gman 

kapat
  1. half life serisi boyunca bir yerlerde bir şekilde karşımıza çıkan, iyi veya kötü olduğu belli olmayan, tuhaf karakter.

--spoiler--
    half-life'ın sonunda nihilanth'ı yok etmemizden sonra karşımıza çıkmış ve bizden yaşam veya ölüm arasında bir seçim yapmamızı istemişti.
    half-life 2'de yaşamayı seçtiğimizde anladık. kendisi yine oyunun sonunda çıkıp, başardığımız işler hakkında yarım yamalak konuştuktan sonra "aha da burası inmem gereken yer" dedi ve indi.
    iki oyunda da zamandan ve mekandan bağımsız olarak bulunması, (ilk oyunda askerlerle savaşırken ortadan kravatını düzelterek geçmesi, ikinci oyunun sonunda zamanı durdurması, vesaire) insan olmadığını gösterir nitelikte olmakla beraber, tam olarak kim olduğu ve ne için çalıştığı belli değil.

level'ın temmuz 2006 sayısındaki yazıda gman'in kim olabileceği ile ilgili üç teori var:
    1) gman, abd hükümeti'nin "siyah giyen adamlar" örgütündendir.
    +: uzaylıların bahsinin geçtiği her durumda bu adamların olması (gman'in de siyah giyinmesi), abd askerleri arasında rahatça dolaşabilmesi
    -: zamandan ve mekandan kopuk olarak bulunabilmesi insan olduğu ihtimalini azaltıyor, 7 saat savaşlarından sonra abd diye bir yer kalmadı.

2) gman, combine'a karşı uzun zamandır savaşan galaksiler arası bir gücün, insan şekline bürünmüş bir üyesidir. tek amacı, dünyadaki direnişi kuvvetlendirerek combine'ın güç kaybetmesini sağlamak ve kendi gezegenini combine istilasından kurtarmaktır. dünya umurunda değildir ve gordon freeman sadece bir kukladır.
    +,-: bu teoriyi doğru kabul edersek, hl senaryosunun x-files dizisinin senaryosu ile büyük ölçüde benzeştiğini de kabul etmiş oluruz.

3) gman, gordon freeman'ın gelecekten gelen ve olayları değiştirmeye çalışan halidir.
    +: gman ile freeman'ın yüz şekillerinin benzemesi ve göz renklerinin aynı olması, ayrıca gman=gordon'ın "g"'si + freeman'ın "man"'i.
    -: çok uçuk bir fikir olması.

level, temmuz 2006, sinan akkol, kaan ezgimen.
    --spoiler--

half-life 2'de mike shapiro tarafından seslendirilmiştir.
    #1081407 (stockton to malone, 30.12.2006 19:50)
  2. halk arasında ceketli ibne olarak da bilinen half-life karakteri.
    #1081468 (yat yat yat ahlak polisi, 30.12.2006 20:02 ~ 07.06.2008 01:26)
  3. valve'nin half-life 2 de adeta yeniden yarattığı karakter..
    half-life 'ta elini oynatmazken, half-life 2'de inanılmaz bir dinamizme sahip olmuştur...
    http://upload.wikimedia.o...lfLife2_GMan_Prologue.jpg
    #1709166 (4ever pvd, 31.05.2007 19:16)
  4. kendisini, half life'da hile ile* öldürdüğünüzde oyun yeniden başlar.
    #2722608 (mta88, 20.12.2007 23:21)
  5. şerefsiz merefsiz ama karizma adam şimdi hakkını verelim. etraf uzaylı kaynıyor, viyk viyk öten sülüksü yaratıklar sarı kanlarını fışkırta fıştırta bilim adamlarının suratına yapışıyor, gordon elinde levye bunları kovalıyor. bu herif gayet rahat yürüyor sağda solda. bir bölümde gordon un açamadığı kapıya gelip kravatını düzeltir.
    çok istedim bu herifi öldürmek, olmadı. lan nihilanth öldürdüm bazukam içime kaçtı hoplayıp zıplarken, geldi asansörüme 'yaşıcan mı ölcen mi' diyor bana. şerefsiz. öldürmek istiyorum ulan, seni öldürmek! uzaylılar da bu herifin bok yemesiymiş.
    #3488210 (7th son of a 7th son, 03.06.2008 16:48)

© 2008 - uludağ sözlük

gman başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. gman ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu gman nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» her seyi yasadigini zanneden insan » wts » verecek super cevabi varken susmak » mahir cayan kim lan » hafizin cuku yok mu » aha ben de geldim » yanlis anlamak » universite ogrencilerinin yiyip icip seks yapmasi » ingilizce metin okurken sesi degisen kiz » findik ile fistik arasindaki farklar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci