hasan igsiz 

kapat
  1. 2. ordu komutanı...
    #2765204 (fatal, 30.12.2007 00:35)
  2. gün itibari ile kuzey ırak'a yapılan kara operasyonunun en başındaki isim.
    #3044203 (engineer, 22.02.2008 17:43)
  3. Aktütün Sınır Karakolu'ndaki pkk saldırısında ölen 15 asker için bugün Genelkurmay Karargahında hazirun basın önünde bilgilendirme toplantısı yapan orgeneral rütbeli Genelkurmay 2. Başkanı.

ne demiş? şunu demiş:

"Terör örgütü kırılma noktasına doğru gidiyor. Bu sadece bizim düşüncemiz değil." kırılma noktasında bu kadar aktif olan bir örgüt normal halinde ne yapar allah muhafaza artık.

"Bu şehitleri boşu boşuna şehit edilmiş haline dönüştürürsek onlara hakaret etmiş oluruz. Verilen görevde sonuna kadar mücadele ettiler ve başardılar." nedense bu noktada aklıma özerk garip cümleler, cümlecikler gelmeye başladı. sizinle paylaşmak istedim. belki mevzunun hassaslığı beni böyle garip bir kakafoniye itti. kim bilir? (türkiye demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. hayatta en hakiki mürşit ilimdir. olaylara akıl ve bilim penceresinden bakmak. satrançta taş kaybedildiğinde akla gelenler.)

"ABD iLE iSTiHBARAT ALIŞVERiŞiNDE SIKINTI YOK!" hem biz onları bbg gibi izliyoduk değil mi? birden yaşar paşanın bu benzetişini hatırladım nedense artık.

"IRAK'IN KUZEYiNE SICAK TAKiBE iHTiYAÇ DUYULMADI" tamam mesele sadece askeri tekniklerle çözülmez, orasını anladım. anlamadığım bir şey var: onlar sınır ötesi operasyon yaparken biz neden çekiniyoruz?

ayrıca defalarca saldırıya maruz kalan ve en kritik yerde bulunan bu sınır karakolunun "Berçar tepeye taşınmasına ilişkin çalışmanın geçen yıl başlatıldığını, karakolun 2009 yılı yazına kadar buraya alınmasının planlandığını" ifade buyurmuştur. bu hatayı kabullenmek demek değil midir? terör örgütüne koz vermek değil midir? burda da aklıma nasrettin hocanın testili mestili bir fıkrası geldi nedense...
    #4049283 (uvjb, 05.10.2008 17:22 ~ 17:23)
  4. KORGENERAL HASAN IĞSIZ 1946 YILINDA iSTANBULDA DOĞMUŞTUR. 1966 YILINDA KARA HARP OKULUNDAN, 1967 YILINDA iSTiHKAM OKULUNDAN MEZUN OLMUŞTUR.

1974 YILINA KADAR KARA KUVVETLERi KOMUTANLIĞINA BAĞLI ÇEŞiTLi BiRLiKLERDE TAKIM KOMUTANLIĞI YAPAN KORGENERAL IĞSIZ, 1976 YILINDA KARA HARP AKADEMiSiNDEN MEZUN OLMUŞ, ARDINDAN KURMAY SUBAY OLARAK; KARA HARP AKADEMiSi ÖĞRETiM ÜYELiĞi, BELÇiKA/BRÜKSELDE ULUSLAR ARASI ASKERi KARARGAHI (IMS) PLAN PRENSiPLER DAiRESiNDE PLAN SUBAYLIĞI, GENELKURMAY PERSONEL DAiRESiNDE GENERAL-AMiRAL ŞUBE PROJE SUBAYLIĞI VE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ iLE CUMHURBAŞKANLIĞI MUHAFIZ ALAY KOMUTANLIĞI GÖREVLERiNi YÜRÜTMÜŞTÜR.

1993 YILINDA TUĞGENERALLiĞE TERFi ETMiŞTiR. TUĞGENERAL RÜTBESi iLE KARA KUVVETLERi TAYiN DAiRE BAŞKANLIĞI VE 16 NCI ZIRHLI TUGAY KOMUTANLIĞI GÖREVLERiNDE BULUNMUŞTUR. 1997 YILINDA TÜMGENERALLiĞE TERFi ETMiŞTiR. TÜMGENERAL RÜTBESi iLE JANDARMA ASAYiŞ KOMUTAN YARDIMCILIĞI, KARA KUVVETLERi PERSONEL BAŞKANLIĞI VE BELÇiKA/MONSDA MiLLi ASKERi TEMSiL HEYETi (NMR) BAŞKANLIĞI GÖREVLERiNi YÜRÜTMÜŞTÜR. 2001 YILINDA KORGENERALLiĞE TERFi ETMiŞTiR. KORGENERAL RÜTBESi iLE GENELKURMAY PERSONEL BAŞKANLIĞI, 5 NCi KOLORDU KOMUTANLIĞI VE KARA KUVVETLERi LOJiSTiK KOMUTANLIĞI GÖREVLERiNDE BULUNDUKTAN SONRA, 30 AĞUSTOS 2006 TARiHiNDEN GEÇERLi OLARAK ORGENERALLiĞE TERFi ETMiŞ VE 2 NCi ORDU KOMUTANLIĞI GÖREViNE ATANMIŞTIR.

30 AĞUSTOS 2008 TARiHiNDEN GEÇERLi OLARAK GENELKURMAY 2. BAŞKANI GÖREViNE ATANMIŞTIR.

BAYAN AYŞE IĞSIZ iLE EVLi OLAN KORGENERAL HASAN IĞSIZIN iKi ÇOCUĞU VARDIR.

iNGiLiZCE BiLMEKTEDiR.

kaynak: genelkurmay başkanlığı

http://www.kimkimdir.gen.tr/kimkimdir.php?id=3534
    #4049300 (uvjb, 05.10.2008 17:27 ~ 17:28)
  5. (bkz: askeri helikopterle pikniğe gitmek)
    #4255183 (art ist, 20.11.2008 11:38)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

hasan igsiz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. hasan igsiz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hasan igsiz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about hasan igsiz. Copyrights of the articles are belong to their authors.