grateful dead 

kapat
  1. the dead olarak da bilinen grup. bob dylan'ın birçok şarkısını coverlamışlardır ve 80'li yıllarda, dylan'la beraber bir de albüm çıkarmışlardır: "dylan and the dead." bob dylan da kendileri hakkında şöyle şeyler söylemiş:

"tuhaf bir şekilde, bazen bir şarkımın coverını duyuyorum ve biz de bunu yapabiliriz diye düşünüyorum. başkası benim şarkımı yorumlamak istiyorsa, neden ben de yorumlamayayım ki? düzenlemelerin bazılarını beğeniyorum. grateful dead benim bir dolu şarkımı yaptı. biz de onların yaptığı düzenlemeyi aynen uyguladık, çünkü bu işi benden iyi yapıyorlardı. jerry garcia, en kötü kayıtlarımda bile, şarkıyı duyabiliyor, oraya gömülü olan şarkıyı. o yüzden bir şeyi daha farklı söylemek istiyorsam, grateful dead'in albümlerini dinliyorum ve hangi şarkı olacağına karar veriyorum. bunu asla kendi albümlerimle yapmıyorum, yani kendi albümlerimi dinlemiyorum."
    #1076470 (louis cyphre, 29.12.2006 19:24)
  2. "blues for allah" adlı albümleriyle-ki 1975 tarihlidir yanılmıyorsam- harbiden aşmış gruptur. uzun parçalar, gitar soloları...muhteşemdir.
    #1347737 (nefti filhakika, 25.02.2007 19:28)
  3. 1976 tarihli canlı kayıt albümü de tekrardan "Live at the Cow Palace: New Year's Eve 1976" ismiyle yayımlanmıştır.
    şu linkten de albümdeki bazı parçaları dinlemeniz mümkün:
    http://www.popmatters.com...d-live-at-the-cow-palace/

ve ayrıca tabiki ve illaki: (bkz: blues for allah)

http://www.dead.net/
    #1383661 (nefti filhakika, 07.03.2007 07:47)
  4. konserleri ayin şeklinde geçen, uyuşturucudan kafayı yemiş fanlara sahip güzide grup(grup üyeleri de aynı dertten muzdariptir). fanlarına deadhead denir. verdikleri konserler genelde doğaçlama halinde geçer,bu konserler çoğu zaman beleş de olduğu için polisle başları sık sık belaya girmiştir.
    (bkz: jerry garcia)
    #2519774 (one after 909, 26.10.2007 14:02)
  5. konserlerinde dengesiz bağırtıların olduğu kişi.
    #3644508 (HicbirSeyGorunduguGibiDegildir, 10.07.2008 02:56)
  6. last fm sayesinde tanıştığım günden beri en sevdiğim gruplar arasında yer alan hippi grup.
    #4677504 (picasso moon, 10.02.2009 18:20)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

grateful dead başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. grateful dead ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu grateful dead nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about grateful dead. Copyrights of the articles are belong to their authors.