hatira defteri 

kapat
  1. çocukken içine arkadaşlarınızın sizin adınızın baş harflerinden oluşmuş sevgi dolu dizeler yazdığı yada ortasından bir ok geçen kalpler çizdiği sizin ile ilgili hoş düşüncelerini belirttiği kokulu olanları daha makbul defter.
    #41118 (sıçtırtma lamasına, 27.01.2006 17:56)
  2. seni seven ve daima sevecek olan arkadasin'ın baş harfleriyle biten defterlerdir.
    s s v d s o a
    *
    #103400 (cikarinbeniburdan, 06.03.2006 18:27)
  3. sepet sepet yumurta
    sakın beni unutma
    unutursan küserim
    mektubumu keserim

seni çok seven arkadaşların * hedegül-hödöcan-bıdıkhan-ibiksu.. şeklinde bitmesi muhtemel sayfalardan oluşan defter.eline alan yazar bir şeyler.*
    #103496 (adein elessa, 06.03.2006 19:24)
  4. ekseri ilkokul ve ortaokul siralarinda arkadasa ese dosta yazdirilan defterdir.suslu puslu olur.genelde cok yazacak insanlar vardir ama tavandaki fareler kalemini yerler.seneler sonra acilip bakilinacak ah ne guzel yillarmis denilecek zannedilir.su tarihe kadar o defterlerini okuyan birini pek gormedim.bir kere okuyayim dedim, ah ne guzel yillarmis demeyip, ulan ne salak insarlarmisik dedim kendi kendime.
    #202211 (ugly, 27.04.2006 12:02)
  5. bu deftere yazı yazan arkadaşlar yazılarına 'bana kalbin kadar temiz bu sayfayı ayırdığın için teşekkür ederim' sözüyle başlayıp, 'don't forget me' ile yazılarına noktayı koyarlar. araya da birkaç mani sıkıştırıp* hatıra defterinde kendilerine bir yer edinirler.
    #202228 (gonulcelen, 27.04.2006 12:08)
  6. eskiden yıllık çıkarma modası olmadığından olsa gerek , daha çok ortaokul ve lise öğrencilerinin, özellikle de kızların tuttuğu defterlerdir.yıllar sonra okunduğunda gülümsetirler. genellikle sevilen arkadaşlara ya da eşe dosta verilirdi yazması için. dış kapağında ya batan güneş manzarası olur ya yine böyle bir manzara önünde sarılmış sevgililer bazan bir gül, çiçek böcek. kendine özgü klişeleri vardır buradaki yazıların. benim de unutmadığım mahalleden çok sevdiğim bir ablanın yazdıkları idi:

hayat bir aynadır
    sen gülümsersen, o da sana gülümser
    #816090 (telashe, 05.11.2006 00:15)
  7. içinden bir sayfa ya da bir yaprak ayırtıldığı için her zaman sahibine teşekkür edilen defter.Hayır ayırırken bana mı sordun ben niye teşekkür ediyorum.
    #845322 (manik depresif, 11.11.2006 18:23)
  8. (bkz: bir anı defteri olarak sözlük)
    #876856 (picnick, 18.11.2006 17:25)
  9. nilüfer'in soyledigi soz ve muzik mustafa alpagut'a ait olan ozlem sarkisi .

çorak gönlüm dökülen gözyaşımla sulanır
    yıllar önce gömdüğüm aşk yeniden canlanır
    hayalimde sevgilim salıncakta sallanır
    onu buldum sanarak dertli gönlüm aldanır

yine beni benden aldı hatıralarım
    yine beni derde saldı hatıralarım

kalbim aşkla dopdolu hatıra defterimdir
    onun en güzel yeri inan yine senindir
    şimdi bana hatıra birkaç söz bir resimdir
    bunun bende yarası umduğundan derindir
    #1027510 (mulayim, 20.12.2006 17:49)
  10. bir örnek cümlelerle bezeli kağıt bütünlüğü... kilidini beğenmeyip, daha büyük kilit talep edenler vardır mutlaka. kırtasiyeci de bu kişiyi "asma kilit taktırın bari" der bakışlarla uzun süre süzer.
    #1923723 (muflis, 13.07.2007 02:41)
  11. çocuklugumuzun saflığı yatar hatıra defterlerinde...klişe sözler olsada güzeldir aslında...
    #1923923 (annebensatanistdigilim, 13.07.2007 03:20)
  12. önceden liselilerin saçmalığıydı şimdi liseliler akıllandı sanırım. sadece ilköğretim 8. sınıflar yapıyo ya da benim ki sadece boş bir düşünce. giderayak gömleklerin üzerine yazılmış formunu gördüm. belki önceden de vardı ben cahildim.
    #1924020 (wholen, 13.07.2007 03:41)
  13. ilkokuldayken ''bana bu altın değerinde sayfayı ayırdığın için teşekkür ederim '' diyerek başlayıp,geri kalanını öndeki sayfalardan kopya çektiğimiz çiçekli böcekli,kokulu sayfaları olan defterlerdir.Herşey zamanında güzel, şimdilerde manileri okuyup gülüyorum çocuk yaratıcılığımıza..

seviyorum ama kimi
    en tatlı birisini
    nasıl anlatsam sana
    ilk harflere baksana

yaza yaza yaz geldi
    manava kiraz geldi
    daha yazacaktım ama
    mürekkebe zam geldi
    #2759101 (mim olcak cocuk, 28.12.2007 19:22)
  14. genelde ilkokul çocuklarının hatıralarını yazdığı masumane defter.
    canım arkadaşım bilmemne bana bu kalbin kadar temiz sayfadan....
    sen bana arka sıradan tekme tokat daldığın zaman....
    hani beni öğretmene söylemiştin.....
    okul çıkışında beni bekle demiştim.....
    seviyorum ama kimi
    en tatlı birisini
    nasıl anlatsam sana
    ilk harflerine baksana.
    #2816221 (the she, 10.01.2008 08:50)
  15. genellikle ilk sayfalari sevilen bir ogretmene tahsis edilirdi. ogretmende guzel bir yaziyla " atinde bu satirlari okurken.." gibi cumleler icinde o zamanlar anlamlarini bilemedigimiz kelimler kullanirlardi." ati ne lan? " diye kendi kendi kendimize sorar cogu zaman pek uzerine durmadan, gulup gecerdik. hos onemli de degildi o zamanlar. sahsen benim icin kanaat notu cok onemliydi. zira, lise birinci sinifin sonlarina dogru bes tane hatira defterim olmustu..
    #3597256 (judas, 29.06.2008 19:22)
  16. ilkokul çocuklarının yazmaktan usanmadığı adı hatıra defteri olduğu halde defterin sahibiyle beraber yaşadıkları anıya çok az hatta hiç yer vermedikleri içerisinde sepet sepet yumurta sakın beni unutma... , mavi önlüğünde başarılar beyaz gelinliğinde mutluluklar veya kağıdın bir köşesinin kıvırılıp üzerine sakın açma yazılan meraktan çatlayacak olan kişinin o kıvırılan yeri açtığında neden açtın yazısıyla karşılaştığı, okuyan kişinin yüzünde tebessüm bırakan deftercik.
    #3683705 (oceann, 18.07.2008 19:06 ~ 19:13)
  17. ilk okul çağında tutulan hatıra defterini eşek kadar olduktan sonra 3-5 arkadaş ortaya koyup okumaya başladığında inanılmaz bir eğlence malzemesi olur.

yüksek dozda --spoiler--
    Bana Kalbin kadar temiz olan bu sayfayı ayırdığın için teşekkür ederim.
    Sepet Sepet Yumurta, Sakın beni unutma..
    sçsvdsoaxx seni çok *.
    Sonra bir kalp çizilir ortasından bir ok geçer bi ucunda Ahmet, bir ucunda mehmet yazar. ( Bu gün Ahmet küçük çaplı mafyalığa soyunmuş, kıbrısta kumar oynayıp en az 4 kızla ve 4-5 adamıyla dolaşmakta, Mehmet ise okuyup mühendis olmuş, iki tane çocuğun babası olmuştur ) * * *
    --spoiler--
    #3841771 (cherubim, 19.08.2008 22:48)

© 2008 - uludağ sözlük

hatira defteri başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. hatira defteri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hatira defteri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» misirli ahmet » selatin cami » scribd com » intihar etmis unluler » brutal death metal » aytac durak » pirincinicindekibeyaztas » adalet ve kalkinma partisi » george fisher » soyun a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games