınızın... birgün olur ya, biri vazgeçer; yoruldum, bitirelim derse, iki avucu arasında duran fanusu bırakırsa birden yere , cam kiriklari bırakır gerisinde.

cam kırıkları saçılır havaya, saplanır tene... acısı hemen hissedilmez. az zaman geçince, idrak edilince söylenenler, düşünmeye başladıkça acıtır.

fanus kırılmıştır..

hayallerinde içine sığdırıldığı fanus kırıldığı zaman, hayal kırıklıklarıda cam kırıklarına benzer bir halde saçılır etrafa. aslında hep hayal kırıklıklarıdır tene kan bulaştıran.

kafanızdan hiç geçmemiştir oysaki. hazırlıksız yakalandığınız bu terkedilişe alışmak istemezsiniz. toplamazsınız etrafı bir çırpıda. size saplananların dışındaki kırıkları bırakırsınız düştükleri yerde. pırıl pırıl parlarken cam kırıkları yerde, hayal kırıklıkları un ufak olmuştur. önceleri farketmezsiniz onları da.

baktınız ki olmuyor olmayacak, toplayamadığınız vakitte, kendinizi yüzüstü bırakırsınız cam kırıklarınının üstüne. hayallerinizdir önceleri sizi yaşama bağlayan. siz yaşamla aranızdaki bağı koparmayı seçersiniz.

o an keskin uçlu cam parçacıkları kanatıp yakacak sanarsınız canınızı halbuki yanılırsınız çünkü her daim hayal kırıklıklarıdır tene kan bulaştıran..
    #3205037 (siyahdalya, 29.03.2008 12:31 ~ 06.10.2008 10:40)
  3. kasanın içindeki çürük elma.

insanın içini kokutur, diğer güzellikleri gölgeler, sızlatır, bozar,üzer... eskitir be üstad. çok kötü bişey bu.
    #3274946 (araf, 15.04.2008 21:49)
  4. aynı kişi için n kez tekrarlandığında artık herhangi bir şey beklememeyi öğretendir.
    #3274952 (lost little girl, 15.04.2008 21:51)
  5. Sen yapmışsındır veya bir başkası da yapmış olabilir o eylemi. Öyle bir eylem ki bir daha aynı şeyi tekrar denemeye cesaret edemeyeceğin bir duyguya kapılmışsındır. Bu bir yenilgi veya başka bir duygu olabilir. Ama sonucu senin aynı şeyi tekrar etmeni engelleyecektir. Hayal kırıklığı aslında insanın kendisine öyle bir haksızlık yapmasına sebebiyet verir ki böyle bir haksızlığı başka insanlar sana yapmak isteseler onlara kızarsın ama kendi kendine bilmeden yaptığın için farkına bile varmazsın. Birşeyler hayal etmişsin ve uygulamaya çalışmışsındır ama olmamıştır. Kendinle hesaplaşıp kendini eleştirip içini paramparça edersin bazen bu hayal kırıklığından sonra. Bu hayal kırıklığını sen kendine yaşatmamış olabilirsin, başka biri de yaşatmış olabilir. Güvenini ayaklar altına alıp senin onun hakkındaki hayallerini yıkmış olabilir. Ne zordur öylesi! "güvendiğim dağlara kar yağdı" dersin. Sonuç hayal kırıklığıdır. tekrar baslayamamak en boktan tarafıdır hayal kırıklığının. Öyle bir lanet şeydir ki; o kırgınlığın bir kez yaşanması sanki defalarca yaşanacağı duygusunu oluşturur insanda. Hele hele ciddi üzüntülere boğmuşsa seni bu hayal kırıklığı tekrar denemek bir tarafa tekrar denemeyi aklının ucundan bile geçirmeyip etrafındaki insanlara da hayat tecrubesi olarak kendi hayal kırıklıklarını pompalarsın. Herkes aynı hayal kırıklığını yaşasın ve senin gibi bir hayal kırıklığı duvarı sebebiyle felc olsun diye. Aslında bu anlamda ümitsizlik bulaşıcıdır. Kişiden kişiye bulaşıp bütün bir toplumu sarabilir. Hayal kırıklığına uğrayan insanlar bunun ajanlığını yaparlar.
    #3361248 (HicbirSeyGorunduguGibiDegildir, 05.05.2008 20:33)
  6. insanların kendi kırıklıklarını "hayal" etmesidir.
    #3390593 (rikimikipiki, 13.05.2008 03:08)
  7. uslanmaz gönlün cezasıdır.
    #3506364 (brunglace, 07.06.2008 13:30)
  8. mesela sürpriz yummurtadan güzel bir oyuncak çıkacak diye beklerken tek parça, kendiliğinden yapılmış, işlevsiz bir oyuncağın çıkmasıdır hayal kırıklığı.. güzel görünen bir pastanın iştahla yemeyi beklediğiniz onca dakika sonra bayat olduğunu anlamanızdır mesela.. ya da aylardır beklediğiniz film vizyona girdiğinde 'keşke girmeseydi de beklemeye devam etseydim.' diye düşündürecek kadar kötü kurguya sahip olmasıdır.. hayal kırıklığı güvendiğiniz, güvenmeye çabaladığınız kişilerin sizi yanıltmasından tutun, kaşarlı diye aldığınız tostun boş çıkmasına kadar değişebilen bir yelpazede günlük hayatta sık sık bizi yoklayan 'hede'dir.. dolayısıyla nedir, hep bir adım geride durup önyargılı yaklaşmak lazım her şeye, yoksa kırılan hayallerinizin sesi kmlerce öteden bile duyulabilir sevgili okuyucu..
    #3545255 (cilekrazzi, 16.06.2008 13:39)
  9. bilinçaltının kendisini sartlandırdıgı, istenilen, beklenilen birşeyin gerçekleşmemesinin
    ifade ediliş biçimi.
    hayaller insanların isteklerinin son raddesidir.
    #3545566 (amanda gray, 16.06.2008 14:39)
  10. beklentinin gerçekleşmemesi durumunda kişide gerçekleşen duygu oluşumudur. adı üzerindedir, kırılmıştır artık, yapıştırılmasını beklemek saçmadır, ama elden ne gelir ki insanız işte bekleriz, olursa ne aladır, olmazsa olmuyordur, kahrolmadan kırıkları toplayıp çöpe atmasını bilmelidir. atmalıdır ki kimsenin eline ayağına batmasınlar.
    #3545633 (archytct, 16.06.2008 14:54 ~ 22:35)
  11. gerçekliklerden kaçıp sığındığınız her hayalin, zamanı gelince gerçekliğe bir kez daha yenilmesi.

(bkz: hayal hakikat çatışması)
    #3556342 (sanirim osurdum, 19.06.2008 01:08)
  12. birini hayal kırıklığına uğratmak...
    ömrünüz boyunca yaşayacağınız en büyük acılardan.
    yutkunamazsınız.
    diliniz damağınız kurur kalır. onlarca, yüzlerce kez hayal kırıklığına uğramayı göze alırsınız zamanı geri sarıp, o anı yaşamamak için!

üzülemezsiniz,
    güçlenemezsiniz,
    ağlayamazsınız,

her şeyden ama her şeyden yoksun kalırsınız... sanki damağınızla birlikte tüm dünya kurumuştur, su bulamazsınız. uyumayı deneyip, yatakta binlerce kez dönersiniz. ödemler oluşur ciğerlerinizde, nefes alamazsınız. tüm bunlara rağmen ölmezsiniz, yaşarsınız. en dehşetengiz olanı bu noktasıdır zaten. uğraşmayın, ölemezsiniz.
    #3568895 (sifa otu, 22.06.2008 02:19)
  13. kendin ettin kendin buldun durumu. kişisel kapasitenin ve/veya karşı kapasitenin ölçümünü yapamamakla cinsel temas aralığı yakınlık içeren mevzu. hayal kırıklığı genel olarak olmayan anlamlar yüklemek ve bunlara bağlı sonuçlar üretmek sonunda hayal edilenin zihinde gerçek kılınması, gerçeğe dönüşebilir yeteneği olduğu kabulünün ardından tam aksi ile karşılaşılması neticesinde zuhur eden içsel bir afettir. (afet dedim de, bizim sitede bir afet var sanırım bana hasta)-örnektir-
    #3568935 (word stacking, 22.06.2008 02:41)
  14. insan zihniyetinde ki tasarıların değişik zaman yer ve mekan da tasarısının dışında gerçekleşmesinden kaynaklanan vücuddaki anti mutluluk hormonlarının devreye girerek gereksiz yere insanı çıkmaza sürükleyen bu durum karşısında üzülmek denebilir.
    #3569480 (aksakalercan, 22.06.2008 13:17)
  15. beklenmeyen bir kişiden kaynaklanıyorsa gerçekten büyük bir hüsrandır...
    #3569491 (crazyhodja, 22.06.2008 13:20)
  16. artık gerçekten hiç bir şeyden etkilenmeyeceğim gibi bir söylemle sonuçlanan bir duygudur.
    uzun zamandır bu kadar mutlu etmez hiç bir şey, sora bir terslik olur sizde bok çuvalına dönersiniz işte budur hayal kırıklığı. hayal bile edemezsiniz kırılmaktan korkarak..
    #3619243 (zuvvar, 04.07.2008 16:24)
  17. ilkokul 2.sınıftayken, 3.sınıf matematik sorusunu aynı sınıfın ve müdürün gözü önünde çözüp, 'Efferim len yarın gel bu sınıftan başla'' dendiği, ertesi gününde ise oturulan 3.sınıf masasında alaycı bir tokatla ve 'Şakaydı olim '' sözü ile o yaşta insanlara güvenini baştan yitiren bir çocugun içine düştüğü hazin durumdur.
    #3619388 (kaynim bana sikiysa kaysin, 04.07.2008 16:46)
  18. sıcak bir yaz günüdür. çok susarsınız. dolabı açıp baktığınızda karton kutuda meyve suyunu görürsünüz. bir heves elinizi uzatırsınız. elinizdeki paketin içi boştur. o an hissettiğiniz şeydir. beklentilerin, umutların, anıların tuzla buz olmasıdır. eskitemediğiniz, sevgisini ayrıldıktan sonra bile kendince göstermeye çalışan sevgilinin evleneceğini öğrenmek hele hele bu ayrılığınızdan sadece 2 hafta sonra ise gerçekleşebilecek hadisedir.
    Hatırlamıyorum haberi kulağıma fısıldadıklarında yüzümün aldığı şekli. masama sıkıca tutundum, eski sevgilim, şimdiki arkadaşım(!)ın yuva kuracak olduğu için ve galiba yıkıldığımı göstermemek için gülümsedim. eminim acı döküldü tebessümlerimden ki haberi veren bana acır gibi gülümsedi. dizlerinin bağı nasıl çözülürmüş bir insanın indiğim servis durağından eve yürürken anladım. belinden aşağısı tutmazmış oysa. biri beni sürüklüyor sandım. arabaların üstüne gider de farketmezmişsin bile. acı korna sesiyle uyandım.
    #3709891 (gonulcelen, 23.07.2008 22:02)
  19. hayal kurmayı seçmeyen bünyelerin yaşamayacağı sorundur.
    #3709934 (minder amiri, 23.07.2008 22:13)
  20. birini gözünüzde ne kadar büyütürseniz o kadar yüksekten beton zemine çarpmanızı sağlayacak duygu yıkımı.
    #3717234 (blonde mermaid, 25.07.2008 09:03)
  21. Geri Durun Şöyle
    Alışmadığınız Şeyler Bunlar
    Ne ilk Öldürülüşüm Bu
    Ne ilk Yıkılışı Evimin...
    #3750985 (dusunenadam, 31.07.2008 21:29)
  22. siz severken baskasını cok, gercekten cok, deger verirseniz fazla, "O"nda o kadar onemli olmadıgınızı, onun icin O olmadıgınızı anladıgınız andaki duydugunuz binlerce cam kırıgıdır aynı anda kalbe batan, aynı anda binlerce arının sokmasıdır defalarca aynı yeri...
    #3770965 (corpsebride, 04.08.2008 22:41)
  23. masum bir çocuk için;küvetteki kağıttan gemilerin batmasıdır kimi zaman...
    #3808910 (splendor, 12.08.2008 20:10)
  24. yüreğimin başkentidir.
    #3831803 (unlock, 17.08.2008 21:04)
  25. bir anda kendini belli edip, belirdiği kadar hızlı etkisini yitirmeyen olgu.
    #3831903 (cimcime, 17.08.2008 21:29)
/ 6
Copyright © 2008 - uludağ sözlük

hayal kirikligi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. hayal kirikligi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hayal kirikligi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about hayal kirikligi. Copyright of the articles are belong to their authors.

» liseli kizlardaki kumelesme sevdasi » 1 mesaj alindi » hayal kirikligina ugramak » dus kirikligi » frustration » robson de souza robinho » bayan sanilan yazarin erkek cikmasi » utu yaparken basa gelebilecek dumur olaylar » fifa 2000 » yolda gordugu sanatciyi tanimiyormus gibi yapmak » yeterli ilgi gormedigi dusunulen entry » gulsen in dekoltesiz klip cekmesi » fransa milli futbol takimi » cok inanilan basligin tutmamasi » umdugunu bulamamak » kos » izmir kivrak ayaklar hali saha zirvesi » 9 aralik 2006 istanbul metallica konseri » ilk ask » ahmet kaya » disappointment » entry ve nick uyumu » alice s adventures in wonderland » kucukken oynanan oyunlar » 3000 in 1 » uyumamak icin bahaneler » lowepro » huseyin altun » canim ailem » ferre » sin kaf li konusmak » acik diplomasi » eski pusku » kozleme » kamil koc » les » karma sergi » yumurta gotune dayaninca » baykal hocafendi » anlamazdin » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » vera » kucuk sozluklerde yazar olmanin enayilik olmasi » corabinin yipranmasindan zevk alanlar » vicissitudes » basbaydar shopping center