bugün

Güdül, Ankara ilinin kuzey batısında yer alan bir ilçesidir.ilçe, Anadolu Selçuklu hükümdarlarından 1. Mesut'un eniştesi ve Ankara Emiri olan Şehabüldevle Güdül Bey tarafından şimdiki yerinde, tahminen 850 yıl evvel kurulmuş olup, 1 Eylül 1957 yılına kadar Ayaş ilçesine bağlı bir nahiye iken aynı yıl 7030 sayılı Kanun ile ilçe olmuştur. Güdül ilçesi, 4 belediye ve 23 köy olmak üzere toplam 27 yerleşim biriminden oluşmaktadır.
nüfusa kayıtlı olduğum ilçe,yıkıldı yıkılacak eski evleri, kirazı, mağaraları ve cin fikirli insanlarıyla ünlüdür. (bkz: hayvanın midillisinden insanın güdüllüsünden kork)merkezin nüfüsu nerdeyse belediyeliklerinin nüfüsuyla aynı sayıdadır.
leblebisiyle, domatesiyle, biberiyle ve üzümüyle meşhurdur. osmanlı sarayına üzüm hep bu ilçeden gider ve bağcıbaşılar bu ilçeden çıkarmış. bolu ile ankara arasında şirin bir beldedir. orhan pamuk'un yeni hayat kitabının bir bölümü burada geçer. ilçe merkezine geldiğinizde meksika sınırına geldiğiniz tribini yaşarsınız. ki eskiden güdül girişindeki yeşilöz bizim ağızla keşenözün eski adı xanostur. rumlardan bile eski frigler devrinden kalma bir yerleşim alanıdır. bozulmamış köy hayatını bu ilçenin köylerinde doya doya doya yaşayabilirsiniz.
ilçenin kuzey tarafları cennet gibi olan ankaranın bir ilçesidir. ilçenin kuzeyindeki sorgun barajı gidilesi görülesi bir mekandır.
kirazlarıyla da ünlü olan, ankara ya 70 km uzaklıktaki ilçe. kiraz festivalleri de yapılır. bu festivallere katılanlar bol bol kiraz yer. sonra leblebi dağıtılır ki millet cır cır olmasın. hatta bu festivallerden birinde nuray hafiftaş la tanışmışlığım bile vardır.
ADALIKUZU
AFŞAR
AKBAŞ
AKÇAKESE
BOYALI
ÇUKURÖREN
GARiPÇE
GÜZEL KÖYÜ
HACILAR
KADIOBASI
KAMANLAR
KARACAÖREN
KAVAKÖZÜ
KAYI
KIRKKAVAK
MEYVABÜKÜ
ÖZÇALTI
ÖZKÖY
SALiHLER
SAPANLI
TAHTACIÖRENCiK
TAŞÖREN
YELLi

adlı köylere sahip bir ankara ilçesi.
"keşenözden iniverdim güdüle" yani "eminem" türküsüyle bilinen; ankaranın ayaş, beypazarı, kızılcahamam gibi büyük ilçelerinin arasında kaldığından gelişmemiş durumda olan, kirazı ile ünlü ilçenin adı
memleketim. ankaranın kuzey batısındaki şirin ilçesi. mağaraları, sivri biberi, leblebisi, domatesi ve üzümüyle meşhurdur. frigler döneminde xanos bugünkü adıyla güdül ün yeşilöz kasabası ya da yerel adıyla keşenöz civarında anadolu selçuklu sultanı 2. mesud un eniştesi güdül bey tarafından kurulmuştur. (bkz: adalıkuzu)
"keşenözden iniverdim güdüle" yani "eminem" türküsüyle bilinen; ankaranın ayaş, beypazarı, kızılcahamam gibi büyük ilçelerinin arasında kaldığından gelişmemiş durumda olan, kiraz
aşağıdaki linklerden ulaşılabilen ankara nın bir ilçesi

http://www.gudul.gov.tr

http://www.gudul.bel.tr

tr.wikipedia.org/wiki/Güdül,_Ankara
ilçeye (güdül) bağlı beldeler:

-ÇAĞA
-SORGUN
-YEŞiLÖZ

köyler:

-adalıkuzu
-afşar
-akbaş
-akçakese
-boyalı
-çukurören
-garipçe
-güzelçiftlik
-hacılar
-kadıobası
-kamanlar
-karacaören
-kavaközü
-kayı
-kırkkavak
-meyvabükü
-özçaltı
-özköy
-salihler
-sapanlı
-tahtacıörencik
-taşören
-yelli
giresun'un dereli ilçesine bağlı bir köy.

· dereli nerede?

kaynak:

· tarimziraat.com/giresun

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: dereli/#13030306)
giresun'un doğankent ilçesine bağlı bir köy.

· doğankent nerede?

kaynak:

· tarimziraat.com/giresun

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: doğankent/#13030310)
Sacta veya tandırda pişirilen mısır ya da buğday unundan yapılan bir tür ekmek.
Ankara'nın en güzel ilçelerinden biridir. ilçe merkezinde restore edilmiş birbirinden güzel bahçeli evleri, her bahçede dut ve kiraz ağaçları, otantik sokaklarıyla mutlaka görülmesi gereken nadide bir yerdir. bu bölgede bulunan inönü mağaraları da görülmeye değer. henüz turizme açılmamış olması ücretsiz keşif için de iyi bir fırsat olabilir. üstelik olta takımınızı da yanınızda götürürseniz balık tutma keyfi de yapabilrsiniz. bir ırmağın kenarında 90 derece açıyla yükselen bir tepenin eteklerinde bulunan bu mağaralara ulaşmak için ise ankara'dan 70 km'lik bir yolculuğa ihtiyacınız var. Öte yandan leblebinin anavatanı olan bu ilçe merkezinde bugün sadece bir adet leblebi imalathanesi bulunmakta. giderseniz mutlaka buradan taze leblebi almayı ihmal etmeyin. Ancak burada yetişen leblebiler bugün çorum leblebisi adı altında sofralarınızı şenlendiriyor olabilir. ilçe halkıyla konuşursanız leblebilerinin çorum leblebisi adı altında markalaşmış olmasına çok içerlediklerini göreceksiniz.
Ankara ilcesidir. Nüfusa kayıtlı olduğum yerdir. Uzun zamandır gitmedigim yerdir. Küçükken gittiğimde arifcavus enistem ata bindirirdi beni pek severdim. En son geçen yıl piknige gittik. Her yıl geleneksel piknik şeyimiz vardır da.
bünyesinde türk kaya resimlerini barındıran bir ankara ilçesidir. rahmetli servet somuncuoğlu, 250'den fazla alan gezisi yapmış, güdül için gördüklerim içerisinde zenginlik bakımından ilk 10'a girer demişti. tespit edilebilen alanda onlarca kurgan vardır ve ikisi hayli büyüktür. kaya resimleri içerisinde göktürk-yenisey yazıtlarının yazıldığı alfabe ile yazılmış ufak yazıtlar da mevcuttur. tarihlendirilmesi yaklaşık olarak isadan önce 3000 yıllarına yapılmaktadır.

yani güdül dediğin yer, en az 5000 yıldır türk toprağıdır. belgesiyle kanıtıyla orada yatıyor.
bir dönem haritacıykene, salihli köyünün insanlarına hayran kaldığım ilçe. haritacılığın verdiği çok yer görme vesilesinin bana edindirdiği fikre göre; karakter seviyesinin çok yüksek olduğu bir köydür burası.
komşusu beypazarına nazaran daha yeşil ve daha güzel bir doğası olan ankaraya bağlı ilçe.
tabi kıyıda köşede kalıp pek o kadar ilgi görememesinin nedeni ticari anlamda gelişmiş olmaması.
Azerice ayağı sakat kişiler için kullanılan kelime.
Nisan 2020de sakin şehirlere eklenmiştir.
ismi ilginç gelince görsellere baktım. eski evler felan. güzel bir yere benzeyen ilçe.
güncel Önemli Başlıklar