hava yakit karisimi 

kapat
  1. icten yanmali motorlarda; benzin pompasi ile motora gönderilen yakıt, yanma odasina girmeden önceki son durağı olan, motor tipine göre enjeksiyon yada karburator sistemine girer. burada yakıtın yanabilmesi için gerekli olan, hava filtresinden gelen hava ile karışır. bu karışıma hava yakit karisimi adı verilir. sonradan motorda yapılan oynamalara göre zengin karisim yada fakir karisim adıyla istenilen performans yada ekonomik yakıt sarfiyatına göre ayarlamalar yapılır.

(bkz: içten yanmalı motorlar)
    (bkz: zengin karışım)
    (bkz: fakir karışım)
    (bkz: yanma odası)
    (bkz: hava filtresi)
    (bkz: enjeksiyon)
    (bkz: karbüratör)
    #90684 (beelzebub, 27.02.2006 17:16)

© 2008 - uludağ sözlük

hava yakit karisimi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. hava yakit karisimi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hava yakit karisimi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» omuz attigi kisiden dayak yiyen ezik tip » varaka bin nevfel » sevgiliden ayrilma sebebi olarak sozluk » hala sozcugunu kullanarak provokatif baslik acmak » olme esegim olme » uludag sozluk benim sevgilim » hande yener » eline almak » tnt » emine ayna a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games