hable con ella 

kapat
  1. "konuş onunla" olarak çevrilmiş 2001 yapımı pedro almodovar filmidir. başrollerini, javier camara, leonor watling, dario grandinetti ve rosario flores paylaşmaktadır.
    #9770 (zeyrek, 14.01.2006 19:10)
  2. orijinal adı hable con ella olan 2002 yapımı etkileyici pedro almodovar filmi.
    #53303 (cikarinbeniburdan, 04.02.2006 17:31)
  3. özgün senaryo dalında almodovara 2. oscar'ı getiren film.
    #108197 (ida, 10.03.2006 01:28)
  4. ispanyol sinemasının kaliteli bir örneği.
    #673972 (defne, 28.09.2006 14:46)
  5. pedro almodovar'a tapma sebeplerinden biri daha.
    bir diğeri için (bkz: todo sobre mi madre) ve de umarım bu seneki güz film festivalinde göreceğimiz yuksek topuklar. (bkz: tacones lejanos)
    #688149 (kedileriseviniz, 03.10.2006 00:38)
  6. en büyük aşk karşılık beklemeden olanıdır, sözünü benimseten bir yapım. belki de psikopatça sevmeli insan, bu ona daha büyük mutluluk veriyor olmalı.
    #1014450 (fewzi1907, 18.12.2006 01:34)
  7. yapısı itibariyle amores perros(paramparca asklar ve kopekler)'e benzeyen ama konu olarak ondan daha net ve temiz olan bir almodovar yapımıdır. birbiriyle hiç alakası olmayan iki insanın enteresan bi biçimde karşılaşıp, tanışıp ilişkilerini ilerlettikten sonra karmaşık olaylar yaşansa da bu iki adamın her koşulda gösterebildiği dostluğun anlatımıdır.
    ayrıca almodovar'in penelope cruz'lu bir başka filmi de bu sene vizyona girmiştir.
    (bkz: volver) ya da donus
    #1085580 (jynxcello, 31.12.2006 16:40)
  8. almadovar ın hastane sahneleri takıntısını tekrar görebileceğimiz harikulade film.
    #1608243 (doksanüç, 04.05.2007 21:52 ~ 21:53)
  9. etkileyici bir filmdir. hasta bakıcı adama kızılsın mı sevilsin mi anlaşılamaz.
    #1739145 (demester, 08.06.2007 01:51 ~ 01:55)
  10. pedro almodovar'ın konuşan, kadın ve erkekleri

sanatsal açıdan sürükleyici, duygusal yoğunluğun dans eden bedenlerden perdeye ve buradan izleyiciye aktığı, dört insanın iki kazayla kaderlerinin kesiştiği şiir tadında bir film.

konuş onunla diyor adam, belki duymaz ama sen konuş ve kadın hep sen konuştun ben dinledim diyor, kadınlar bu filmde sessiz ve derinden birer özne işlevi görüyor. tekiller ve sadece narin ve kırılgan dünyalarında birbirlerinden habersiz ve farklı bir hayat sürmekteler. Erkekler ise toplumda kadınlara yaşatılan acıyı ve çaresizliği, kadınların adına bizzat yaşamakta. Film bu açıdan bakıldığında, erkeklere kadın duygusallığını giydirerek cinsiyetler arası bir hesaplaşma yaratmakta.

"lydia" erkeklerin dünyasına bir başına meydan okuyan, dirençli, gururlu bir kişilik olarak çıkıyor arenaya. karşısındaki boğa kadının her gün toplumda önüne çıkan, o şiddet eyleminin hayvanileşmiş bir cisimleşmesi olarak sunulmakta. sert yüz hatları, bu ataerkil yapının kadını da sonunda ezerek, erkekleşmek ve böylece kadınsı duyarlılığından onu soyutlayarak işlevsiz kılmak gayesini kapalı bir anlatımla dillendirmekte.

"alicia" narin bedenini dans pistinde tüm kadınsılığıyla kullanmakta. Bozulmamış, kirlenmemiş bir kutsallıkta. Kadının farklı bir yönünü izleyiciye yansıtmakta. Zayıflığı ve dişiliği tüm film boyunca yattığı yatakta ortaya saçılmakta. Bu kişilik, güzel yüzü ve vücut hatlarıyla en üstteki ve hep gözlerin üstündeki, toplum içinde yer alan saf ve bir o kadarda harcana bilir kadın portresi sunmakta.

"benigno ve marko"; biri karşılıksız ve safça bir aşk yaşamakta kendi çizdiği dünyasında. Gerçeklerden tamamıyla kopuk kalbiyle yön bulma uğraşısı içinde. Diğeriyse erkeksi yüz hatlarının arkasında tüm duygusallığıyla konuşmak yerine ağlamayı seçmekte. Sevgiyi aradıkları bedenler onlar için asıl sevgisizliğin ve umutsuzluğun kaynağı olarak karşımıza çıkıyorlar filmde. Sonuç ikisi içinde kaybediş oluyor.

Renksizleşiyor birden perde. benigno'nun anlatımında, sessiz bir süreçte erkeğin kadın karşısın da küçülmesi ve savunmasız bir bedende, görselliğinde verdiği etkiyle, çaresizliğini gözlere ziyan bir dışa vurumla sunuyor ve erkeğin kadın bedeninin kusursuzluğu karşısında ve erişilmezliği gerçeğiyle onun koruyuculuğunda kaybolması, sınırları yıkan bir görsellikle sunuluyor izleyiciye.

Başladığı gibi bitiyor perdenin açılmasıyla. o bitiş belki de yeni bir başlangıcın ilk adımları gibi, sahnede yan yana ilerliyor doyumsuz müzik eşliğinde. biterken gözde ve kulakta unutulmaz tatlar bırakıyor seyircinin, almodovar'ın konuş onunla'sı.

----- hable con ella( konuş onunla ) ----- *
    #1979989 (bluevelve, 21.07.2007 18:09)
  11. bu film dunya sinema tarihinde seneler sonra cok dikaktlice incelenecek, cok guzel, cok orjinal, cok duygusal. daha yazmayacam, izlemenizi oneriyorum.

4 farklı yasam
    1 nokta da
    onlar da bizim gibi birileri, ne süsleri var, ne de maskeleri...
    #1981978 (duygusuz, 22.07.2007 00:22)
  12. bugun mtv turkiye de gosterilecek olan film.
    #2944721 (bilmem, 03.02.2008 21:53)
  13. müzikerini vicente amigo yapmıştır.
    #2950057 (nocturnal Concerto, 04.02.2008 20:04)
  14. büyük bir beklentiyle izlemem sonucu, biraz hayal kırıklığına uğratmış filmdir. hastabakıcı rolündeki kişinin * eylemlerini etik bulmadığımdan, onu sempatik gösterme çabasını da hoş karşılamadım ki öykünün temelleri de buna dayanıyor. iyi bir ispanyol filmi izlenmek isteniyorsa en la ciudad sin limites tercih edilmelidir kanımca.
    #3117389 (ave maria, 10.03.2008 02:40)
  15. (bkz: modern romeo ve juliet)
    almodovar'ın her zamanki gibi araya güzel ve anlamlı imgeler koyduğu özgün konusuyla ilgi çeken bir film. gerçekten de modern bir romeo ve juliet ortaya koymuş.
    #3426737 (barutyiyici, 21.05.2008 14:14)
  16. her şeyin yerli yerinde olduğu ve içinden bir şey çıkarılsa tüm ahengin kaybolacağı görüntüsü veren leziz bir almodovar filmi.

almodovar sinemasını tanımayanlar, son derece rahatsız edici bir ilişkinin anlatıldığından dem vurmakta.

ancak benim izlediğim almodovar filmlerinin içinde yine en az marjinal olanıydı bu.

zaten bence o da önemli değil, zira konudan çok anlatış biçimine bakarım ben.
    son dönemde oldukça popüler olan alakasız görünüp tesadüfen kesişen hayatlar temalı filmler içinde benim ayrı bir yere koymaktayım hable con ella'yı.

çünkü hiçbir zorlama ay da ekstra çaba hissetmiyorsunuz kesişme hikayesinde.

ipek bir kumaşın tende bir ferahlık bırakarak engelsiz biçimde akıp gitmesi gibi hikaye sürüp gidiyor.
    son olarak anlatış tarzıyla sanki fatih akın'ı ve yasamin kiyisinda filmini etkilemiş gibi geldi bana.
    #3482432 (zongulca, 02.06.2008 12:16)
  17. konus onunla isimli pedro almodovar filmi la mala educacion (kotu egitim) isimli filmiyle bizi ayrıca etkileyen yönetmen Hable con ella da tüm ipleri kopartır. film süresince maksimum bir yığın duygu size eşlik edebilir gerçekliğini sorgulayacağınız olaylar eşiğinde düşüncelere boğulabilirsiniz, fakat sizin yorumunuza kalmadan tüm olaylar sonuçlanır ve suratımıza sadece bir seyirci olduğumuz gerçeği şiddetli bir tokat kıvamında iner. tek kelimeyle muhteşem bir filmdir. buna da ağlanır mı? diyeceğiniz şeylere ağlamanız 'bu' filmde 'o' müziklerle muhtemel.
    #3531961 (Siren, 13.06.2008 04:37 ~ 04:38)
  18. aylardir tek bir film bile izleyememis beni yerime mihlamis, sarsmis derin derin dusundurmus bi filmdir kendisi..
    muzikleri tekrar tekrar dinlenilecek ve her defasinda sizi filmin icine alacak kadar guzeldir.
    (bkz: alberto iglesias)
    #3629894 (yalnizlik mavisi, 06.07.2008 23:40)

© 2008 - uludağ sözlük

hable con ella başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. hable con ella ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu hable con ella nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» idmanin nese kaynagi olan futbolcu » tanri ile peygamber diyaloglari » iblisname » oedipus kompleksi » inkpinkzink » self sufficient » drumstylo » wbc ibf wbo wba konfederasyonlari » adsl devrimi » krispi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci