hasan dagi na oduna gitmek 

kapat
  1. üstesinden gelinemiyecek işlere girilmemesini vurgulayan niğde,aksaray,konya gibi çevre illerde yaygın olan deyim.
    orijinali şöyledir.
    `ağzına bakman kılığına bakman hasan dağına oduna giden şeklindedir.
    (dalton ana, 28.02.2007 13:13 ~ 13:20)
  2. tokat ve çevresinde de sıklıkla kullanılan br deyimdir. ulan şöyel bir bak kendine de ondan sonra ne yapacaksan yap anlamındadır.
    (isi degistirgeci, 22.12.2007 22:50)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» doktor » sevda gul » x yazar » elpis » onno tunc sarkilari » libido » biz usul erkan bilen insaniz » muhabbet kusu » leyla ile mecnun » asados de tira » latitude » aydos dagi » asosyal demokrat » ihanet » kirk bakireye tapmaya bal yanaktan tatmaya geldim » home sweet home » santaj » sekine » yasamsal tespitler » catti patti kac atti » drama » deus » benimle mi bot bagladin » umrun umrumdur » aglayan sevgilisini umursamayan kiz » bayanlarin kendinden yasca kucuk olanlara tutumu » azar azar kader bize ne yazar » unut gittigin bir yerde » zehir a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa