hanim ayse 

kapat
  1. kirklareli yöresinde oynanan bir halk oyunu.

Göçler sırasında bati trakya'dan bölgeye gelen göçmenler vasıtasıyla getirilmiş, kızlı erkekli oynanan bir oyundur. Bir gencin sevgilisine yaktığı türkünün sözleri, gencin sevgisini anlatır. Türkünün sözleri şöyledir:

Giderim yolce yolce
    Yolun çiçeği morce
    O senin bakışların Hanım Ayşem
    Sokuyor beni borce.

Arpa ektim gül bitti
    Gül gibi yarim gitti
    Sen orada ben burda Hanım Ayşem
    Eridi yağım bitti.
    #1719166 (queraimo, 03.06.2007 05:47)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

hanim ayse başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. hanim ayse ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hanim ayse nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about hanim ayse. Copyright of the articles are belong to their authors.