halkevleri engelli haklari atolyesi 

kapat

1. halkevleri Sarıyer Şubesi nde toplanan atölye.

Önümüzdeki dönem halkımızın onemli bir kesimini oluşturan engellilerin hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesine dönük vereceği uğraş ve mücadele çizgisini tartıŞTI. halkın hakları forumuyla birlikte temeli atılan, körler rehabilitasyon merkezi direnişiyle ruhunu yaratan Halkevleri Engelli Hakları Atölyesi, varlık sürecini pekiştirici, hedef ve yöntem belirleyici buluşmalarla bir gelecek öngörüsü tasarlamayı amaçlıyor. Engellilere ilişkin lokal örgütlenme düzeyini toplumsal örgütlenme düzeyine yaymayı sorun ve çözüm seçeneklerini ortaklaştırmayı ve toplumsal bir mücadele zemini yaratmayı temel bir yörünge olarak belirleyen atölye, bu doğrultuda, 06.07.2008 tarihli buluşmasında:

1. Haklar mücadelesinde etkin ve örgütleyici bir inisiyatif oluşturmayı,
    2. Nihai olarak, engelli hakları forumunu hazırlamak ve mücadeledeki çerçeveyi belirlemek amacıyla eğitim, sağlık, iş ve sosyal güvenlik, kent ve toplumsal yaşama katılım gibi haklar özelinde hazırlık forumları yapmayı,
    3. Özel eğitim ve rehabilitasyon uygulamalarına yönelik hakları gerileten, parlamentoda yapılan yasal düzenleme girişimlerine karşı oluşturulan güç birliğine dahil olmayı,
    4. Engellilere ilişkin her türlü somut gelişmeye taraf ve müdahil olmayı ve engelli hakları mücadelesine öncülük etmeyi,
    5. Engelli öğrenciler ve ailelerine eğitim,etüt, bilgilendirme ve danışma dayanışması örgütlemeyi kararlaştırdı.

HALKEVLERi.ORG.TR
    #4315314 (brcyzdm, 04.12.2008 09:12)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

halkevleri engelli haklari atolyesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. halkevleri engelli haklari atolyesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu halkevleri engelli haklari atolyesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about halkevleri engelli haklari atolyesi. Copyrights of the articles are belong to their authors.