hareketli aparey 

kapat

1. dis telinin yemek yerken agızdan cıkarılabilen versiyonu. daha cok dislerinde carpıklıgın az oldugu kisiler takar. normal dis tellerinde bulunan braketler yoktur bu tellerde. sadece ince bir tel plastik damakliga baglıdır ust disler icin olanda. alt disler icin at nalı seklinde yine bir plastik yere tel baglıdır. takması normal apareyler kadar zordur. ilk baslarda agızda yaralara ve agrilara yol acar. tedavisi yaklasık 2 yıl surer. ama o damaklık yuzunden ne adam gibi konusabilirsiniz ne de istediginiz zaman yemek yiyebilirsiniz. yanınızda dis tellerinizin kutusu yoksa oyle her yerde de cıkaramazsınız. bazıları peceteye cıkarıyormus ama ben pek tavsiye etmem. bir de onların o garip kutusunu yanında tasımak var. dis tellerin o kutudayken cantaya koyunca takur tukur ses cıkarır, agzında olsa yemek yemek istesen ortalıkta cıkaramazsın. damaklıgı komple damagı kapattıgı icin harfleri cıkaramazsın. ilk taktıgımda ne dedigimi ben bile anlamıyordum. simdi alıstım yine bazı harfler anlasılmıyor. bir an cıkardıgında bile bozulur dislerin, geri taktıgında acayip agrır. dısarı cıkarken kotu gozuktugu icin cıkarırsın, bu seferde disci "niye cıkardın dis tellerini, ama boyle yaparsan tedavi yarım kalır" der. zaten cektigin sıkıntı yetmiyormus gibi bi de disciyi cekersin. hem tedavinin ilerledigini tam anlayamazsın, hem de onları takmak zorunda kalırsın. bir de temizligi vardır bunların. agızdan cıkabildigi icin dısarda dis macunuyla, fırcayla fırcalarsın. o damak kısmı acayip koku yapar, o kokuyla da takmak istemezsin ama fırcalamak da zor gelir.gerci agzında pek gorunmezler ama yine de sıkıntısı bu kadar coktur.
    ayrıca 2 yıldır takıyorum, daha yeni adlarının hareketli aparey oldugunu ogrendim.*
    #3221409 (daisy flower, 02.04.2008 13:19)
  2. ortodontik tedavi sonrası verilir. diş kökleri hareketlidir hala.bununla sabitleşmeye başlar. gün içinde takılır. arka kancalardan tutmak suretiyle takıp çıkarması kolaydır. konuşmayı zorlaştırır. iş bittikten sonra anahtarlık yapın gitsin.
    #3652352 (ess ess, 11.07.2008 22:51)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

hareketli aparey başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. hareketli aparey ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hareketli aparey nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about hareketli aparey. Copyright of the articles are belong to their authors.