gozluk takmak 

kapat
  1. insan gözünde görme ile ilgili kusurlar olduğunda göz doktorlarının yazdığı reçete gereğince yapılan eylem. ilk başlarda zor,bunaltıcı,rahatsız edici gibi gelse de sonraları alışılır.
    (fightordie die, 21.03.2007 19:39)
  2. soğuk ortamdan sıcak ortama girildiğinde buhulanmaya neden olan bir durumdur. Bu durum sıcaklığa göre bi sürede yok olur. Ayrıca gözlük yerine lensde kullanılabilir zira zararı olduğu söylentileri dolaşıyor şu sıralarda...
    (parisienne, 21.03.2007 19:59)
  3. kimisi için GÖRME , kimisi için ise GÖRÜLME yöntemi...
    (mehmetimal, 21.03.2007 20:05)
  4. yıllarca gözlükle yaşamış bir insan için rutindir.Kırıldığında ise yenisi alınana kadar geçen süre tam bir işkencedir.
    (nekrofili, 21.03.2007 20:10)
  5. Küçükken hep özendiğim, kullanmaya başladıktan yıllar sonra ise bıkkınlık veren eylemdir.
    (alavan, 21.03.2007 20:16)
  6. benim bir gözlüğüm var
    sol camı kırıldı
    taktığım zamanlarda içini gösteren adeta...
    (corpsebride, 21.03.2007 20:36 ~ 20:40)
  7. dünyaya iki tane kıçı kırık camın arkasından bakmak.
    (SamedeY, 08.02.2008 12:04)
  8. gözlüğün sürekli kirlenmesi ile dünyayı bombok görmye sebep olay. ya da biri ağzımıza sıçarken bok bulaştırmıştır gözlüğümüze ondan öyledir, bilemem.
    (mta88, 08.02.2008 12:11)
  9. ilk başta alışmak zordur. hatta toplum içine çıkıldığında çekinilebilir ama biraz zaman geçtikten sonra zaten bir parçanız olmuştur.
    (miel, 08.02.2008 12:16)
  10. beni şapken şeker yapan hadise dicem ama, şeker yerine yazılacak "çok boktan" anlamında bi kelime bulamadığım için deyimi orjinal haliyle yazayım dedim. an itibariyle gözlüklenmiş biri olarak hemen geldim, başlık gutusuna "gözlük takmak" diye arattım * konu çıkınca pek bi sevindim yazayim allah dedim.
    allam bi gözlük bi insana bukadar mı yakışmaz. fular taktım pipo içtim, elime bi kitap alıp kendime baktım aynadan, kitabı okur gibi yaparak. hani o kadar entellektüel bi insanım, okadar çok kitap okuyorum ki gözlerim bozuldu gözlük takıyorum, buna rağmen kitap okumaktan vazgeçmedim öyle bilgili, öyle ulu bi kişiyim imajı vermek için. olmayınca olmuyor demek ki. o yüzden şükrediyorum yüce mevlaya; devamlı takmamı gerektircek bi sorunum olmadığı için. "O" isteseydi kavanoz dipli gözlük takmak zorunda da kalabilirdim en nihayetinde. çok şükür lailaheillaaah
    (ahey ahey tey, 17.04.2008 19:34)
  11. hafiften kel kişilere çok yakışır.
    (bi biskreme verdim, 17.04.2008 19:37)
  12. dalgınlıktan ötürü çok gözlükle yüzümüzü yıkadık çooook.
    (solakzade, 17.04.2008 20:01)
  13. yonja ve benzeri sitelerde dikkat çekmek için olsa gerek, ev'in için de güneş gözlüğüyle çekilmiş kurtlar vadisi gençliği'nin bir ton resmi yer alır.
    (trajikomik, 17.04.2008 20:40)
  14. birkaç ay önce takmaya başladım. insanların görüşleri değişiklik gösterdi. kimisi çok şirin olmuşsun dedi. kimisi ne lan bu, dedi. kimisi yakışmış, kimisi yakışmamış dedi.
    lakin, her şey bir yana; beyinsizin teki aynen şöyle dedi:

+ çıkar bakim bi' gözlüğü...
    - evet çıkarttım.
    + tak şimdi.
    - taktım.
    + olum hiç yakışmıyo ki.
    - olabilir.
    + e niye takıyorsun mal mısın?
    - ciddi misin sen?
    + evet olum takma mal mısın salak mısın?
    - haklısın tabi.
    ...

gözlük taktıktan sonra, entellektüel bir insan olmaya başlarsınız yahut etrafınızdaki insanlar sizi öyle sanmaya başlar. gözlük takmadan önce, her öğle yemek yediğim yerdeki eleman "ne çalıyon, gitar mı çalıyon? bizim arkadaşın oğlu da iyi çalıyo." tipi müzik muhabbetleri yaparken, birkaç ay sonra gittiğimde beni tanımayıp "okuyor musun, ha dershanedesin yani. en son kimin kitabını okudun mesela?" tipi muhabbetlere girmiştir.
    ayrıca kendi cinsinize olan zevk anlayaşınız değişmeye başlar. bu, belki bir zorunluluk olarak ortaya çıkar. mesela, bundan önce açıkçası gözlüklü bayanlar çok hoşuma gitmezdi. ancak gözlük taktıktan sonra, her gözlüklü bayana bakabileceğimi, hepsiyle muhabbete girebileceğimi düşünmeye başladım. bir nevi gözlük kardeşliği gibi bir tırt meydana çıkmıştı.

lafın özü, gözlük bana yakıştı mı, yakışmadı mı tipi şeyleri kafaya takmak yerine, gözlük takılmalı; gerisine pek karışılmamalı. hoş değil tabi göz bozukluğu, yaradan kimseye vermesin.
    (yumusak falan degil bu g, 08.05.2008 19:12)
  15. genelde lens takmanın tercih edilmesidir...
    (crazyhodja, 08.05.2008 19:18)
  16. (bkz: kapalı gözlük)
    (grand ekinoks, 08.05.2008 19:19)
  17. yeni başlayanların iğrenç esprilere katlanmak zorunda olduğu durum.

kişi gözlük takmıştır ve arkadaş ortamına gözlükle ilk kez girer.

- selam millet
    - aleyküm selam, hoşgeldin
    - hoşbulduk, nasılsınız ?
    - iyi çok şükür, seni sormalı
    - bende iyiyim saolun.
    - hayırlı olsun pimapen yaptırmışsın.
    - ananı..(bu anlayan için tepki)**

edit: oha lan bunun mağduruyum ben, yuh yani.
    (sultanfirardasenneredesin, 08.05.2008 19:21 ~ 09.05.2008 23:23)
  18. takan kişinin yerine göre statüsünü, değiştiren araç. sınıfta ''innek'' olarak adledilen kişi, herhangi bir tartışma ortamında; zeki, düşünür biri olarak görülebilir.
    (nefaki, 08.05.2008 19:24)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» kapat lan sozlugu » tartisma uzadikca artan desibel » kursun gecirmez sapka » mucho grande » west bromwich albion » father tunde » ac milan » sampanya patlatma cezasi » uzun sacli erkege ibne diyen zihniyet » kokteyllerde etrafa gulucuk sacan insanlar » uyumak » abdullah gul » sozlukteki mallar » labina mitevska » film izlemek » soyut insan » entry fakiri » brick top » rapidmatik com » kralice 2 elizabeth » harcsiz pasaport belgesi » arda turan » mezarlikta zengin fakir ayrimi » abdullah gul un ilk defa smokin giymesi » decir » performans bisiklet » bir tutam baharat » seviyesizligin siniri » ermeni mutfagi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa