harbiyeli aldanmaz 

kapat
  1. 1963'te, harbiye'nin de dahil olduğu ikinci darbe girişiminin parolasıdır.
    (giray, 23.10.2006 17:57)
  2. ilk darbe girişiminde ismet inonu'yü esir alan harbiyeliler tehlikeli bir iş yaptıklarının farkında değildiler.daha sonra üstlerinin uyarısıyla ismet inonu'yü serbest bıreaktılar.serbest kalan inönü "harp okulunda harbiyelileri aldatıyorlar" diye bir demeç verdi.
    bu olaylarlar sonra zorla memleketlerine gönderilen harbiyeliler izmir,ankara ve istanbul şehir merkezlerine "harbiyeli aldanmaz" yazılı bir çelenk koydular.bu harbiyelilerin başında zamanında tegmen olan hursit tolon vardı.
    (donnie darko, 08.11.2006 20:49)
  3. evet, harbiyeli aldanmaz. aynı zamanda osman deniz'in kitabıdır.
    (Bohemian Rhapsody, 20.05.2007 13:50)
  4. (bkz: talat aydemir/#1297955)
    (BlindGuardian, 01.06.2007 10:18)
  5. 1963 darbe girişiminin mimarları harbiyeli'ler tarafından 1962 darbe teşebbüsüne karşı "harbiyelileri aldattılar" diyen ismet inönü'ye gönderme yapmak için kullanılan, kısa bir süre sonra 2.darbe teşebbüsünün parolası olan anlamlı söz.lakin harbiyeliler "harbiyeli aldanmaz " dediğinde bile aldanmıştı...
    (stratosfer, 08.05.2008 16:10 ~ 16:21)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» olmekistiyorum » shadowhook » yeni ilk okul fisleri » dunyanin en kisa isimli yerlesim yeri » hefeweizen » tapping » gokmen ozdenak » adilcevaz in tarihi eserleri » saw 4 » istridye makarna » anneler gunu » hayat koca bir hayal kirikligi » ataturk un olumu ve halidaki kehanet » renkli fantazi burgu makarna » havai simsek » satildin ey halkim unutma bizi » dave mustaine » sandovic » all i need » tuncay ozkan » boluspor » yaran google cevherleri aramalari » bala atabek » asik olmak » ben keder uretir dert yaratirim » kisir politik tartismalar » yigit ozgur » 10 mayis 2008 galatasaray g birligi oftas maci » taze fasulye a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa