halis talebeleriz onumuze geleni tekmeleriz 

kapat
  1. çoşkulu bir sesle haykırılır. sanki ne kadar bağırırsanız o kadar sert bir tekme vurma hakkı kazanıcakmışsınız gibi.
    tekmeleme nedeni yoktur,kim önünüze gelirse tekmeleyebilirsiniz.
    #2388461 (immortalease, 27.09.2007 14:05)
  2. (bkz: önümüze gelene 100 tekme)
    #2389367 (arasara, 27.09.2007 16:58)
  3. onca kez yapmama ragmen 2. kelimesinin ne oldugunu su anda sozluk sayesinde ogrendigim toplu ilkokul eylemidir. buyuk siniflardan biri kosu yoluna girdiginde acilen yon degistirilir. hatta bu " talebeleriz" i benim gibi " kelebelevis * " olarak anlayip, zamaninda bunu nick olarak kullanmis bir dostum vardir ki, kendisi sozlukle tanismama da vesile olmustur.
    #2390187 (warchik, 27.09.2007 20:15 ~ 24.01.2008 00:09)
  4. ozellikle tenefuslerde, 5-6 ogrenci kolkola girip okul koridorlarinda yururken soylenilen tekerleme.
    #3012638 (limon cicegi kolonyasi, 16.02.2008 13:55)
  5. bir topluluk oluşturulur. aslında amaç güç oluşturmaktır. bu topluluk kol kola girip bu mani eşliğinde havayı tekmeleyerek yürür. amaç hem tekme atıp tatmin olmak hemde bir güç oluşturmak.

ilkokulda ilk çete oluşumları denebilir. zaten ilkokul döneminde nedense bir grup olma, çete olma, lider arama çabaları olur, nedendir bilinmez. büyürsünüz anlamazsınız, o dönem yaptıklarınızı...

bunların hiç biri amaç değilse, çocukları tekmelemek eğlencelidir amacı çok güzel olur. evet evet çocukları tekmelerken bu maniyi söyleyerek işi espiriye vurmadır bu cümlenin anlamı.
    #4090282 (OnurKul, 15.10.2008 04:00)
  6. (bkz: biz biz arabacıyız önümüze geleni ezeriz)
    #4090292 (fernando gago, 15.10.2008 04:11)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

halis talebeleriz onumuze geleni tekmeleriz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. halis talebeleriz onumuze geleni tekmeleriz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu halis talebeleriz onumuze geleni tekmeleriz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about halis talebeleriz onumuze geleni tekmeleriz. Copyrights of the articles are belong to their authors.