hangi iktidar sevildi ki 

kapat
  1. herkesin iktidar partisi hakkındaki * * bilir bilmez cümleleri ve sırf konuşmak için yaptıkları konuşmalardan sonra, bir sözlük yazarının sözlük ahalisine sordugu sorudur *
    hiçbir iktidar partisini savunmak amaçlı değil kesinlikle bu düşüncem, lütfen söylemek istedigimi anlamaya çalışın.

hangi iktidar sevildi bu ülkede? hangi iktidara bok atılmadı? hangi başbakan, hangi cumhurbaşkanı eleştirilmedi?

şimdi sözlüğe şöyle bir bakıyorum; ülkeyi bok götürüyor diyenler hayli fazla, akp ölsün, akp gitsin...

tamam gayet mantıklı, doğru tespitler, hak vermemek imkansız...

ama ben de diyorum ki; chp gelseydi farklı mı olacaktı? mhp gelseydi daha mı mutlu olacaktınız? siz kötü olan bir şeyi yıkmadan değiştirme özgüveninden, kabiliyetinden uzak, korkak, pısırık, cahil bir toplumdan uzakta yaşadıgınızı mı sanıyorsunuz?

aranızda, ülkeyi feraha kavuşturmuş, tüm kaoslardan, tüm yolsuzluklardan vs vs vs den uzak bir ülke ortamı kurabilmiş bir iktidar hatırlayan var mı?

herşeyin bir danışıklı dövüşten ibaret oldugunu anlamayacak kadar çocuk mu kaldınız hayatta?

bu sorunun akla getirdigi diğer soru * ise:

agzı yüzü bir ton boyayla kaplı, kırılgan ve ojeli tırnaklarıyla, konken partilerinde rujlu sigaraların doldurdugu küllüklerden farksız kokan, eli bayraklı sözüm ona cumhuriyet kadınlarının mı?

yoksa;

yüzü gözü kıldan sakaldan görünmeyen, 21. yüzyılda sarıkla cübbeyle gezen, kendi gibi olmayan hiçkimsenin selamını dahi almayan, 'allah' dedikçe, allah'ın varlıgından şüphe duymamıza neden olan, o sözüm ona müslümanların mı?

hangisinin dediği olsun beyler bayanlar?

hadi hep beraber taşlayalım, kim çıkarsa iktira, adidir, şerefsizdir, peşin peşin söyleyelim...
    mesela hazırlayın başlıkları şimdiden,

eğer mhp iktidara çıkarsa:

(bkz: devlet bahçe değildir)
    (bkz: ülke kurtlandı)
    (bkz: ergenekondan kaçış)

sonrasında biraz dalga geçeriz

(bkz: devlet bahçelinin olası msn adresleri)
    (bkz: dostum devlet dedik bahçe çıktı)

eğer chp geçerse iktidara:

(bkz: deniz bakkal iş başında)
    (bkz: yandı gülüm ketenhelvam)

vs vs vs..

gülelim eglenelim, kim çıkarsa verelim küsküyü..
    çünkü biz buyuz, konuşmaktan başka bir bok yapamayız, o yüzden hiç durmadan konuşalım,

birimiz atlarsa uçurumdan, hemen geri kalanımızda peşinden atlayalım, koyun oldugumuzu unutmayalım, unutturmayalım!
    #3930157 (Saipsiz, 07.09.2008 16:02 ~ 16:15)
  2. (bkz: kimseye yaranamamak)
    #3930175 (kediye kafa atan mucahit fare, 07.09.2008 16:06)
  3. milletçe istemesek dahi baykalın *yanında yer aldığımızın bir göstergesidir. çoğu vatandaş * ülke kendi düşündüğü tarzda yönetilmediği takdirde eleştiri oklarını bir hışımla çıkarıp, yöneten kuruma fırlatma isteğinin her dönem hatsafhaya ulaşması ve açığa çıkan enerjinin ülke üzerindeki kötü etkisinin görülmesi artık tartışılmamalıdır. Çünkü artık bunun oluru kalmamıştır.

Olayın çözümü adnan menderes, turgut ozal, bulent ecevit, tansu ciller, recep tayyip erdoganya da deniz baykal gibi siyaset adamlarının iktidara gelip gelmemesinde değil, abd ve israil gibi dış mihrakların oyunlarına dahil olup sözde ülke için (!) icraatlarda bulunan kurumların * bir an önce temizlenip acilen revizyona gidilmesinde saklıdır/yatılıdır.
    #3930206 (ashaf, 07.09.2008 16:14)
  4. türkiye'de muhalefet olmayı sadece iktidara bok atmak olarak algılayanlar olduğu sürece daha çokça duyulacak sitem cümlesidir sorusudur. haklılık payı vardır, doğruluk payı vardır.
    #3930438 (der meister, 07.09.2008 16:54)
  5. (bkz: cevapsız sorular)
    #3935556 (Saipsiz, 08.09.2008 18:56)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

hangi iktidar sevildi ki başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. hangi iktidar sevildi ki ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hangi iktidar sevildi ki nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about hangi iktidar sevildi ki. Copyright of the articles are belong to their authors.