bugün

17 ekim 2006 tarihinde abd'de gösterime girmesi beklenen animasyon/komedi dalındaki film.karakter seslendirenleri arasında elijah wood ve robin williams vardır o ayrı.
george miller tarafindan yonetlimis avustralya/amerika ortak yapimi, bol penguenli izlenesi film.
http://www.youtube.com/watch?v=MAIpBSKJWXM
26 ocak 2007 de gösterime girecek olan, seslendirmelerini elijah wood, robin williams, brittany murphy, hug jackman ve nicole kidman ın yaptığı animasyon film.
bugün itibariyle vizyona girerek, sinema salonlarında yerini alan animasyon film.

http://www.beyazperde.com/film/3095
fragmanlarından ve müzik kanallarında yayınlanan soundtrack klibindeki sempatik görüntülerle insanı sinema salonlarına yönlendiren eğlenceli film. ama sömestre olması sebebiyle yaşanacak çocuk izdihamı dvd'yi ya da daha sakin bir sinema saatini beklemeye itiyor.
eglenceli ancak yine cocuklarin pek bisey anlayamadiklari cizgi film. muzikler guzel goruntuler guzel ancak dublajda kullanilan terimler beni* hafiften rahatsiz etti. cocuklar icin hazirlanmis bi urunde bunca yenilikcilik& muhafazakarlik catismasi bulunmasida cabasi. kimbilir belkide tamamen ceviriyle ilgili bi sorundur ve sadece bana batmistir..
çocuğum olsa izlettirmem cinsten aslında büyüklere daha fazla şey ifade ettiğini düşündüğüm animasyon. sırf farklı diye dışlanan penguen yavrumuz aslında hiç de yabancı değildir bize. ya incilden cümlelerle konuşan yaşlı heyetine ne demeli. sanki biz. sanki biz anlatılır.
uzun zamandır bir animasyonu bu kadar etkileyici bulmamıştım. görüntüler, çizimler, ışıklar muhteşemdi. özellikle penguen çetesi ve mumble ın tepeden kayarak indikleri sahne tekrar tekrar izlenilesi.
konusu da fena değil. sanki penguenlerin bilim kurgusunu izledim. ilk kez yaratık tarafında hissettik kendimizi.
ayrıca ramon a hasta oldum. seslendirmesi * ve tavırları koparttı.
sinemadan gözleri yaşlı çıkmaya sebep olan filmlerin konusu ne genelde?
bu tamamen farklı bir film. bir animasyon.
sadece; komik, müzikleri güzel, seimli hayanlarla ilgili ya da çok iyi seslendirilmiş olmayan; fakat insanın içine oturan ve ben şimdi ne yapmalıyım diye düşündürten ve keşke her izleyen anlayabilse diye umut ettiren bir film.
orjinalini Elijah Wood, Robin Williams, Brittany Murphy, Hugh Jackman, Nicole Kidman, Hugo Weaving ve Anthony LaPaglia nın seslendirdiği muhteşem bir animasyon filmi. sesi çok kötü olan ama harika dans eden bir penguenin kıtlığın nedenini bulma çabasını anlatıyor film. görüntüler inanılmaz güzel. film büyük küçük herkese hitap ettiği ve ünlü kişiler tarafından seslendirildiği için hem alt yazı hem de dublaj olarak gösterime girmiş.
izlemek istediğimi söylediğimde yüzüme garip garip bakan insanları gördüğüm film.
denizli valisinin iki çocuğuyla birlikte sinema salonunda izlediği film. bir koltuk sırasının tamamı vali beyindi. üç kişi 20 kişilik yere anca sığdı. *
türkçe açılımı neşeli ayaklar olarak geçen, bir penguen türünden meydana gelen ve yumurtadan çıktığı günden, genç bir penguen olana dek, kendi türlerinin şarkı söyleyerek duygularını ifade ettiği bir ortamda, sesinin kötü olmasından dolayı kendini tam anlamıyla ifade edemeyen, bunun yerine ayaklarıyla pratik figürler sergileyerek kendini ifade eden bir penguen konu alınmıştır.
orijinal ismi happy feet olan, şu sıra vizyondaki harika animasyon film. filmin baş kahramanı mumble adında sevimli mi sevimli bir penguendir. bir imparator pengueni olan mumble diğerlerinin sahip olduğu şarkı söyleme özelliğinden mahrum dünyaya gelmiştir; ama çok iyi dans edebilmektedir. toplumdan dışlanan mumble, ileride imparator penguenlerinin umut ışığı olacaktır.
ayrıca film komunist düşünceyi savunduğu gerekçesiyle amerika'da tartışmalara yol açmıştır.
(bkz: happy feet)
sabahın köründe evden çıktıktan sonra bütün gün ayakta durulduğu için ağrılar girmiş, içinde bulunduğu sıcak ve havasız ortam nedeniyle çürük kokular yaymaya başlamış olan ayakların geç saatte eve gelinip çorapların çıkarıldığı anda hakettiği tanımlamadır. şarkı söyleyip aptal penguenlere neşeli ayaklar diyen insanlar bir de bu ayakları görmelidirler. gösterimi durumunda salak salak şarkı söyleyen aptal hayvanlar kadar gişe yapamayacak olmaları ise neredeyse kesindir ve acıdır. gerçek mutluluk her zaman sevimli olmayabilir.
(bkz: neşeli ayaklar)
(bkz: neşeli aylaklar)
(bkz: neşeli ayakkabılar)
(bkz: neşeli ayakkabıcılar)
(bkz: neşeli x)
(bkz: neşeli aylaklar)
(bkz: neşeli ayakkabılar)
(bkz: neşeli ayakkabıcılar)
(bkz: neşeli x)
tam anlamıyla çocuklara hitap eden animasyon filmidir. * *
sırf animasyon film yapmış olmak için yapıldıgı hissi uyandıran bir film.amaclarına ulaşıp basarılı bir animasyon film ortaya cıkartmışlar fakat senaryosu oldukca zayıf * kalmış!
sıkıcı ama yine de insanın penguen doğsaydım keşke dediği çizgi film.
sonunun fazlaca aceleye getirildiği her şekilde belli olan, hiç yoktan iyidir denebilcek film.
karşılaştırılmak istenirse ice age serisinden eğlenceli değil fakat daha duygusal bir çizgi film olmuş hatta duygu yoğunluğu fazla bile kaçmış denilebilir..*
bir çocuk filmi için çok fazla dini göndermesi olan sinema salonunda 1-2 arkadaşla oturarak dans ettirebilen* şirin yaratıklarla dolu film.

not:penguenlere olan sonsuz sevigimizin dışında sırf onları yiyerek beslendiği için öcü olarak gösterilen fok balıkları sinirimizi bozmuştur.***
başlarında penguen yavrularının sevimliliğinden dolayı ''oyy oyyy anaam uyy uyy guduuuu'' gibi garip nidalarla izlenen film. o nasıl güzelliktir nasıl şekerliktir yavrulardaki. suratımı büzüştürüp onların güzelliklerine bakarken başlangıçta okuldaki şarkı söyleme bölümlerini dikkatle izleyemedim. mumble karakteri ne kadar sevimliydi yahu, şarkı söyleyemiyor diğerleri gibi ama oldukça karizmatik, cesur ve tuttuğunu koparan bir karakteri var. dış görünüşü de diğerlerinden farklı mavi gözlü ve daha kabarık tüylü. tüm penguenleri örgütleyip dansetmelerini sağlayan da o. filmi izlerken siz de ayaklarınızın pat pat oynadığını farkediyorsunuz. mumble'ın hayvanata bahçesini akıl hastanesi olarak değerlendirmesi, insanlara uzaylı demesi, ''burda kimse penguence bilmiyor'' diyerek üzülmesi de başarılıydı.

babasının ''burdan git oğlum'' dediği sahnede ise benim gibi birçok insanın gözlerinin dolduğunu farkettim.

film mesaj verme kaygısı taşıyor evet ama ''mesaj vereceğiz'' amajı sırıtmamış bunu hissettirmeden yapıyor. sinemadan çıkışta ben oldukça mutluydum
güncel Önemli Başlıklar