go mongo 

kapat
  1. suadiye' de bulunan ve moğol mutfağı bazlı güzel mekan. peki moğol bazlı olunca ne oluyor;

fiks menü isterseniz (nasıl moğol lan bu fiks miks), size bir tabak veriliyor. tabağa gidip açık büfeden dilediğiniz kadar et ve sebze koyuyorsunuz. burada hayal gücünüzü çalıştırarak daha fazla nasıl et koyabilirim? sorusuna kendinizi muhattap ediyorsunuz. benim ilk başlarda favorim presleme üzerine idi, daha sonradan dikine kesilmiş etleri tabağın kenarına dizerek tabağın boyunu yükseltme, buna mukabilen hacmini genişletme yoluna gittim. böylece kat kat et ve sebze çıkabiliyorsunuz.

ikinci kısımda makarna ve sos seçimi geliyor. başınıza iki lezzet ustası geliyor ve size tad seçenekleri sunuyor. kimse benim gibi delikanlılık edip kendi kafasına göre acı sos ve baharat koymasın, ejderha gibi ağzından alev çıkıyor sonra. delikanlı adam lezzet ustasından yardım alır. seçtiğiniz menünün üzerine adınızın yazdığı bayrağı dikerek gidiyorsunuz, 5 dakika sonra yemeğiniz (karışımınız) önünüze geliyor.

moğol mutfağının esprisi, avlanan moğolların, avlarını kalkanlarının üzerinde kılıçları ile çevirerek pişirmesinden çıkışlı olması. aynı şekilde kalkana benzeyen bir saç levha üzerinde pişiyor. menüdeki yemek isimleri de çok güzel seçilmiş ; gobi, ulanbatur, altai, saiga vs.
    #1642464 (soothsayer, 14.05.2007 15:47)
  2. beylikdüzü migros'ta da ziyaret edilebilecek güzel mekan. düşünmesi çok cezbedici. istediğin eti seçiyorsun, istediğin baharat ve sosları ekliyorsun, 5 dakikada pişmiş halde masana geliyor. . her şey iyi güzel, tarkan filmlerinden kalma bir iki esinti tanıdık gelebilir, kocaman kalkana vurma isteği uyanıyor falan. eti seç sosu baharatı ekle, hangi sosla hangi baharat yakışır dikkat et. . biraz bekliyorsun önüne kocaman bir tabak dolusu et geliyor. beklenen son, o tabağı tamamen bitirmek imkansız. yarısı çöpe. ziyan. israf. müşteri şikayet formları vardı kenarda hemen yazdım, insanlar açlıktan ölürken biz et döktürüyoruz çöplere. niye adamlara kızıyorsam? alma kardeşim, açgözlülük yapıp doldurma tabağı. gidecek arkadaşlara tavsiye. . mutlaka gidip deneyin ama kendinizi aşıp tepeleme etle doldurmayın tabağı. özellikle et yemeyi seven erkek vatandaşlara uygundur. onaylayan- ben.
    #1983681 (sour cherry, 22.07.2007 10:53)
  3. ümraniye meydan alışveriş merkezinde de şubesi bulunmaktadır. güzel bir restorandır. make your own food akımının türkiye'deki öncülerindendir.
    #2809640 (beyler sakin, 08.01.2008 21:41)
  4. mükemmel sosları ve etleriyle beni benden alan şu sıralar her öğünde gitmek istediğim fakat fiyatlarını biraz abartması yüzünden gidemediğim mekan..
    #2845575 (spanger, 16.01.2008 07:54)
  5. barbeku olayı eğlenceli, özellikle gusto birayla çok uyumlu restoran. istinye park'ta da şubesi var. creme brulee'si mezzuluna'nınkinden bile güzel. ama barbeküsü pek mogol'vari değil. moğol mutfağı için a la carte seçimler yapılmalı.
    #2874982 (brunglace, 21.01.2008 18:52)
  6. kalkan üstüne kılıçlarla çiğ sebze ve etlerin pişirilip servis yapıldığı güzel mekan. *
    #3070578 (ysfkdrklc, 28.02.2008 14:26 ~ 13.03.2008 18:05)
  7. yaptığı yemeklerden fazla,hostesleriyle meşhur bir mekan. Son şubesini istinyeparkta açmıştır.
    #3286755 (omer0zcan, 18.04.2008 16:31)
  8. suadiye de bir şubesi olan mekandır. etlerinizi sebzelerinizi ve soslarınızı kendiniz seçiyorsunuz ve onlar pişiriyorlar. ancak çok doyurucu bir yer olduğu söylenemez çünkü etler neredeyse pastırma kalınlığında kesilmiş. ancak yinede konsept olarak farklı bi yer gidip görülebilinir.
    #3639475 (ta kendisi, 08.07.2008 23:56)

© 2008 - uludağ sözlük

go mongo başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. go mongo ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu go mongo nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» esek » dam ustunde gotunu acan eski sevgili » alwayssleepy » id » mutluluk » ali yildirim » die anna » decay » istanbul a donmek » kirik kumandanin bantini soken eski sevgili » adini soylemeyen sevgili » mta88 » otistik dusunce » blue angels » parafazi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » moravia » boru mu bu boru mu bu boru mu boru mu boru mu bu » nissan qashqai » kadin yonetici » phylum » resat calislar » eski sevgiliye sokayim sana bir sey olmasin » olasiliksiz » sehitlerin naaslarinin curumemesi » emegen » ayagini organina gore uzat » eski sevgilinin fabrika ayarlarina donmesi » yemek sodasi » icimdeki deniz » sozlukteki pkk lilar