good will hunting 

kapat
  1. ismi türkçeye can dostum olarak çevrilen film bir dahinin hayat karşısındaki aldırmaz tavrını gözlerönüne seriyor... mit'de bir profesörün çocuğu keşfiyle gelişen filmin başrollerinde oscarlı oyuncular Robin Williams, Minnie Driver'la Matt Damon ve Ben Affleck rol alıyor.. konusu itibari ile özgün bir yelpazede kendini gösteren film gösterime girdiği yılda sanırım 2 dalda oscar almıştı...
    #88169 (original, 25.02.2006 21:05)
  2. izlenesi bir filmdir. matt damon un performansı da dikkat cekicidir. fakat yine de islenen "zeki ama kesfedilmis", "serseri ama iyiliksever" kliseleri bazen insanı tırmalar, kasındırır.
    #88192 (sosyoklon, 25.02.2006 21:21)
  3. will in arkadaşı barda kızla konuşmaya çalışırken ordan araya giren bi zengin zibidisine will in verdiği ayar unutulmazdır
    aynı will iş başvurusunda yine kendini aşmış bir vaziyette anlatır neden o işte çalışmaması gerektiğini...
    güzel filmdir, tekrar tekrar izlendiğinde dahi insanı sıkmaz.
    #225593 (devrim, 09.05.2006 20:12)
  4. Neden Ulusal Güvenlik için çalışmayasın ? sorusuna will hunting 'in verdiği cevap müthiştir.

Diyelim ki çalışıyorum. Biri masama bir şifre koydu. Kimsenin çözemediği bir şey. Şansımı deniyorum ve belki de çözüyorum. işimi iyi yaptığım için memnunum. Ama belki o şifrede... Kuzey Afrika ya da Orta Doğu'da asi bir ordunun yeri yazıyordu. Yeri öğrenince asilerin saklandığı köyü bombalıyorsunuz. hayatımda hiç görmediğim 1.500 kişi ölüyor. Politikacılar bölgeyi emniyete almak için(!) asker gönderiyor. Çünkü umurlarında değil. Ne de olsa onların çocuğu gitmeyecek. sıcak çatışmaya kendileri katılmayacak. Geri geldiğinde, emek verdiği çiçeğin... gönderildiği ülkeye ihraç edildiğini görecek. Kıçına kurşun sıkan adamın işini çaldığını görecek. Çünkü o günde 15 sente mola vermeden çalışmaya razı. bu arada oraya gitmesinin tek sebebinin ucuza petrol satacak bir hükûmeti iş başına getirmek olduğunu anlayacak. Tabii petrol şirketleri yerel fiyatları yükseltmek için uğraşacak. onlar iyi kar edecek ama bunun arkadaşıma faydası olmayacak. Değerli zamanlarını petrolü getirmek için harcayacaklar. Hatta belki sarhoş bir kaptanla bile anlaşabilirler. Martini içip buz dağları arasında slalom yapmayı seven biri. Çok geçmeden bir yere çarpıp petrolü dökecek...ve Kuzey Atlantik 'te bütün deniz yaşamını yok edecek. Arkadaşım işsiz kaldığından benzin alamayacak. iş görüşmelerine yürüyerek gitmek zorunda kalacak. Kıçındaki kurşun yüzünden canı çok yanacak. Bu arada açlık çekecek, çünkü yiyebileceği tek şey aş evinde ona verecekleri tek şey... Kuzey Atlantik'teki balık leşleri olacak. Ama benim aklıma daha iyi bir şey geldi. En iyisi arkadaşımı öldürelim gitsin. işini de yeminli düşmanına verelim. Benzin fiyatını yükseltelim, köyleri bombalayalım...yavru fokları sopayla dövelim, ve Ulusal Güvenliğe katılalım. Başkan bile olabilirim.
    #381461 (roy mustang, 28.06.2006 15:42 ~ 16:01)
  5. senaryosunu matt damon ve ben affleck 'in yazdığı film. matt damon tamam da ben affleck? şaşılası..
    #381517 (roy mustang, 28.06.2006 15:56)
  6. will ve sean ın bütün konuşmalarının özellikle seanın ölen karısı hakkında konuştuğu anın kafalarda yer yapabileceği, soundtracklerinde "elliott smith" i gördüğümüz izlenmeye değer 1997 yapımı ödüllü filmdir.
    ***O mükemmel değil. Sen de mükemmel değilsin. Asıl soru birbiriniz için mükemmel olup olmadığınız
    daha niceleri...
    #381653 (yazasım varrr çok, 28.06.2006 16:48 ~ 01.07.2006 09:18)
  7. kasaba ve mayis sikintisi filmlerinden sonra, kendini aşarak, cannes da jüri özel ödülünü kazanmış, uzak filminin yönetmeni* nbc nin, altın palmiyeyi kaptırdığı fil filminin yönetmeni gus van santın elinden çıkan prodüksiyon.
    #616689 (zinani, 08.09.2006 11:42)
  8. will ve arkadaşlarının, amerika'nın meşhur taş basketbol sahalarında başka mahalle çocuklarını öldüresiye dövdüğü, will'in, sevdiği, harvard'lı, babası zengin kıza sürekli yalanlar söylemesi ve psikologlarla girdiği tedavi seansları üzerine kurulu; will'in, çevresine karşı uyumsuzluğunu ve aksiliğini yansıtan; zekasını kullanıp büyük bir matematik profesörü olabilecekken aklından çoban olmayı geçirmesinin sebebinin filmin sonlarına doğru seyircinin gözüne soka soka gösterildiği, sevgi, arkadaşlık, şefkat üzerine işlenmiş, matt damonve robbie williams'ın, tanınmışlıklarının hakkını verecek hal içinde fevkalede rol yaptıkları, en iyi erkek ve en iyi yardımcı erkek oyuncu ödüllerine sahip * * , en son trt de öncesinde cine 5de gösterilmiş gus van sant filmi.
    #619098 (zinani, 09.09.2006 11:00 ~ 06.10.2007 22:15)
  9. matt damon'ın grigori perelman zekasına sahip gözüktüğü film.
    #1096663 (zinani, 02.01.2007 23:55)
  10. gelmis gecmis en iyi psikoloji filmi. matt damon ve robin williams da dokturunce seyrine doyulmayan bir basyapit ortaya cikiyor haliyle. filmin adini can dostum diye cevirme fikrini ortaya kim attiysa alnindan opmek lazim. gerci 40 days and 40 nights adli filmi elim belim bagli diye ceviren adamdan pek bir performans beklememek gerek.
    #1731730 (yozishanko, 06.06.2007 05:02)
  11. en beğendiğim filmler arasında nadide bir yeri var ve benim için çok özel bir film. gerçek hayatta bu kadar çabuk bir hastayı kendisiyle yüzleştirip özgür kılamıyorsunuz, bu zaman ister; ancak yine de o dönemi, sancılarını, çocuğun kendini arayışını ve savunma mekanizmalarının kırılışını çok çok iyi vermiş. karakterler cuk diye oturmuş, roller oyunculara çok yakışmış. yer yer sizleri sıkabilecek diyaloglar olabiliyor ve şurası keşke böyle olsaymış diyebiliyorsunuz; ama duyguları verişiyle senaryoyu işleyişiyle, oyunculuk performansıyla ve çekim kalitesiyle nadir çıkan filmlerden biri.
    #1762485 (peytonpeyton, 13.06.2007 11:37)
  12. --spoiler--
    it's not your fault.
    --spoiler--
    #2746954 (muhterem fil, 25.12.2007 23:05)
  13. filmin belki de en harika konuşmasının geçtiği yer; http://www.youtube.com/watch?v=ifuTFhCyEkM +
    #2779303 (fatal, 02.01.2008 13:22)
  14. diyalogları, içtenliği, müzikleri ve enfes tespitleri ile çok güzel bir film.

--filmin gidisati hakkinda bilgiler iceren yorumumuz izlemeyen okumasin--

Televizyonda da birçok kez yayınlanmış bir film, yani herkes haberdardır. Etkileyici, özellikle senaryosu müthiş. Böyle bir senaryo Ben Affleck ile Matt Damon dan çıkmış o da şaşırttı oldukça.

Oyunculuklar hakkındaki fikrim; donuk ifadeli Matt Damon bence iyi rol çıkarmış, Robin Williams ise tam bu rollerin adamı zaten. Ben Affleck bile kendisini sevdirebiliyor.

Kasvetli bir geçmişe sahip olan gizli dahi Will (Matt Damon), bunun da etkisiyle insanlarla arasına duvarlar örmekte usta. Tabii zevk-ü sefa için vakit geçirdiği -değer de verdiği- bir arkadaş çevresi var ama esas benliğini dışa vurmuyor. işte bu noktada Robin Williams üstad geliyor ve kilidi açıyor, ama ne açış. Will ile Sean (Robin Williams) ın yaptığı her konuşma ezberlenesi güzellikte ve derinlikte.

Sean ın da dediği gibi, her şeyden evvel dürüstlük geliyor Will ile olan dostluklarında. Önce Sean kalbini açıyor ve Will de dayanamayıp içini dökmeye başlıyor. Bu arada Sean ın aşk konusunda müthiş tespitleri var:

"Önemli olan senin mükemmel olman değil yahut o'nun mükemmel olması da değil. Önemli olan birbiriniz için mükemmel olmanız." bu cümle çok şeyler ifade ediyor, harikulade.

Filmde en güldüren sahne Harvard öğrencilerinin takıldığı bir barda arkadaşını tarih bilgisiyle ezmeye çalışan tipe Will in verdiği ayardı. "O söylediklerini şu kitabın şu sayfasından ezberlemişsin" deyip sonraki senelerde de derslerde neler anlatılacağını teker teker anlatması karşıdakinin tüm karizmasını yerle bir etti tabii smile.gif En sonda da Skylar (Minnie Driver oynuyor) ın telefon numarasını aldığını elemana gösterip lafı sokması da çok komikti.

Bir de Sean ın karısına olan aşkını anlatırken "Geceleri sürekli osururdu, bir keresinde o kadar yüksek sesle osurmuştu ki kendi sesine uyandı ve "sen mi yaptın?" diye sordu" demesiyle devam eden bu sohbette komiktir. Fakat daha önemlisi Sean ın "O öleli kaç yıl oldu ve benim hatırladığım şeye bak, aslında bu ufak şeyler bizi birbirimize bağlayan nüanslardı." diye bağlaması da o kadar gülmeden sonra insanı duygusal bir derinliğe gark eder.

Ayrıca Will in iş başvurusunda karşılaştığı "Neden ulusal güvenlikte çalışmayasın?" sorusuna verdiği cevap enfesti:

"Zor bir soru, ama şansımı deneyeyim. Diyelim ki çalışıyorum. Biri masama bir şifre koydu. Kimsenin çözemediği bir şey. Şansımı deniyorum ve belki de çözüyorum. işimi iyi yaptığım için memnunum. Ama belki o şifrede Kuzey Afrika ya da Orta Doğu'da asi bir ordunun yeri yazıyordu. Yeri öğrenince asilerin saklandığı köyü bombalıyorsunuz. Hayatımda hiç görmediğim 1 500 kişi ölüyor. Politikacılar bölgeyi emniyete almak için asker gönderiyor. Çünkü umurlarında değil. Ne de olsa onların çocuğu gitmeyecek. Sıcak çatışmaya kendileri katılmayacak. Kıçına kurşunu yiyecek olan Güney mahallesinden bir çocuk olacak. Geri geldiğinde, emek verdiği çiçeğin gönderildiği ülkeye ihraç edildiğini görecek. Kıçına kurşun sıkan adamın işini çaldığını görecek. Çünkü o günde 15 sente mola vermeden çalışmaya razı. Bu arada oraya gitmesinin tek sebebinin ucuza petrol satacak bir hükümeti işbaşına getirmek olduğunu anlayacak. Tabii petrol şirketleri yerel fiyatları yükseltmek için uğraşacak. Onlar iyi kâr edecek ama bunun arkadaşıma faydası olmayacak. Değerli zamanlarını petrolü getirmek için harcayacaklar. Hatta belki sarhoş bir kaptanla bile anlaşabilirler. Martini içip buzdağları arasında slalom yapmayı seven biri. Çok geçmeden bir yere çarpıp petrolü dökecek ve Kuzey Atlantik'te bütün deniz yaşamını yok edecek. Arkadaşım işsiz kaldığı için benzin alamayacak ve iş görüşmelerine yürüyerek gitmek zorunda kalacak. Kıçındaki kurşun yüzünden çok canı yanacak. Bu arada açlık çekecek çünkü yiyeceği tek şey aşevinde ona verecekleri Atlantik'teki balık leşleri olacak. Ama benim aklıma daha iyi birşey geldi. En iyisi arkadaşımı öldürelim gitsin, işini de yeminli düşmanına verelim. Benzin fiyatlarını yükseltelim, köyleri bombalayalım, yavru fokları sopayla dövelim ve Ulusal Güvenlik'e katılalım. Başkan bile olabilirim."

Filmin sonu da oldukça güzeldi, Sean ın yolundan gitti Will.

--okudugunuz icin tesekkurler--
    #2779349 (paradigma, 02.01.2008 13:43)
  15. tekrar tekrar izlenebilecek, izlenmesi gereken bir film.
    #2779350 (neazadem, 02.01.2008 13:43)
  16. matt damon ve robin williams' in karşılıklı sahnelerinin çok güzel diyaloglara sahip olduğu, izlemesi keyifli filmlerdendi.
    will'in zekası yüzünden "seçmesi gereken hayat" ve yıllardır alıştığı "içinden geldiği gibi yaşadığı, serseri hayat" arasında seçim yapması gayet güzel anlatılmış.
    bu arada will ve sevgiliisnin kavga sahnesinde bazı çağrışımlar oldu.*
    edit: tavsiye eden kişiye selamı borç bilirim.
    #3054773 (tepetaklak, 25.02.2008 02:03 ~ 02:04)
  17. psikolojik danışmanlıktaki danışan-danışman ilişkisini çok iyi ortaya koyan film: doğru dürüst bir psikolojik danışmanla yapılan seansların yararları, ilaç verip gönderen psikiatristin yaptığı şeye göre, özgürleştiricidir. insan kendini tanır, duygularıyla düşüncelerini ayırt etmeye başlar, benliğiyla bağlantı kurmaya başlar.
    #3130536 (fotokopini cektir git, 13.03.2008 00:12)

© 2008 - uludağ sözlük

good will hunting başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. good will hunting ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu good will hunting nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» turk uzaya cikarsa olasi gazete mansetleri » bekaret uzerine acilan basliklar » alderney » iyilesmeyen yaralar » john frederick lewis » tac » bunyamin ayasi turbesi » cok eski sevgilinin aramasi » asil tendonu kopsa stad inlermis » rs ne la » kitap okumayi marifet saymak » ilk planor » alparslan erdem » kolun trafik kazasinda kopmasi » sozluk yazarlari para toplasin izlanda yi alsin » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » cesedin bogazina corap baglamak » bikini bolgesini bronzlastirmak » her an kapitalizm yikilacak diye bekleyen ebleh » berkoz egemen » yabanci gruplarin turkce mealleri » sozumona » slideshare com » sozlugu yonja com a cevirmek » insanlik onuru » birol guven in lost senaristi olmasi » hala icq kullanan insanlarin bulunmasi » arnavut kaldirimi » butun ogullar anneyi bir siire terkeder » eskisehir » kufur olmayan ama kufur etkisi yaratan sozler