hasan sagindik 

kapat
  1. sözleri abdurrahim karakoç'a ait "seni düşünürüm" adlı şarkısıyla tanınmış olan sanatçı.

ayrıca kendi web adresinde:

1963 Adana Ceyhan doğumlu. izmir'de, 9 Eylül Üniversitesi iktisadi idari Bilimler Fakültesi MALiYE bölümünde okudu. Okul futbol takımının 9 numarasıydı.Bu dönemde, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarında çalıştı. Aynı zamanda yurt orkestrasının solistliğini yaptı.

91-92 yıllarında "beni bu şehirden al götür anne... " adli eseriyle, Star ve Teleon'da en çok klibi yayınlananlardan biriydi. Bu güne kadar 10 eserine klip çekmiş, bunlardan 4 ü Orta Asya Türk Devlet Televizyonlarinda da yayınlanmıştır. Ayrıca 1994 Ankara konseri TRT aracılğıyla Avrasya'ya yayınlanmıştır. Anadolu'yu baştan sona 8 kez dolaşmış ve yüzlerce konser vermiştir.

Besteci yönü tamamen şiirin etkisiyle ortaya çıkmıştır. Bunda o dönemin şiirlerinin etkisi büyüktür. Varolan müzik türleri onu tatmin etmediğinden, 1982 yılından sonra kendi müziğini yapmaya karar verir. Müziğinin adına da :"asyasentez" der. şeklinde tanıtılmıştır.

(bkz: http://www.sagindik.com/biyografi.htm)
    #2149531 (enemyof, 17.08.2007 16:37)

© 2008 - uludağ sözlük

hasan sagindik başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. hasan sagindik ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hasan sagindik nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ramiz ilker » anne niye beni erkek dogurmadin » son ask » solu savunmanin refleks olmaya baslamasi » yobaz yazar ara fasilitesi » istanbul dan ankara ya yuruyerek gitmek » uludag sozluk hakkinda ne dediler » insanin basina gelebilecek en kotu olay » tribalenfeksiyon » yarak kafa » anket memis » fettos » universiteye kalemlikle giden ogrenci » basbakana coban demekle caylak olunmaz » www iktisat eu » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » cognitive » neset ertas » ferhat gocer in takim elbisesi » ergenekon » eksi oy vermezsem catlarim » muz kokulu sampuan » merhamet » algolagni » kate mosse » hifzi topuz » fatih terim » graffiti » biyikli kadin » belgetor » filmleri hayata uyarlamak