gun eksilmesin penceremden 

kapat

1. cahit sıtkı tarancı'nın otuz beş yaş kıvamındaki şiiri.

Ne doğan güne hükmüm geçer,
    Ne halden anlayan bulunur;
    Ah aklımdan ölümüm geçer;
    Sonra bu kuş, bu bahçe, bu nur.
    Ve gönül Tanrısına der ki:
    Pervam yok verdiğin elemden;
    Her mihnet kabulüm, yeter ki
    Gün eksilmesin penceremden!
    #282570 (atipik, 27.05.2006 14:58)
  2. yaşama sevincini ve kederi güzel anlatan bir şiirdir. ezberlenesi şiirlerdendir
    #595878 (paradigma, 31.08.2006 20:37)
  3. sezen aksu'nun, sözleri aysel gürel'e bestesi onno tunç'a ait olan, ah mazi isimli şarkısında da geçer.

bir hasret ki her sabah gün ağarırken ben
    dilerim yeter ki gün eksilmesin penceremden
    bir nezaketli ince söz duyar da belki ah
    o sararmış resmin hayat bulur yeniden
    #1120941 (Jassemine, 07.01.2007 20:42)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

gun eksilmesin penceremden başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. gun eksilmesin penceremden ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu gun eksilmesin penceremden nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about gun eksilmesin penceremden. Copyrights of the articles are belong to their authors.