haldun dormen 

kapat
  1. 50 yıllık oyunculuk kariyerini para uğruna tgrt de yayınlanan showtime isimli saçmalıkta görev alarak tüketen tiyatrocu.
    #846287 (imhotep, 11.11.2006 21:46)
  2. türk tiyatrosunun duayenleri arasındadır.bir çok müzikale imza atmıştır.yapımcı fatih aksoy ile istanbul levent'te
    med akademi adında bir okul açmıştır.geçen yaz izmir matine suare sanat merkezi opera tiyatro topluluğu ile hisseli harikalar kumpanyasi müzikalini çalıştı,ardından broadway dan istanbul a muzikaller adında bir şov hazırladı.
    betul mardin ile olan evliliğinden ömer adında bir oğlu vardır.gazeteci ayse arman'ın kayınpederi olur aynı zamanda.
    #1148585 (cambo, 13.01.2007 23:47)
  3. yaşlılığından mıdır nedir bilemiyorum ama rol keserken bir cümle içinde 2-3 kez pit stop yapan duayen.
    #1376017 (Ghost Whisperer, 05.03.2007 05:35)
  4. yeterince yaşlı olan, dadı dizisinde de oynayan, kaliteli tiyatrocu. pop starla falan da göründüydü sanırım bir ara.
    #1376022 (dekadans, 05.03.2007 05:38)
  5. Tiyatro, sinema oyuncusu, yönetmen Haldun Dormen 1928 yılında Mersin'de doğdu. Yale Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. ilk kez sahneye 1951'de Amerika'da çıktı. Yurda dönüşünde Küçük Sahne'ye girdi, daha sonra burada yöneticilik yaptı. Bir süre sonra kendi adına Dormen Tiyatrosu'nu kurdu. Uzun süre burada oyunlar sahneye koydu. Tiyatroyu kapattıktan sonra, çeşitli basın organlarında sanat üzerine haberler yazdı.
    TV için "Unutulanlar" adlı bir dizi hazırladı. 1966'da sinema yönetmenliği yaparak başarı kazandı. Yönettiği iki film de Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödül kazandı. Son yıllarda çeşitli müzikaller sahneledi. "Bozuk Düzen", "Güzel Bir Gün için" gibi filmleri var.

ŞEHiR TiYATROSU'NDA YÖNETTiĞi OYUNLARDAN BAZILARI

Lüküs Hayat
    Kuşlar

kaynak: şehirtiyatroları.com
    #1527979 (barko, 14.04.2007 23:07)
  6. yillarca tiyatrolara hayatini adamis, onlarca oyun sahneye koymus, yuzden fazla tiyatro oyununda rol almis, fakat bir televizyon dizisi ile adini duyurabilmis ustaddir. *
    #1740495 (RaDaMeNT, 08.06.2007 15:43)
  7. atatürk kültür merkezi'nde, "tiyatro yapacaksanız türkiye'de yapmayın" diyen kamuren usluer'e cevap olarak, "hayır, tiyatroyu türkiye'de yapın.' diyerek her zaman genç oyunculara destek veren, "tiyatro adına her şey" olan üstad.
    #2162377 (alpagu, 19.08.2007 22:03)
  8. bir dönem show tv ve star tv ekranlarında yayınlanan dadi dizisinde canlandırdıgı uşak tiplemesi ile bizleri kırıp geciren tiyatro oyuncusu ve yönetmenidir.
    #3140805 (byoser, 14.03.2008 23:53)
  9. gün itibariyle 80. yaşını kutlayan tiyatro oyuncusu.*
    #3234520 (hayaser, 05.04.2008 21:58)
  10. şarkı söylemek lazım yarışmasında ne aradığını merak ettiğim kişi...
    #3669992 (crazyhodja, 16.07.2008 00:13)
  11. bir zamanlar cok sevdigim tiyatrocudur. simdilerde ne oldu bilmiyorum sanki o parlakligi silindi biraz.
    #3670067 (archytct, 16.07.2008 00:25)
  12. geçtiğimiz sezon sahnelenen ve * önümüzdeki sezon da devam edecek olan, tiyatro kedi'nin sahnelediği, moliere'in kibarlık budalası adlı oyunuyla uzun bir aradan sonra tekrar sahne alan tiyatro üstadıdır. daha nice oyunlar diliyoruz tabi ki...
    #3670114 (speechbubble, 16.07.2008 00:29 ~ 00:31)
  13. an itibari ile habertürkte balcicek pamir le soz sende programının tekrarında boy gösteren üstat, ama çok yaşlanmış. sevgimiz eskimedi tabi yıllandı.
    #3685510 (gerzex, 19.07.2008 01:31)
  14. türk televizyonlarında da gösterime girmiş seksenlerin klasik soap opera'larından birinin senaryosunu birebir kopayalayarak 'dadı dizisinin formatı tamamen bana aittir' diyebilmiş jartiyerli erkek çorabı sahibi. (popstar sunuculuğu döneminde gözümüze sokmadığı kaldıydı bacak bacak üstüne atarken)

memleketin eski kulağı kesik geylerindendir. güzel işlere imza atmışlığı mevcut.
    #3685609 (hosaf, 19.07.2008 01:47 ~ 01:54)
  15. artık görmek istemediğim kişi ekran içinde.

tamamdır sanat dünyasına iyiliği geçmiştir. tiyatro oynamıştır.gençlerin elinden tutmuştur onları zirveye çıkarmış, seven,sevilen ve de sevdiren olmuştur.

hani ben diyorum kii yani hani yaşım itibariyle dedemden de büyük şimdi.
    git bahçende otur, evinin önünde bitki,böcek yetiştir. bırak artık bunları yaş olmuş 80 yani kaba da olmak istemiyorum, kırıcı da olmak istemiyorum. hani herşey tadında kalsa keşke. mesela hakan şükür galatasaray'ı bıraksa artık tesislerine adı verilse.
    deniz baykal chp nin başından gitse.
    ama olmuyor işte, hep ver hep verr. nereye kadar...
    iyisi mi;
    sen uzaktan izle biz seni yakından da görürüz.
    #3776111 (bu ne yahu, 05.08.2008 23:41 ~ 23:48)

© 2008 - uludağ sözlük

haldun dormen başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. haldun dormen ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu haldun dormen nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» testislerin sivri topuklu ayakkabiyla ezilmesi » alpaslan dikmen » bulent ortacgil » laz » bu ne bohem ya » gsg 9 » fenerbahce ye teknik direktorluk icin basvurmak » sarkisi mother fuckerdan ibaret zenci repci » yaran basliklar » orhan tv » ikircik » ailelerin yazdigi notlar » mayina basip sehit olmak » carriye roxalina » mono » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » himmfs himmfs m kokuyor » kitap okurken muzik dinlemek » kitap yazip bastirmamak » herkes esit dogmustur » 911 » edirne » windows 7 » ncldlbz » hassas terazi nin intikami » uludag sozlukteki sarilar » bobross » dombey » uzak » rolex » musallat olmus sivrisinegi olmus bir yakin sanmak