haci abdullah lokantasi 

kapat
  1. Beyoğlu istiklal caddesi'nde ağa cami'nin olduğu sokaktaki türk ve osmanlı yemeklerini yapan tarihi * lokantadır. Fiyatları biraz pahalı olmasına karşın, yenilen yemek o fiyata fazlasıyla değmektedir. Her istanbul gezisinde ziyaret edilmeli ve şunlar yenilmelidir:
    * beğendili kebap, zeytinyağlı fasulye * ve ayva tatlısı.
    #464279 (hunlu, 26.07.2006 21:19 ~ 24.12.2006 15:09)
  2. sahibi abdullah korundur.. daha doğrusu 3 ortağından biri.
    abdullah korun bu lokantaya en alt kademeden girmiş ve lokantanın patronluğuna kadar yükselmiştir.

hacı abdullah'ın hunkarin kir pilavi son derece meşhurdur.
    envai çeşitteki kompostoların da tadına muhakkak bakılmalı.

hacı abdullahtaki anı defterinden bir kaç ismin ne dediğine göz atalım;

ali kirca 4 subat 1996
    izinlerini almadan benden önce bu deftere izlenimlerini yazan dosların yazdıklarına gözattım.
    Hemen hepsinin ortak paydası Türk mutfağı'nın bu mekanda yaşatılmasından duydukları mutluluktu.
    Bence bütün bu izlenimler ve noktalar, farkında olmadan düşündürücü bir paradoks'u yansıtıyorlar.
    Fransa'da bir lokantaya gidince, "ne iyi burada fransız yemekleri var, yada italyadaki restaurant'da çok şükür ki italyan yemeği yedik" demek nekadar anlamlı olur bilemiyorum.
    Hacı Abdullah'ta bu sözler söylenebiliyorsa durum "ciddi" demektir.
    Umarım Türkiye'deki lokantaları ziyaretlerde, bu izlenimler sıkça dile getirilmez.
    Başarıdileklerimle

bulent arinc tbmm baskani 25 03 2003
    istanbul'un medarı iftarı Hacı Abdullah Lokantasındayım.
    Yıllardır takdirle andığımız bu güzel mekan leziz yemekleri, mükemmel servisi, çok iyi tefriş edilmiş duvar süslemeleri, vitrayları ile Abdullah bey ve değerli çalışanlarıyla mükemmel bir lokanta. Yüzyılı geçmiş bu gelenek en güzel şekilde devam ediyor. Daha nice yıllar başarıyla devam etmesi dileğiyle herkese selam ve sevgiyle...

cetin altan 28 4 98
    istanbul'da tarihsel birikimlerin gönül tadına, kuşaklar boyu ağız tadını ona ekleyen sevgili Hacı Abdullah'ın dost insanlarına içtenlikle...

sansal buyuka 13 08 2003
    Hacı Abdullah Mensuplarına
    Beyoğlu'nda bugün "Nostaljik" bir tur attım. Ağa Cami Sokakta çok uzun yıllar önce "Hacı Salih" olarak bıraktığım lokantayı "Hacı Abdullah" olarak buldum. Adı değişmişti ama raflardaki turşuların, kompostoların, tezgahtaki yemeklerin tadı hiç değişmemişti. Müthiş bir tat aldım. Beyoğlu'nu yeniden yaşadım. Hacı Abdullah'a iş yerime uzak olmasına rağmen her fırsatta gelmeye çalışacağım. Bu geleneği, bu tadı yaşatanları kutluyorum.

yusuf islam 09 05 2002
    Thank you for a wonderful traditional meal and service. May this honorable institution continue to give strength and nourishment to the people of Turkey and the noble history of Islam in this city.

I hope to return one day - insha Allah

garry kasparov 19 12 2001
    Thank you for an opportunity to taste an autentic Turkish food. It was great experience!
    Your famous place is another good reason to visit Istanbul again!
    #513730 (beyazyelkenli, 08.08.2006 18:08 ~ 18:09)
  3. biraz paranız varsa istanbul'da yiyebileceğiniz en güzel yemekleri sunan ve en güzel osmanlı ambiyansına sahip lokanta.
    #2236595 (yagmurda islanan kedi yavrusu, 31.08.2007 18:05)

© 2008 - uludağ sözlük

haci abdullah lokantasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. haci abdullah lokantasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu haci abdullah lokantasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» baslik entry sayisi uyumu » sahaya sirtini donmek » makarna sicmak » ohsss » pasif mukavemet akimi » kara lastik » aziz baskanin alin bunu demesi » karakum » muhlis bey » stadi terketmek » morfin » susuz anadolu ogretmen lisesi » besinci nesil silik » dale don dale » bakir » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » para isteyen dilenciye ben ogrenciyim demek » namussuz aksamlar » fight club » kadinlari cekici yapan detaylar » erkek » bayramdan sonra gelen bayramlasma meraklisi akraba » anket baslik » murat boz bizi de boz » liselilerdeki okulun en deli sinifi biziz iddiasi » gazi kars » cukkaci ahmet hoca » asker karisi olmak » hic param yok » samimiyetsizlik » ertugrul saglam in istifa etmesi