hasan tahsin 

kapat
  1. izmirde düşmana ilk kurşunu atan onurlu gazeteci.. maalesef artık ülkemizde gazeteci deyince insanın aklına mehmet ali birand, ertuğrul özkök, mehmet barlas gibi ab mandacısı ikinci cumhuriyetçiler geliyor..
    #136403 (shalamar, 28.03.2006 15:40)
  2. izmir'de düşmana ilk kurşunu sıktığında öldürülmüş...ve ondan başka kimse o gün direniş göstermemiş...isteyen bir kaç kişiyi de o güne osmanlını himayesinde kendi ülkelerindekinden daha iyi şartlarda yaşayan rumlar engel olmuş...
    #140326 (ulamemobahbi, 30.03.2006 19:25)
  3. izmir tv de sabahları ''sabah resimleri'' adlı programı sunan izmirliler tarafında çok iyi tanınan,izmirdeki her türlü soruna parmak basan ve peşinden koşan,bazende ne konuştuğunu bilemeyen iyi kişi...
    #180225 (pink_floyd, 19.04.2006 00:42)
  4. milliyetçilerin kendilerine yakın hissettiği ve bir milliyetçilik sembolu olarak gördüğü vatanperver bir kişidir. evet vatanperver birisidir ancak sanıldığı gibi milliyetçi birisi değildir. hatta emperyalisme karşı bolşeviklerden yardım almış sıkı silah eğitimli teskilat i mahsusa üyesidir. türklere karşı kışkırtıcı çalışmalar yürüten 2 ingiliz gazeteciye suikastte bulunduğu için bükreş'te yakalanmış, 10 yıl hapis yatmış, 1. dünya savaşı sonuna doğru salıverilmiştir.

not: o dönemin anadolu bolşevikliğinin bugünkü k.çı kırık kürtçülük propagandası yapan tkp partizanlarıyla hiç bir ilgisi yoktur. eskiden bolşevikler vatanperverdi. yunana ilk kurşunu sıkan bir vatanperver anadolu kahramanıydı.
    #600811 (chazsmyr dhuunyl, 02.09.2006 17:24 ~ 17.05.2007 18:28)
  5. saat kulesinin çaprazında heykeli bulunan şahıs. adı da ilk kursun anitidır. anıtın önünde buluşulmaz, izmirliler açısından hayati önem taşımaz, üstüne üstlük her yıl denizi doldurma çalışmalarıydı, kentkart satış noktalarıydı derken koordinatları değişir.
    #600843 (kaptan arka kapi, 02.09.2006 17:34)
  6. asıl adı osman nevres olan fransa'da eğitim almış bir teskilat i mahsusa üyesidir. milli mücadelenin sembolü olan ilk kurşunu atması vesilesiyle izmir'de konak meydanında bulunan heykeli tüm izmirlilerin göz bebeğidir. *. o donemde de amma delikanli adamlar varmis dedirtmiş bir şahsiyettir aynı zamanda. diğerleri için;
    (bkz: kuşçubaşı eşref bey)
    (bkz: yakup cemil)
    (bkz: kılıç ali)
    (bkz: ziya hurşit) *
    #1394942 (ayseciginalpellayadoyduguan, 10.03.2007 01:38 ~ 01:43)
  7. selanik göçmeni sabetayist bir ailenin oğludur. yani her sabetayist kotudur genellemesinin yanlışlığının en güzel ispatıdır.
    #2086765 (imhotep, 07.08.2007 17:10)

© 2008 - uludağ sözlük

hasan tahsin başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. hasan tahsin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hasan tahsin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» tabu diyaloglari » seytan yemini » yaran olaylar » allah i insanmis gibi dusunmek » butunleme » tarihteki unutulmaz ayarlar » cecenlerin kurtleri hacamat etmesi » actigi baslikla ben zir cahilim diye bagiran yazar » i belong to che » cok guzel hareketler bunlar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci